ADRIAN MCKINTY: A ​sziget

A szerző A lánc című könyvét nagyon szerettem, így alig vártam már, hogy ezt a regényét is elolvassam.

Egy amerikai család elkíséri a családfőt, Tomot, Ausztráliába egy orvosi konferenciára. A tervük, hogy kipihenik/feldolgozzák az elmúlt egy évet, amikor is a két gyermek édesanyja elhunyt, Tom pedig elvett egy másik nőt feleségül. Valamint az utazás kiváló alkalom, hogy családként összekovácsolódjanak, új helyeket ismerjenek meg és kalandokat éljenek meg együtt. Pont ez lesz az oka, hogy koalanézés gyanánt egy szigetre keveredjenek. A szigeten csak egy család él, az ő kezükben van minden: üzemeltetik a kompot, nekik van csak ivóvíz és élelmiszerkészletük is.
A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor Tom halálra gázolja az O’Neill család egyik tagját.
A tettéért fizetnie kell, ezért hajtóvadászat indul a főszereplők, Tom, Heather, Olivia és Owen ellen. 40 fokban, főleg pusztaságban, étlen, szomjan menekülnek az életükért. Az író nagyszerűen bemutatja mind a környezetet, mind a hangulatot. Az ember szinte érzi a forróságot a bőrén, miközben szabad szemmel látja Melbourne-t és mégsem tud kimenekülni a szárazföldre.

Mint A láncnak ennek a könyvnek is nagyon jó volt az alapötlete. A rengeteg fordulattal, lendületes cselekménnyel vitt magával a történet. Nem letehetetlen a regény, viszont szerintem nagyon jól van megírva, abszolút hozza a pszicho-thriller műfajt. Ha, a meglévőkön kívül, még egy-két komolyabb jelenettel megspékelte volna a szerző az elbeszélést, tökéletes lett volna.

„Ahogy mentek le a hegyről, Heather látta, hogy az őznyomok a folyónál úgy eltűntek, mintha sosem lettek volna ott. Ilyen az élet, gondolta, hamar elillanó, futó benyomás egy kis pataknál, egy nagy erdőben.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 334 oldal
Fordította: Pék Zoltán

Sima családi nyaralásnak indult.
Egy szörnyű baleset mindent megváltoztatott.
Nem tudod, mire képesek, amíg üldözőbe nem veszik a családodat.

Heather Baxter Seattle-be költözik, és összeházasodik Tommal, aki orvos, megözvegyült, és két gyereket nevel: egy kisfiút és egy tinilányt. Tomot meghívják egy orvoskonferenciára Ausztráliába, és az utazás tökéletes alkalom, hogy az új család összerázódjon.

A gyerekek szeretnének szabadon élő, igazi ausztrál állatokat látni, így hát a család autót bérel és tesz egy kirándulást. Találnak egy szigetet, ahová turisták elvileg nem léphetnek be, de sikerül elérniük a kompnál, hogy átvigyék őket.

Lehet, hogy nem kellett volna? A nyugtalanító helyzetben baljós előérzet fogja el őket.
Aztán kezdetét veszi a rémálom.

Tags: 2022, 21.század kiadó, 4 csillag, a sziget, adrian mckinty, pszicho thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 + 3 =

0 shares

Archívum

Címkék