MINDENT AZ EMBERI AGYRÓL

Imádtam, mert gyönyörű, átfogó, bonyolult, mint ahogy az emberi agy is. Szemléletes, kiválóan ábrázolt, színes, szagos, izgalmas 200 oldal nemcsak a tudomány szerelmeseinek.

Talán nem okozok nagy meglepetést azzal, ha azt mondom, ebből a könyvből nagyon sok mindent megtudhattok az emberi agyról. A következő tematikákra van osztva a könyv: a fizikai agy, agyműködés és érzékelés, kommunikáció, memória és tanulás és gondolkodás, tudatosság és öntudat, a jövőbeli agy, zavarok. Tehát nemcsak anatómiai szempontból próbálhatjuk meg megismerni az agyunkat és annak működését, hanem az egyes folyamatok által is.

Elfogult vagyok, illetve ízlés kérdése, de ez a könyv tényleg gyönyörű, minőségi, olyan, amilyet ma már ritkán fog kezébe az ember. Ha engem kérdeztek, azt mondom, hogy megéri az árát. Természetesen a klasszikus biológia is benne van, és benne is kell lennie, azért ezenkívül sok részterület is képviselteti magát, hiszen az emberi testben nehéz bármit is szétválasztani a másiktól, mert minden mindennel összefügg. Emiatt is lehet annyira nehéz megírni egy ilyen könyvet. Nem voltam soha egy biosz zseni, mégis értettem a lényeget, hiszen szépen építkezik az egyszerűbb alapoktól egészen a bonyolultabb genetikáig és folyamatokig. Akit szintén vonz ez a terület, annak jó szívvel ajánlom, de akár a középiskolai tananyag kiegészítéseként is el tudnám képzelni.

A könyvet tele jelöltem idézetekkel, amiket úgy gondoltam majd megosztok veletek, de bármi mást írnék, az már spoiler lenne, ezért inkább az elolvasására bíztatnálak benneteket, ha valami érdekeset szeretnétek olvasni, vagy ha többet akartok megtudni az emberi agyról.

Tudjátok, hogy engem olykor a tudományosabb témák is érdekelnek. Imádom az összefoglaló színes, szépen ábrázolt, kemény kötetes könyveket is. A mindent az emberi agyról is ilyen. Korábban már olvashattatok tőlem a futás tudományáról, és a jóga tudományáról is, és már ki is néztem a következő ismeretterjesztő könyvet, amiről szeretnék írni is nektek. Egyben az edeskiskonykakritikak oldalán elindítom a „Tudtátok?” rovatunkat is, amiben insta sztorikban érdekes tényeket fedek fel előttetek, sztereotípiákat döntök meg, és néha én kérdezlek majd titeket ismeretterjesztő témákban.


Kiadó: bookline
Kiadás éve: 2020
Fordította: Molnár Csaba

A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató az emberi agyról.
Valóban különbözik egymástól a férfiak és a nők agya? Mitől olyan lázadók a tinédzserek? A jövőben tényleg mindannyiunk agya összekapcsolódik majd a felhőben?
E könyv a legfrissebb kutatási eredményekre támaszkodva mutatja meg, hogyan különböztessük meg a motoros agykérgünket a tükörneuronjainktól. Ismerkedjünk meg a kommunikáció, a személyiség és az érzelmek jellemzőivel, és tárjuk fel az emlékezet titkait!
Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit tudni szeretnénk agyunk lenyűgözően összetett működéséről.

Tags: bookline, emberi agy, ismeretterjesztő, mindent az emberi agyról, tudományos

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + nyolc =

0 shares

Archívum

Címkék