ZAJÁCZ D. ZOLTÁN: Haragos Balaton

Mivel nagyon szerettem a Véres Balatontnem is volt kérdés, hogy elolvasom a folytatást is, a Haragos Balaton című krimit. 1980 nyarán járunk, a Balatonon, ahol két keletnémet lány nyaral a füredi kempingben. A helyi karbantartó srác nagyon belehabarodik az egyik lányba, de mire összeszedi a bátorságát, a lányok már összeismerkednek két budapesti fiúval.

Később a rendőrök két női holttestre bukkannak és mi már sejtjük, amit a rendőrök még nem, hogy vélhetően a német lányokat gyilkolták meg. Adorjáni Máté és Laura ismét a regény főhősei, a lány már a pszichiátrián dolgozik, de továbbra is besegít a rendőrségnek. Ezúttal szélesedik a szereplők köre és a két fiatalon kívül az író több nyomozót is középpontba helyez.

A női holttestek nyomozása során előkerül egy három évvel ezelőtti ügy, amikor egy csepeli gimnazista lány tűnt el nyomtalanul. Közben pedig megismerünk két asszonyt, akiknek a férjeit egy kórházban ápolják, és sejtjük, hogy nekik is szerepük lesz valamilyen módon a történetben.

Összességében továbbra is tetszett ez a retró krimi, különösen a misztikus vonal, de azért most akadtak fenntartásaim. A szerző kevesebb figyelmet fordított az atmoszférateremtésre, az előző regényben sokkal jobban megismerhetjük a korszellemet, a milliőt, ami körbeveszik hőseinket. Valamint nekem az se jött be, hogy minden nyomozó szerelemre talál a regényben, ez kicsit rózsaszínre festette a képet.

Ettől függetlenül továbbra is azt gondolom, hogy ez egy remek könyv, még akkor is, ha kicsit elnagyoltnak éreztem az előzőhöz képest.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 312

Két keletnémet lány a Balatonra utazik autóstoppal 1980 nyarán. Balatonfüreden megismerkednek egy magyar egyetemistákból álló társasággal, akik meghívják őket a fővárosba. Így aztán autóstoppal Budapestre indulnak újdonsült barátaikhoz, ám sohasem érkeznek meg…
Három évvel korábban egy csepeli gimnazista lány Zuglóba indul a barátnőjéhez, hogy együtt készüljenek fel egy másnapi dolgozatra. A Boráros téri HÉV-megállóban látják utoljára, aztán feltehetően beszáll egy autóba, és nyoma vész.
Vajon ugyanaz az ember rabolta el őket? És ha igen, miért? Egyáltalán: mi lett velük? Életben vannak még?
A nyomozást vezető Adorján Máté főhadnagynak ezekre a kérdésekre kell megtalálnia a választ. Ebben most is segíti a kedvese, a szépséges pszichiáter, Lendvay Laura, aki a rendelkezésre álló adatok alapján igyekszik megrajzolni az elkövető (vagy elkövetők) bűnügyi profilját.
A végkifejlet azonban mindannyiukat meglepi…

 

Tags: general press kiadó, krimi, retró, retró krimi, Zajácz D. Zoltán

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 6 =

0 shares

Archívum

Címkék