CHARLOTTE BETTS: A velencei rejtély

Valami könnyű őszi olvasmányra vágytam, így amikor megláttam a könyvesboltban Charlotte Betts: A velencei rejtély című könyvét, úgy gondoltam, ez pont olyan, amit most szívesen olvasnék. Nagyon szeretem Velencét, többször jártam ott, és mindig rabul ejtett a város varázsa, ezért úgy gondoltam, hogy egy ott játszódó regény, amelyben ráadásul rejtély is van, csak jó lehet.

A történet 1919-be kalauzol el bennünket, a főszereplője Phoebe Wyndham, aki nagynénje titokzatos levele miatt érkezik a lagúnák városába. A tizenhét év után hazatérő nő azzal szembesül, hogy közben a nagynénje meghalt, ráadásul igen tragikus módon: a csatornába esett és megfulladt. Phoebe legnagyobb meglepetésére, ő örökli a palazzót, ahol a gyerekkorát töltötte. A nő nem érti, hogy miért zárta ki a nagynénje a nővérét az örökségből, amikor köztük évekkel ezelőtt megromlott a viszony, és nem is beszéltek egymással tizenhét éven át. Phoebe a hagyaték körüli ügyintézés miatt kénytelen Velencében maradni, ahol nemcsak a saját múltjának titkaira, hanem a nagynénje titokzatos halálára is fény derül. Na meg persze került bele egy romantikus szál is, de itt sem mindenki az, aminek mutatja magát.

Felemás érzéseim voltak a könyv elolvasása után. Egyes részei nagyon olvasmányosak, kifejezetten magával ragadó, hangulatos leírásokkal, mások viszont kissé unalmasak és szárazak. Szerintem egy átnézés és húzás ráfért volna még a regényre, amely akkor nem lett volna 400 oldal, de elég is lett volna kisebb terjedelem ehhez a történethez. A főszereplő számomra kissé tesze-tosza figura, sőt sokszor elég logikátlanul gondolkodik, ami miatt veszélybe is sodorja magát.

Ettől függetlenül kellemes olvasmánynak tartom A rejtély Velencében című könyvet, az író remekül visszaadta a kanálisokkal, gondolákkal és öreg palazzókkal teli különleges várost.


Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 400
Fordította: Molnár Júlia Dóra

1919, VELENCE. Az impozáns Palazzo degli Angeli tizenhét éve még Phoebe Wyndham otthona volt. Most ide tér vissza, pedig megfogadta, hogy azután, ami itt történt vele, sosem teszi be a lábát. Phoebe mostanra elismert fotós lett külföldön. De arisztokrata nagynénje titokzatos hívására mégis rászánja magát az utazásra. Érkezésekor döbbenetes hír fogadja: a nénikéje váratlanul meghalt, és mindenét Phoebe-re hagyta. Még a mesés palazzót is. A lány szeretné mielőbb eladni a palotát. Ám az ügyintézés lassú, ezért időtöltésből fotózni kezdi a várost. És egyik nap a kamerája valami nagyon különöset rögzít… talán mégsem baleset volt a nagynénje halála?

Tags: 2023, A velencei rejtély, Charlotte Betts, krimi, lettero kiadó, romantikus, történelmi

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 1 =

0 shares

Archívum

Címkék