PATRICIA GIBNEY – A végső árulás

A Lottie Parker könyvek hatodik része a sorozatban, mely „A végső árulás” címet kapta, így könnyen hihetjük, hogy ez a vége ennek a lélegzetállító nyomozós kriminek, a végkifejlet azonban mást sejtet.

Kettős gyilkosságként indul, majd négyes gyilkossággá fajul, – ha egyáltalán összefüggnek az ügyek, – amivel meg kell birkóznia Lottie Parkernek és nyomozóinak, miközben egy építkezésen is óriási katasztrófa üt be, amiben többen életüket vesztik. A helyi rendőrség teljes kapacitását felölelik ezek az eseménysorozatok, és ha ez még nem lenne elég, Lottie lányai Chloe és Katie is nyom nélkül eltűnnek. A legfőbb gyanúsított Conor Dowling, aki nemrég szabadult a börtönből, de az áldozatok mellett hagyott érmék megfejtése, nehezebb és rejtélyesebb, mint gondolták.

Az egész sorozat kapcsán, ahogy most is egy klasszikus értelemben vett krimit foghat a kezében az az olvasó, aki szeretne elmerülni a nyomozás közben Lottie Parker és a többi mellékszereplő életébe is. Tipikus abban az értelemben, hogy elég sok a hulla, a vér, a nyomozás, a váratlan és izgalmas fordulatok, jah és akkor se lepődjetek meg, ha olvasás közben néha eláll a lélegzetetek egy kis időre. A mellékszál, vagyis a főszereplő és társai élete pedig olyan valóságossá teszi az egészet.

Bár egy sorozat része, az egyes könyvek, akár önmagukban is megállják a helyüket, ahogy A végső árulás is. Azért ha engem kérdeztek, mégis jobb folyamatában olvasni az egészet, mert akkor könnyebben megérthetők a szereplők lépései, érzései és a velük történt események, nem is annyira a nyomozós szál, hanem a magánélet, az alap történet miatt fontos a sorrend. Én nem mondanám thrillernek, ahhoz nem elég félelmetes, viszont egy nőknek szóló kriminek már sokkal inkább, nemcsak azért, mert a főszereplő egy nő a tipikus aggodalmaival és gondolataival, hanem azért is, mert a személyes szálnak köszönhetően sokkal befogadhatóbbak a kissé ijesztő történetek.

Alapvetően tetszett Patricia Gibney következő próbálkozása, de nagyon sajnálom a végét, nagy csalódás volt így a hatodik olvasott könyve után, hogy még mindig nem szeretné elvarrni a szálakat. Ráadásul egy olyan dologgal ér véget, ami szerintem egy tökéletes zárása lett volna a sorozatnak, már ha befejezi. Nem tudom elképzelni, hogy a hetedik részben mi jöhet még, mert szerintem már minden megtörtént, ami megtörténhetett idáig, voltak ellenségek, bűnösök, aztán visszatértek az árnyak, volt bosszú, a saját életét, lányait érintő ügyek. Kíváncsian várom, hogy mi jöhet még, és csak remélni tudom, hogy elég érdekes tud lenni a következő is.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2020
Kiadás helye: Budapest
Oldalak száma: 484 oldal
Fordította: Tóbiás Csenge

Két ​problémás lány – egy végzetes hazugság.
Vasárnap hajnalban Amy White és Penny Brogan hazaindulnak egy éjjeli szórakozóhelyről, de sosem érnek haza. Conor Dowling nemrég szabadult a börtönből, és nem kevés oka lenne bosszút állni Amyn, hiszen éppen a lány juttatta oda…
A lányok véráztatta holttestét néhány nappal később egy lepusztult, elhagyatott házban találják meg. Hiába van bombabiztos alibije, lehet, hogy Conor a gyilkos? Vagy valami többről van szó, aminek hátborzongató eleme a lányok teste közelében talált ezüstérme?
Lottie Parker nyomozó most is beleveti magát a munkába, ám míg az áldozatok utolsó lépéseinek nyomában jár, újabb két meggyilkolt lányt találnak.
Nem elég, hogy Lottie-nak meggyűlik a baja az üggyel, lányai, Chloe és Katie is nyom nélkül eltűnne. Lottie retteg, hogy a gyilkos rabolta el a gyerekeit, így megkezdődik a gyanúsított utáni hajsza, amelynek tétje sosem volt nagyobb.

 

Tags: a végső árulás, krimi, Lottie Parker, patricia gibney

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 + húsz =

0 shares

Archívum

Címkék