SUZANNE REDFEARN: Egyetlen szempillantás alatt

Az „Ahol a folyami rákok énekelnek” óta nem volt olyan jó könyv a Librinél, mint az „Egyetlen szempillantás alatt”. A komoly téma ellenére imádtam, nagyon elgondolkodtató.

A kötet első felében arról van szó, hogyan indulhat lejtmenetbe valakinek az élete pár pillanat alatt, hogyan viselkedhetnek az emberek nehéz szituációkban. A másik felében pedig azt mutatja be a szerző, hogy mi történik mindezek után, a gyászfeldolgozás különböző módjait, és a gyógyulás folyamatát.

Sokáig állt a polcomon, mert tudtam, hogy ez mégiscsak egy dráma, és már a nagyon felkapott könyvekkel is óvatos vagyok, de ez tényleg nagyon jó. Ami különlegessé teszi az az, hogy egy eltávozott lélek szemszögéből van megírva a cselekmény, aki nem tud beleszólni a történésekbe, viszont mindent lát. Ez az első érdekesség, ez a tehetetlenség érzet, ami áthatja az egész regényt, mindez a témához nagyon klappol.  Kifejezetten tetszett benne, hogy már a közepén bekövetkezik a drámai csúcspont, ez szintén ritkán fordul elő más regényekben. Ettől egy kicsit meg is ijedtem, hogy akkor mi lesz a könyv másik felében. Ugyanakkor ezt szoktam hiányolni sok könyv végén, hogy nem nem derül ki, hogy a happy end, vagy a dráma után, mi történik a szereplőkkel.

Ez a könyv, úgy jó, ahogy van, nem tudok belekötni. A komoly és megrendítő téma ellenére könnyed, néha vicces, és olyan, ami sokáig veled marad a gondolataidban. A szerző a végén leírja, hogy a regény alapját egy vele megtörtént tragédia ihlette. Aki már olvasott tőlem értékelést, az tudhatja, hogy engem az ilyen valós vagy valóságon alapuló regények fognak meg igazán, így ez is bekerült a kedvenceim sorába.


Kiadó: Libri
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 444 oldal
Fordította: Varga Bálint

Megrendítő ​történet veszteségről és szeretetről a Komfortos mennyország és a Hatalmas kis hazugságok rajongóinak.
A családjával síelni induló, tizenhat éves Finn Miller számára az élet egyetlen szempillantás alatt véget ér, amikor a lakóautó, amelyben utaznak, lezuhan a havas szikláról. Finn tehetetlenül, két világ között lebegve szemléli, ahogy azok, akiket szeret, a túlélésért küzdenek. A döntések, amelyeket ebben a lehetetlen helyzetben hoznak, az egész életükre kihatnak. És nem csak abban az értelemben, hogy egyetlen jó vagy rossz döntés az életet vagy a halált jelentheti. A túlélés ugyanis sokszor fájdalmasabb és nehezebb, mint maga a halál…
Az Egyetlen szempillantás alatt szívszorító és felemelő történet egy család pusztító tragédiájáról és annak utóhatásairól. Suzanne Redfearn regénye – amelyet gyakran hasonlítanak Alice Sebold Komfortos mennyország című könyvéhez – arra emlékeztet bennünket, hogy bár mindannyian esendők és sebezhetők vagyunk, a szeretet végső soron mégis megmenthet bennünket.

Tags: baleset, dráma, egyetlen szempillantás alatt, Gyász, gyászfeldolgozás, libri kiadó, suzanne redfearn

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + 13 =

0 shares

Archívum

Címkék