MEGAN MIRANDA: A tökéletes idegen

„A ​csendes kisvárosokban mindenkinek vannak titkai. 
Hogyan lehet felfedni az igazságot, ha épp a saját múltunkat igyekszünk elrejteni? Egy távoltartási végzés és egy lehetséges bírósági per szorításában az újságíróként kudarcot valló Leah Stevens épp eltűnni készül Bostonból, amikor összefut egy zűrös kapcsolatból menekülő régi barátnőjével, Emmy Greyjel. Emmy felveti, hogy költözzenek Pennsylvania csendes vidékére, ahol Leah tanári állást vállalhat, és mindketten új életet kezdhetnek. Az új kezdetet azonban szörnyű esemény árnyékolja be. A tó partján brutális támadás ér egy Leah-ra kísértetiesen hasonlító nőt, majd néhány nappal később Emmy is eltűnik. Leah-nak feltett szándéka, hogy megtalálja Emmyt, és ezért együttműködik az ügyben Kyle Donovannel, a helyi nyomozóval. Miközben nyomok után kutatva vizsgálják barátnője életét, Leah-ban felmerül a kérdés: ismerte-e valaha Emmyt igazán? Barátok, család és digitális lábnyom hiányában a rendőrség gyanakodni kezd, vajon létezik-e egyáltalán Emmy Grey. Hamarosan már Leah szavahihetősége forog kockán: hogy saját magát megmentse, és tisztára mossa a nevét, ki kell derítenie az igazságot eltűnt barátnőjéről.”
 
A történet főszereplőjének, Leah Stevens-nek, minél hamarabb ott kell hagynia eddigi állását, ill. otthonát, Bostont. Ennek oka csak később derül ki a műben, annyit tudunk csak meg, hogy újságíróként valamit publikált, aminek súlyos következményei lettek. Úgyhogy a legjobbkor találkozik egy régi barátnőjével, Emmyvel, akinek szintén sietősen kell távoznia a városból. Emmy felveti, hogy költözzenek el együtt Pennsylvania egy csendes vidékére, ahol Leah tanárként dolgozhat, és mindketten új életet kezdhetnek.
Alighogy Leah berendezkedik, a közelükben lévő tó partján brutálisan megtámadnak egy, a lányra hasonlító nőt, majd néhány nappal később Emmy is eltűnik. Leah bejelenti barátnője eltűnését, viszont a nyomok alapján a rendőrség gyakorlatilag megkérdőjelezi Emmy létezését.
Ettől a ponttól kezdve méginkább csavaros lesz az elbeszélés: az iskolában, ahol Leah tanít, szokatlan dolgok történnek, valamint egy bűneset is kizárólag csak hozzá kapcsolható. A lány helyzete egyre jobban kilátástalannak tűnik, egy dolog változtathatja meg a fennálló körülményeket: meg kell találnia Emmyt. Leah nyomozása során viszont egy olyan történet tárul a szemünk elé, amire egy percig sem gondoltunk.

Összefoglalva: egy nagyon érdekes, fordulatos sztori elevenedik meg a könyv lapjain, ami tulajdonképpen egy másik cselekményhez vezet. Így egy igazán eseménydús és frappáns elbeszélést olvashatunk, amit garantáltan nem fogunk lerakni.

Sajnos egyes mozzanatok felfedésével tudtam csak leírni erről a műről a véleményemet. Ennek oka a hihetetlen mozgalmasság volt, ami ezt a regényt jellemezte. Remélem sikerült valamennyire átadnom Nektek a gondolataimat és felkeltettem a figyelmeteket!

Tags: 2017, 5 csillag, a tökéletes idegen, agave könyvek kiadó kft., krimi, megan miranda, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 5 =

0 shares

Archívum

Címkék