5+1 könyv lélekmelengetőnek – 1.

A kialakult helyzetre való tekintettel újdonsággal jelentkezünk. Heti rendszerességgel, amíg ki nem fogyunk az ötletekből, útjára indítjuk 5+1 könyv lélekmelengetőnek sorozatunkat, melynek célja, hogy olyan műveket ajánljunk Nektek, amik kicsit talán elvonják a figyelmeteket, amik könnyű olvasmányok vagy egész egyszerűen beszippantanak.

Michelle Marly: Coco ​Chanel és a szerelem illata

Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 428 oldal
Fordította: Várnai Péter

A véleményünket a könyvről itt megtalálhatjátok: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2018/10/15/michelle-marly-coco-%e2%80%8bchanel-es-a-szerelem-illata/

Fülszöveg:
1919. Párizs.
Coco Chanel, a párizsi divat nagyasszonya szép szakmai sikereket ért már el, mikor a magánélete szörnyű válságba jut. Szerelme autóbalesetben életét veszti, s a boldogtalan nő képtelen a gyásszal megbirkózni. Támogató barátnője segítségével idővel új életcélt talál, amikor a szeretett férfival közös ötletüket, egy Chanel-parfüm megalkotását veszi tervbe. A nagy csoda, a Chanel No 5 megálmodása az első lépés egy olyan úton, amelynek a vége a szerelem illatának felfedezése. A gyötrelmes útra a saját múltjának árnyaival is küzdő Coco szerető lelki társat kap a sorstól, a karizmatikus Dmitrij Romanov herceget.

Maya Banks: Sóvárgás (Mámor trilógia 1.)

Kiadó: Geopen Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 510 oldal
Fordította: Bálint Orsolya

Fülszöveg:
Három ​vonzó, gazdag, sikeres férfi. Három jó barát és üzlettárs, akik hozzászoktak, hogy ők irányítanak a tárgyalóteremben és a hálószobában egyaránt. Az ő történetük szálait gombolyítja, szövi rafináltan a magyar olvasók körében is jól ismert Maya Banks a Mámor-trilógia egy-egy kötetében.

Az első kötet azé a Gabe Hamiltoné, aki mindig mindent megkap, amire csak vágyik. Mégis létezik valami, amihez nem juthat hozzá. Pontosabban valaki: a legjobb barátja húga, Mia. A tiltott gyümölcs. Tisztában van vele, hogy sötét tervei a lánnyal egyszer még pokolra juttatják, mégis úgy érzi, eleget várt ahhoz, hogy végre a vágyai szerint cselekedjen. És Mia sincs másképp. Gyerekkora óta bálványozza a férfit, és bár tudja, hogy sosem lehet elég jó számára, nem tud ellenállni vonzerejének. Magába szippantja a férfi különös világa, ahol nem mindennapi elvárásokkal szembesül. Amikor mindketten felismerik, hogy viszonyuk több izgalmas szexuális kalandnál, már nem tudnak szabadulni a tiltott kapcsolatból…
Az erotikus trilógia első darabja lélektani megalapozottságával tűnik ki a népszerű erotikus-romantikus könyvek sorából.

Maya Banks: Rajongás (Mámor-trilógia 2.)

Kiadó: Geopen Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 536 oldal
Fordította: Bálint Orsolya

Fülszöveg:
Három vonzó, gazdag, sikeres férfi, akik igazán egyben hasonlóak: a féktelen erotikus szenvedély irányítja életüket. Az ő történetük szálait gombolyítja, szövi rafináltan tovább Maya Banks a romantikus – erotikus irodalom népszerű szerzője.

A második kötetnek Jace a főszereplője. Jace, Gabe és Ash nem csak barátok és üzlettársak, de még a nők is közösek az életükben. Aztán feltűnik a színen Bethany, és ettől kezdve sok minden megváltozik. Jace eddig ismeretlen érzéseket fedez fel magában, idővel kötődni kezd a különleges lányhoz. Eleinte nem szívesen ismeri be, de soha nem tapasztalt kínokat okoz számára a mardosó féltékenység. És többé nem akar osztozni Bethanyn senkivel. Végül kész hátat fordítani akár a legjobb barátjának is, ha az a tét, hogy a lány egyedül az övé lehessen…

A műfaj kedvelői most sem nem fognak csalódni, hiszen a fantáziadús erotika és a férfi-női természet mélységes ismerete jellemzi a trilógia második darabját is.

Maya Banks: Lángolás (Mámor-trilógia 3.)

Kiadó: Geopen Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 464 oldal
Fordította: Bálint Orsolya

Fülszöveg:
Három ​vonzó, gazdag, sikeres férfi, akik abban is hasonlóak, hogy féktelen erotikus szenvedély irányítja az életüket. Az ő történetük szálait szövi rafináltan, s varrja el a trilógia záró történetében Maya Banks, a romantikus-erotikus irodalom népszerű szerzője.

A harmadik kötetnek Ash a főszereplője. Jace, Gabe és Ash nem csak barátok és üzlettársak, de alkalmanként még a nők is közösek az életükben. Aztán Gabe megnősül, és úgy tűnik, Jace is megtalálja az igazit. Ash kissé magára marad sikereivel, birtoklási vágyával és különös kívánságaival, de mindehhez egyre kevésbé akad számára megfelelő partner. Majd találkozik Josie-val, akit nem érdekel a gazdagsága, de még a vonzereje is mintha hidegen hagyná. Amikor végre megtörik a jég, az elsöprő szenvedély mindkettejüket magával sodorja, és kapcsolatukban mindketten azt kapják egymástól, amire a legnagyobb szükségük van.

A műfaj kedvelői most sem fognak csalódni, hiszen a fantáziadús erotika és a férfi-női természet mélységes ismerete jellemzi a trilógia harmadik darabját is.

Sienna Cole: Reményszimfónia

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 400 oldal

A véleményünket a könyvről itt megtalálhatjátok: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2019/04/01/sienna-cole-remenyszimfonia/

Zene ​és szerelem Bécs szívében
Patrick Byrne, a nagyreményű zongorista-zeneszerző sötét múltja elől menekülve Bécsben próbál új életet kezdeni. Egyetlen dolog hajtja: hogy befejezze és színpadra állítsa élete fő művét, ám eközben nemcsak a lehetetlen feltételekkel, de saját démonaival is meg kell küzdenie.
Carla Kimmel tehetős üzletember férjével érkezik Bécsbe. Egy művészeti alapítvány vezetőjeként felajánlja Patricknek a támogatását, de cserébe ő is kér valamit: zongoraleckéket szeretne venni a zseniális művésztől.
Közös munkájuk során nemcsak Patrick küzdelmei állítanak eléjük akadályokat, de Carla rég eltemetett titkai is felszínre kerülnek. Vajon a zene képes rá, hogy begyógyítsa a sebeket? Van-e remény két összetört szív számára, hogy újra megtalálják a boldogságot?
Sienna Cole, az Aranykönyv-díjra jelölt Négyszáz nap szabadság és a páratlanul izgalmas Lefelé a folyón szerzője új, drámai, romantikus regényében is az emberi lélek legsötétebb mélységeibe tesz lebilincselő utazást.

Tomor Anita: Nyolc éjszaka

Kiadó: Pyrus Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalak száma: 334 oldal

A véleményünket a könyvről itt megtalálhatjátok: https://edeskiskonyvkritikak.hu/2018/01/05/tomor-anita-nyolc-ejszaka/

Trishnek ​elege van az unalmas mindennapokból. Úgy érzi, valami új dolgot kell tennie, valami olyat, amit eddig még nem csinált. Elhatározza, hogy életében először elutazik New Yorkba. Egyedül. Felejteni akar és világot látni. Egy valamire viszont nem számít, arra, hogy betoppan az életébe Ryan.

Ryan híres hollywoodi színész, és nem mellesleg rohadt jó pasi. Nincs a világnak olyan pontja, ahol ne csengene ismerősen a neve és ne ismernék fel azonnal az utcán. Mindene megvan, amiről csak álmodni lehet. Ő viszont úgy érzi, valami mégis hiányzik az életéből, és erre csak akkor döbben rá, amikor a londoni reptéren belebotlik Trishbe.

Te mit tennél, ha az álompasi a tévéből egyszer csak előtted állna és le sem venné rólad a szemét, sőt úgy bámulna rád, mintha azonnal ágyba akarna vinni? És akkor, ha ráadásul kiderülne, hogy egymás mellé szól a jegyetek a London-New York járaton?

Trish legszívesebben hanyatt-homlok elmenekülne, de nem teheti. A gép indul és neki le kell ülnie Ryan Davis mellé még akkor is, ha a férfi „a baj már megtörtént, bármit csinálsz, akkor is az enyém leszel, bébi” tekintettel néz rá. Trish minél elutasítóbb, Ryan annál jobban élvezi a játékot. Nyolc éjszaka. Csupán ennyit kér Trishtől. Vajon ennyi idő elég ahhoz, hogy megváltozzon két ember élete? Esetleg örökre?

Tomor Anita, az Álmodtam már rólad és a Helló újra, kedves exem! című nagysikerű regények szerzője új romantikus történettel kápráztat el minket. Ahogy azt már megszokhattuk tőle ez a könyve is tele van szerelemmel, játékkal és szenvedéllyel. Letehetetlen és magával ragadó, csak úgy, mint az előzőek is.

Tags: álomgyár kiadó, coco chanel és a szerelem illata, geopen kiadó, kossuth kiadó zrt, lángolás, mámor-trilógia, maya banks, michelle marly, nyolc éjszaka, pyrus kiadó, rajongás, reményszimfónia, sienna cole, sóvárgás, tomor anita

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

0 shares

Archívum

Címkék