Őszi könyvajánló

Az úgy volt, hogy a Könyvfesztiválra összeállítok Nektek egy könyvajánlót, de miközben szemezgettem a megjelenések , boldogan láttam, hogy az ősz folyamán rengeteg érdekes mű kerül majd a boltok polcaira. Így az ajánlómat kibővítettem egész őszre. Íme:

Sarah Pearse: A ​pihenőhely (Elin Warner 2.)

Kiadó: XXI. Század
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Borbély Judit Bernadett

Elin Warner nyomozó második kiruccanása, amely során felderíti, mi áll a káprázatosan szép szigeten található pihenőhelyen történt halálesetek mögött. Wellness pihenőhely nyílt egy szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Ez a szállás azzal kecsegtet, hogy az ember felfrissülhet, kipihenheti magát – de magának a szigetnek, ahol a Kaszás sziklája magasodik, sötét a múltja. Sok évvel ezelőtt egy sorozatgyilkos garázdálkodott rajta, és az a szóbeszéd járja, hogy a sziget ma is elátkozott. Elin Warner nyomozót akkor hívják a pihenőhelyre, amikor a jógapavilon alatti sziklán fiatal nő holttestére bukkannak. Első pillantásra úgy tűnik, tragikus baleset történt. De az áldozat nem a pihenőhelyen szállt meg – egyáltalán nem is kellett volna a szigeten tartózkodnia. Másnap az egyik vendég búvárkodás közben a vízbe fullad. Elin ekkor már gyanakszik, hogy a halálesetek nem a véletlen művei. De miért vette célba valaki a pihenőhely vendégeit, és még ki lehet veszélyben. Elinnek meg kell találnia a gyilkost, nehogy a sziget történelme megismétlődjön.

Cara Hunter: Úgy görbüljek meg (Adam Fawley 6.)

Várható megjelenés: október 12.

Kiadó: XXI.Század

Éjfél. A rendőrséget eldugott farmra hívják Oxford külterületén. A konyhában holttest, közvetlen közelről lőtték agyon. Úgy tűnik, betörés, ami rosszul alakult, de Adam Fawley felügyelő gyanakodni kezd, hogy másról van szó.  Amikor a rendőrség felfedezi, hogy az ügy összefügg egy évekkel korábbi gyermekgyilkossággal, amely az igazságszolgáltatás állítólagos tévedésével zárult, a sajtó vérszemet kap. Fawley csapata hirtelen minden korábbinál élesebb figyelem kereszttüzében találja magát. És aki a múlt mélyére ás, biztos talál egy-két csontvázat.

„Megrázó, feszes és izgalmakkal teli.” – Karin Slaughter

Sarah Pinborough: Inszomnia

Várható megjelenés: október 17.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Tomori Gábor

Nézd meg, be van-e zárva az ablak
Nézd meg, be van-e zárva az ajtó
Nézz be a gyerekekre
És csinálj bármit…
Csak ne aludj el!

Emma képtelen aludni.
Meggyőződése, hogy valaki van odakint.
Azóta tart, amióta közeledni kezdett a negyvenedik születésnapja.
Az anyja is ugyanígy volt ezzel a negyvenedik születésnapja előtti héten.
Az anyja bele is őrült, és elkövette, amire gondolni sem szabad.
Vajon Emmával is megismétlődik az egész?

Melanie Blake: Bűnös ​nők

Várható megjelenés: október 26.

Kiadó: Next21
Fordította: Horváth M. Zsanett

A Könyörtelen nők szereplőgárdája visszatér – és bajban vannak. A gyilkosságot is megússzák?

Négy színésznő egy gyönyörű szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Az ötödik nincs ott, meggyilkolták. Csak ők négyen tudják, hogy miért. Félnek, hogy kipattan a titok. A sorozat forgatásán egyre nő a feszültség. Mind a négyen a végsőkig elszántak, a forgatás nem állhat le – nem számít, hogy ez mibe kerül. Az egyikük már-már elárulja az igazságot – nincs az a tévésorozat, amely túlélne egy ilyen botrányt. Mindegyiküknek van takargatnivalója – kérdés, hogy mindannyian bűnösek-e?

Dean Koontz: A másik Emily

Várható megjelenés: október 28.

Kiadó: Next21
Fordította: Farkas Veronika

Ha meg se halt, akkor hol volt eddig?
Ha feléledt, akkor mi ő?

Emily Carlino tíz éve tűnt el Kaliforniában, miután a kocsija lerobbant az autópályán. Feltételezték, hogy Ronny Lee Jessup, a sorozatgyilkos végzett vele, akinek több áldozata soha nem került elő. David Thorne író azóta sem heverte ki élete szerelmének elvesztését, emészti a bűntudat, hogy nem volt ott Emily mellett, és nem mentette meg. Mindent bevetett, hogy feldolgozza az eseményeket: rendszeresen látogatja Jessupot a börtönben, kétségbeesetten várja, hogy kiderüljön, hogyan teltek Emily életének utolsó órái, hogy végre eltemettethesse szerelmét. Aztán David megismerkedik Maddison Suttonnal, ezzel az igéző, játékos nővel, aki tökéletesen tisztában van David veszteségével. Maddison leginkább észbontó tulajdonsága, hogy kiköpött ugyanolyan, mint Emily. Még csókolni is ugyanúgy csókol. Ahogy a fantasztikus fordulat hihetővé válik, David egyre inkább rabja lesz Maddisonnak – és feltárul a nő rejtélyes múltja, hogy aztán elszabaduljon a rettenet.

Anders de la Motte–Måns Nilsson: A halál színre lép

Kiadó: General Press
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Dobosi Beáta

Österlen kisvárosában gyilkos garázdálkodik. A helyi sztáringatlanost, Jessie Andersont holtan találják az egyik bemutatandó házban. Peter Vinston, a kissé bogaras felügyelő veszi kézbe a nyomozást, noha csak a kényszerszabadságát tölti az idilli svéd városkában. Tove Esping, a tapasztalatlan, de rendkívül ambiciózus helyi rendőrgyakornok siet a segítségére. E sajátos kettősnek még azelőtt kell rájönnie, kinek a képében lépett színre a halál, mielőtt túl késő lenne.

Az Österleni gyilkosságok című sorozat első kötetében népszerű szerzőnk, Anders de la Motte ezúttal írótársával, Måns Nilssonnal alkot maradandót. Skandináv krimi sok humorral fűszerezve, gyönyörű környezetben, különc karakterekkel.

Zajácz D. Zoltán: Dermesztő Balaton

Kiadó: General Press
Oldalak száma: 312 oldal

A tó jege szörnyű titkot rejt…

1981-ben, egy decemberi reggelen három lékhorgász egy halott lányt talál a Balaton jegébe fagyva. Az áldozatról hamar kiderül, hogy az Aeroflot szovjet légitársaság budapesti irodájában dolgozott. Mivel Adorján Mátét az új magyarországi Interpol-iroda megnyitásának az előkészületei foglalják le, a nyomozást a kollégája, Bogdán főhadnagy vezeti, aki – nem kis bosszúságára – segítőtársat is kap Moszkvából, Irina Grigorenko őrnagy személyében. Bogdán nem hivatalosan beavatja az ügy részleteibe a barátait, Mátét és a pszichiáter Lendvay Laurát, aki ezúttal az áldozat pszichológiai profiljának a megalkotásával segít az indíték felderítésében. Vajon azért ölték meg, mert kábítószer-fogyasztó volt? Vagy a családja múltjában rejlő titok miatt? Netán valami egészen más áll a háttérben?

Chris Carter: A holtak csarnoka

Várható megjelenés: szeptember 26.

Kiadó: General Press
Oldalak száma: 344 oldal
Fordította: Szabó István

„Harminchét éve vagyok rendőr, és ez alatt nagyon sok borzalmat láttam, de ha választhatnék, hogy a halálom előtt mit töröljek az emlékezetemből, az ez lenne.”
A rendőrhadnagy ezekkel a szavakkal fogadta Robert Huntert és Carlos Garciát, a Los Angeles-i rendőrség nyomozóit, amikor pályafutásuk eddigi talán legsokkolóbb helyszínére értek. És ez még csak a kezdet… A két nyomozó hamarosan az FBI-jal karöltve igyekszik elkapni minden idők egyik legkegyetlenebb sorozatgyilkosát, akinek a vadászterülete határtalannak látszik; egy pszichopatát, aki számára az életek elvétele több vérontásnál – maga a művészet.

James Patterson, J.D. Barker: A zaj

Várható megjelenés: szeptember 27.

Kiadó: Agave Könyvek
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

Az oregoni Mount Hood közelében egy ismeretlen eredetű, pusztító erejű hanghullám
söpör végig egy kis településen. A katasztrófában mindenki életét veszti, leszámítva egy
testvérpárt, akik még időben elérték az egyik óvóhelyet. A jelenség hamarosan több
helyen megismétlődik, és további megmagyarázhatatlan események is történnek.
Egyesek szerint a kínaiak vagy az oroszok vetettek be egy új titkos fegyvert. Mások
isteni eredetű megtorlásban hisznek.

A kormány a helyszínre küld egy csapatot, hogy kivizsgálja az esetet, de a csapat tagjai
egymással ellentétes feladatokat kapnak. Dr. Martha Chan pszichológusnak, aki
egészségügyi vészhelyzetekre szakosodott, tanulmányoznia kell a túlélőket. Alexander
Fraser főhadnagynak, aki egész életében katonai pályára készült, és nem bízik a
civilekben, el kell különítenie őket. Kisvártatva azonban teljesen eluralkodik a káosz, és
mindenki kénytelen lesz összefogni, hogy megoldást találjanak az őrjítő zaj eredetére,
ami senkit és semmit nem kímél.
James Patterson és J.D. Barker második közös regényében a rettegés eddig ismeretlen
hangon szólal meg, és ez a hang a két méltán népszerű szerző képzeletvilágának
legsötétebb zugaiból származik.

Karen Swan: Éjfélkor ​a hóban

Várható megjelenés: október 28.

Kiadó: XXI. Század
Fordította: Simonyi Ágnes

Egy megbonthatatlan kötelék.
Egy titok, amely mindent megváltoztat.
Sunday Times Bestseller
Clover Phillips díjnyertes rendező épp sikerei csúcsán jár, amikor találkozik Kit Foley-val, aki szörfös és snowboardos. Kit nemcsak a versenyeken elért első helyezései miatt ismert, hanem a botrányairól is hírhedt.
A sportoló érintett volt egy balesetben, amely riválisának tönkretette a pályafutását. Kit soha nem beszél arról, mi történt akkor. Clover viszont eltökélt: ki akarja deríteni az igazságot, ezért a helyszínre utazik. Az osztrák Alpokban, ezen a mesés szépségű hóvidéken szembesíti kérdéseivel a férfit, aki ki nem állhatja őt.
Clover egyre mélyebbre ás: vonzódik Kithez, de meggyőződése, hogy a férfi titkol valamit. Kit Foley valóban olyan hideg, mint amilyennek mutatja magát?

Patricia Gibney: Apró ​csontok (Lottie Parker 10.)

Várható megjelenés: október 20.

Kiadó: Libri
Fordította: Tóbiás Csenge

Az ​anyák hazugságaiért a gyerekeik halállal fizettek.

Isabel Gallaghert holtan találja az édesanyja a gyerekszoba padlóján. A fiatal anyát kegyetlenül meggyilkolták, és egy régimódi borotvapengét nyomtak a kezébe. Ki akarhatta bántani ezt az ártatlan családot?
Lottie Parker tudja, hogy kimerítő nyomozás vár rá.
Még aznap kap egy hívást. Egy másik fiatal anya, Joyce Breslin eltűnt, és négyéves kisfiát elrabolták az óvodából. Amikor egy véres borotvapengét találnak Joyce-ék házában, Lottie biztos benne, hogy ez az ügy kapcsolatban van Isabel halálával.
Lottie versenyt fut az idővel: mielőbb meg kell találnia a gyereket, ezért mindent bevet, hogy feltérképezze Isabel és Joyce múltját. Kiderül, hogy a két nő titokban találkozott, de vajon miért?
Egy szeles hegyoldalban előkerül néhány apró csont, nyilvánvaló, hogy egy gyermek maradványai. Úgy tűnik, a könyörtelen gyilkos semmitől sem riad vissza…

Patricia Gibney nyomozós sorozatának következő része ismét egy megrázó történetet mesél el. Az izgalmas és váratlan fordulatokban bővelkedő thrillert Daniel Cole és Karin Slaughter olvasói is élvezni fogják.

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 5 =

0 shares

Archívum

Címkék