SIENNA COLE: Reményszimfónia

Megindító volt, többször megkönnyeztem. Próbálta már valaki a zenét leírni? Nagyon nehéz lehet, de Sienna Cole-nak sikerült, ráadásul gyönyörű és kifejező fogalmazásmód született belőle.

Egy zongorista, aki a múlt démonaival és a droggal küzd, Bécsben megismerkedik azzal a nővel, aki örökre megváltoztatja a hátra lévő életét. Carla mielőtt találkozik a művésszel játssza a gazdag és látszólag tökéletes életét milliomos és birtoklásmániás férje mellett. Már-már olyan jól beleéli magát a szerepébe, hogy ő maga is elhiszi, hogy mindez boldoggá teszi. Eltűri a sok megaláztatást, a szúrós megjegyzéseket, a szeretőket. Amikor a zongoraművészt meghallja játszani, kibillenti őt megszokott életéből, és újra lángra lobban benne valami. Azonban Patrick a múlt sérelmeit úgy tűnik, hogy nem tudja elengedni, vagy mégis? Talán több közös van kettőjükben, mint gondolnák.

Nagyon tetszett a témaválasztás, és az, ahogyan az írónő ezt megfogta. Mindenki magára tudja vonatkoztatni, hiszen az életnek nincs olyan része, ahol ne lenne szükség arra, hogy higgyünk benne, és legfőképp higgyünk önmagunkban, bármilyen sérelmeket is hordozunk. Mindezt pedig a klasszikus zene szépségeivel összekapcsolva. Az elején nem gondoltam volna, hogy az, amit inkább hallgatni kell, ilyen szép lehet leírva is. Az igaz szerelemről, odaadásról, gondoskodásról, az őszinte és elfogadó szeretetről szól a másik és a zene iránt.

Egyet sajnálok, hogy olyan összecsapott, befejezetlen a vége. Nem dől el, hogy akkor most szerelmi dráma, vagy romantikus, minden jó, ha a vége jó. Lehet ez volt a cél, nem szeretett volna az írónő ledöbbenteni a szomorú véggel. Vagy majd mindenki eldönteni, hogy neki mi a vége? Ne már, egy mű nem érhet így véget?!


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 400 oldal

Zene ​és szerelem Bécs szívében
Patrick Byrne, a nagyreményű zongorista-zeneszerző sötét múltja elől menekülve Bécsben próbál új életet kezdeni. Egyetlen dolog hajtja: hogy befejezze és színpadra állítsa élete fő művét, ám eközben nemcsak a lehetetlen feltételekkel, de saját démonaival is meg kell küzdenie.
Carla Kimmel tehetős üzletember férjével érkezik Bécsbe. Egy művészeti alapítvány vezetőjeként felajánlja Patricknek a támogatását, de cserébe ő is kér valamit: zongoraleckéket szeretne venni a zseniális művésztől.
Közös munkájuk során nemcsak Patrick küzdelmei állítanak eléjük akadályokat, de Carla rég eltemetett titkai is felszínre kerülnek. Vajon a zene képes rá, hogy begyógyítsa a sebeket? Van-e remény két összetört szív számára, hogy újra megtalálják a boldogságot?
Sienna Cole, az Aranykönyv-díjra jelölt Négyszáz nap szabadság és a páratlanul izgalmas Lefelé a folyón szerzője új, drámai, romantikus regényében is az emberi lélek legsötétebb mélységeibe tesz lebilincselő utazást.

Tags: 2018, 4 csillag, álomgyár kiadó, reményszimfónia, romantikus, sienna cole, zene

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 1 =

0 shares

Archívum

Címkék