TASMINA PERRY (J.L.BUTLER): Enyém ​vagy

Tasmina Perry első, álnéven írt pszichothrillere az Enyém vagy. Évekkel ezelőtt olvastam már a szerzőtől, és nagyon tetszett a stílusa. Viszont az eddigi regényeit főleg romantikus ill.chick lit műfajban írta, úgyhogy kíváncsian vártam, milyen thriller kerül ki a kezei közül.

SPOILER!
Egy felkavaró részlettel nyit a könyv, majd hirtelen visszaugrunk pár hónapot az időben. Egy ügyvédnő, Fran, áll a történet középpontjában, akinek a karrierje folyamatosan felfelé ível, a legjobbak egyike, a válási procedúrák szakértője. Egy ügye kapcsán összegabalyodik megbízójával, Martinnal. A két főszereplő kapcsolata egyre jobban alakul, tulajdonképpen alig várják, hogy a férfi elváljon, és végre egy normális párt alkothassanak. Ám olyasmi történik, mely nemcsak a kapcsolatukra van kihatással, hanem az egész életüket megváltoztathatja, romba döntheti.
Nem segít a dolgokon, hogy Frannak mániás depressziója van, mely a férfival való kapcsolata alatt egyre súlyosbodik, így az ügyvédnő egyre furcsábban viselkedik. Az ő karakterét a szerző annyira jól kidolgozta, annyira szépen felépítette, hogy egyszerűen az elbeszélés olvasása közben folyamatosan ott motoszkált a tudatom legmélyén, hogy ha valaki, akkor Fran biztos, hogy elkövetett valamit, vagy legalábbis segédkezett benne. Alapból is egy olyan történetet tárt elénk az írónő, melyben az első pillanattól kezdve mindenki gyanús, és bármelyik szereplőről bármilyen negatívumot el tudtam képzelni.

A regény könnyen és gyorsan olvasható, végig fenntartotta a figyelmemet. Elsőre kiszámíthatatlannak tűnt, de hamar rá kellett döbbennem, hogy sajnos nem az. A fordulatok nem hoztak hatalmas meglepetéseket és a végkifejlet sem volt igazán meghökkentő. Viszont volt a könyvnek egy különös hangulata, egyfajta feszültsége, némi borzongással vegyítve, mely a pszichothrillerek világát idézte elő.

 

A könyvet ITT elérhetitek!


Kiadó: XXI. Század Kiadó
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 480 oldal
Fordította: Simonyi Ágnes

Tasmina Perry első álnéven írt pszichothrillerében a műfaj új területén próbál szerencsét.
Martin felesége hirtelen eltűnik. Egy ideje nem éltek együtt, ennek ellenére a férfi az első számú gyanúsított. Ügyvédje, Francine módszeresen építi a karrierjét és csak egy lépésre van attól, hogy bekerüljön a londoni jogászok krémjébe. Martinnal nagyon vonzódnak egymáshoz és őrült viszonyba kezdenek.
Francine nem bízik meg a férfiban, aki egy különös történettel áll elő. Az ügyvédnő hirtelen titkok és hazugságok labirintusában találja magát…
Vajon mi történt azon az estén, amire Francine képtelen visszaemlékezni? A háló egyre szorosabbra fonódik körülötte: nemcsak a karrierje forog kockán, hanem az élete is.
„Elkap és egy pillanatra sem ereszt: felkavaró történet London sötét oldaláról.” – Erin Kelly
„Képtelenség letenni: intelligens, lenyűgöző.” – Adele Parks
„Remekül megírt, lebilincselő történet. Kizárt, hogy félbehagyd.” – Jane Corry

Tags: 2019, 21.század kiadó, 4 csillag, enyém vagy, j.l.butler, pszicho thriller, tashmina perry, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 15 =

0 shares

Archívum

Címkék