DARCEY BELL: Egy ​kis szívesség

Őszinte leszek: azért vettem a kezembe ezt a regényt, mert nagyon megtetszett a belőle készült film trailere. Még nem néztem meg a filmet, de remélem teljesen más lesz, mint az olvasmány, ugyanis ez az elbeszélés hatalmas csalódás volt számomra.

SPOILER!
Minden egy egyszerű szívességgel kezdődik: a gyönyörű és sikeres Emily megkéri Stephanie-t, hogy hozza el a fiát az iskolából. A nő boldogan teljesíti Emily kívánságát, hiszen minden vágya, hogy ők ketten a legjobb barátnők legyenek. Ám hiába várja, Emily sem munka után, sem az elkövetkezendő napokban nem jön a gyermekéért, sőt abszolút nem is jelentkezik. Miután Sean, Emily férje, hazaérkezik üzleti útjáról, jelenti csak be házastársa eltűnését. Valahogy senki nem veszi komolyan a keresést, sem Sean, sem a rendőrök, egyedül Stephanie „pánikol” az anyukáknak szóló blogján. Ennek a szakasznak, ill.talán az elbeszélés egészének is elég furcsa hangulata van. Hiába mozgalmas a történet, a szereplőkön semmi komoly érzelmi megrázkódtatást nem érezni. Így végülis nem meglepő, amikor kiderül egy 2 millió dolláros életbiztosítás kötése, közvetlenül Emily eltűnése előtt, ahogy a cselekmény „nagy” fordulata sem döbbentett meg igazán. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egy-két frappáns titokkal ugyan, de elég sablonos volt a sztori. Azt éreztem, hogy nem is a téma vagy a történet volt a lényeg, hanem a manipuláció legmagasabb szintre való emelése, ami szerintem nem sikerült a legjobban, mert pszicho-thrillernek elég gyenge volt ez a könyv.

Három szemszögből – Stephanie, Emily, Sean -, valamint Stephanie blogján keresztül ismerhettük meg az eseményeket. Ezzel a fajta történetvezetéssel több gondom is volt: a blogbejegyzések egyszerűen silányak, negédesek voltak és a falra másztam tőlük. A másik problémám, hogy egyetlen karakter sem volt szimpatikus, így nem is érdekelt annyira, hogy ki és mekkorát hazudott, valamint hogy „félemlítették” meg egymást a szereplők.

Összefoglalván: a rengeteg titok és hazugság ellenére sem éreztem ebben a történetben a feszültséget, az izgalmat. Ami pedig még jobban elkeserített, hogy tele volt az egész regény klisékkel, kiszámítható fordulatokkal. Ha valami komoly thrillerre vágytok, nem biztos, hogy ez a Ti könyvetek.


Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 392 oldal
Fordította: Tóth Gizella

Egy ​kis szívességgel kezdődik – hétköznapi szívességgel, amelyet az anyukák szoktak egymásnak tenni. Amikor az elbűvölő Emily megkéri Stephanie-t, hogy hozza el a fiát az iskolából tanítás után, Stephanie boldogan igent mond. Emilynek olyan élete van, amelyet sok nő irigyel. Ő a tökéletes anya, aki káprázatos karriert futott be egy híres manhattani divatcégnél. Stephanie özvegyasszony, aki magányosan él iskola-előkészítőbe járó fiával Connecticut peremvárosában, és a naponta vezetett blogjában keres kapcsolatokat és megerősítést. Stephanie azt hiszi, Emily lesz az új bizalmas barátnője, és megdöbben, amikor Emily váratlanul és nyomtalanul eltűnik, figyelmeztetés nélkül magára hagyva a fiát és a férjét.
Stephanie tudja, hogy valami szörnyűség történt. Képtelen távol tartani magát a gyászoló családtól és hamarosan viszonyba keveredik Seannal, Emily jóképű, tartózkodó, brit férjével. De nem tudja figyelmen kívül hagyni a nyugtalanító érzést, hogy a férfi nem őszinte Emily eltűnésével kapcsolatban. Lehetséges, hogy Stephanie csak képzelődik? Mennyire ismerte „legjobb” barátnőjét? Stephanie kezdi megérteni, hogy semmi – sem a barátság, sem a szerelem, de még egy hétköznapi szívesség – sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.

DARCEY BELL 1981-ben született, és egy nyugat-iowai tejgazdaságban nevelkedett. Óvónőként dolgozik Chicagóban. Az Egy kis szívesség az első regénye.

Tags: 2018, 3 csillag, darcey bell, egy kis szívesség, gabo kiadó, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 7 =

0 shares

Archívum

Címkék