RILEY SAGER: Három ​lány

Eleve felkeltette az érdeklődésemet a fülszöveg, de Stephen King szavai győztek meg igazán a könyv elolvasásáról.

„Igazán nagyszerű thriller. Ha tetszett a Holtodiglan, ezt is élvezni fogod.” STEPHEN KING

A történet szerint Quincy, a főszereplőnő, éli nyugodt, békés életét: süt, sikeres gasztroblogot vezet és egy kedves férfival osztja meg mindennapjait. Az évekkel ezelőtt történt tömegmészárláson, melynek egyetlen túlélője volt, már rég túllépett. Nem „vette fel” az áldozat szerepét, nem határozza meg mindennapjait a tragédia. Legalábbis ezt mondja mindenkinek, és ezt próbálja elhitetni magával is. Hiába a sajtó elnevezése, miszerint két idegen nővel együtt ők alkotják a Túlélő Lányokat, Quincy próbál ettől teljesen elhatárolódni és normális életet élni. Próbálkozása hellyel-közzel működik is, egészen addig, míg az egyik lány meg nem hal, a másik pedig váratlanul meg nem jelenik a küszöbén. Ettől a momentumtól kezdve a főszereplő teljes élete felfordul, egyre inkább egy ketyegő bombára emlékeztet a viselkedése. Valamint egy olyan furcsa feszültség jellemzi a regény hangulata, melytől alig tudunk szabadulni. Miközben a zavartság mellett urrá lesz rajtunk a teljes kilátástalanság, a történéseknek köszönhetően, melyeket Quincy átél, a szerző elvisz minket egy olyan irányba, melyről meggyőződésünk, hogy innen már tudni fogjuk a befejezést. Pedig annyira a közelébe sem jutunk, hogy a mű utolsó oldalainál csak pislogásra voltam képes az események ily módon való alakulására.

Sokat gondolkodtam, hogy a Három lányra négy vagy öt csillagot adjak-e. Ennek oka az volt, hogy a könyv eleje kicsit vontatott, kicsit zavaros volt nekem. Végül azért döntöttem mégis az öt csillag mellett, mert a regény második fejezete viszont nagyon jó volt, az írónő olyan fordulatok sokaságát vonultatta fel és olyan meglepő befejezést írt a könyvnek, mely új értelmet adott az egész elbeszélésnek.

Összefoglalván: kicsit nehezen beinduló thrillert olvashattunk ennek a regénynek a lapjain. Amikor viszont hirtelen kibontakozott a cselekmény, az teljes egészében kárpótolt minket. Egy feszült hangulatú történet részesei lettünk, melyben senki sem az, akinek mondja magát, melyben az írónő úgy „játszik velünk”, ahogy csak szeretne.


Kiadó: Lettero Kiadó
Kiadás éve: 2017.
Oldalak száma: 408 oldal
Fordította: Pék Zoltán

Fülszöveg:

Először ​hárman voltak. A sajtó elnevezte őket Túlélő Lányoknak. Quincy, Sam és Lisa – a három lány olyan csapatba tartozott, amelynek senki sem szeretett volna a tagja lenni. Ők voltak az egyetlen túlélői három, egymástól független tömegmészárlásnak.

Aztán ketten lesznek. Amikor Lisa rejtélyes körülmények között meghal, Sam pedig váratlanul felbukkan Quincy lakásán, fordul a kocka. Quincy hamar rájön: igazából semmit sem tud a másik két Túlélő Lányról. Miért kereshette őt Lisa a halála előtt? És mit akar tőle valójában Sam?
Csak egy marad? Quincy egyre biztosabb benne: ő lesz a következő áldozat.

„Igazán nagyszerű thriller. Ha tetszett a Holtodiglan, ezt is élvezni fogod.” STEPHEN KING

A nemzetközi könyvpiacon hatalmas visszhangot váltott ki 2016 telén Riley Sager szenzációs, debütáló kézirata. Szinte egyidőben lecsapott rá 22 kiadó. Még Stephen King, a thriller-király is csodálattal adózott neki. Márpedig ő nem szokta pazarolni a dicséreteit. Ha érdekel, ki képes olyan lebilincselően írni, hogy mindenkit kiráz tőle a hideg, aki elolvassa, akkor ez a te könyved.

Tags: 2017, 5 csillag, három lány, lettero kiadó, riley sager, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + tizenhét =

0 shares

Archívum

Címkék