C.E.TOBISMAN: Gyanú

Izgalmas, fordulatos krimi. Témáját tekintve nem túl eredeti, de egy fáradt hétköznap után jóleső olvasmány volt, amivel gyorsan lehetett haladni.

Főhősnőnk Caroline az informatika üres világából átnyergel az ügyvédi pályára. Az első ügy, ami szembe jön vele, – vagy inkább direkt neki szánják – máris óriási népszerűségnek örvend, mivel egy genetikailag módosított „szupertápanyag” hosszú távú negatív hatásairól szól, amely sok embert megbetegített. Ezt persze a cégvezetők tagadják és mindent megtesznek azért, hogy a bizonyítékok ne lássanak napvilágot. A fiatal ügyvédnő a nyomozás során nem számol azzal, hogy a nagyobb jó érdekében, milyen bonyodalmakkal, veszélyekkel, erkölcsi dilemmákkal kell szembenéznie, hogy igazságot szolgáltasson.

Igazán olvasmányos mű, gyorsan lehetett haladni vele, folyamatosan volt valami történés. Ha egy szóval kéne jellemeznem, azt mondanám, intelligens, ráadásul egy nővel a főszerepben, ami elég ritka. Inkább kriminek mondanám, mint thrillernek, mert nincsenek benne igazán véres, félelmetes jelenetek, vagyis nem erre éleződik ki. A legvégén, mikor már nem számítanál rá, van benne egy nagy fordulat, mely nincs igazán kifejtve, ami azt sejteti, hogy lesz folytatása.

A téma már sokak által feldolgozott, ámbár igazán aktuális, elgondolkodtató. Vajon meddig mehetnek el a kutatók, az úgynevezett nagyobb jó érdekében? Képesek vagyunk a genetikai módosításokra, de vajon tényleg szükség van erre?  Mi van, ha rossz kezekbe kerül? És egy ügyvéd az igazság érdekében meddig mehet el? Ha közben bűnt követ, mivel különb, mint azok a tudósok, akik mindenáron fel akarnak valami nagyot fedezni, az emberiség jövőjét biztosítani?


Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 392 oldal
Fordította: Varga Tibor

Minél közelebb jut az igazsághoz, annál távolabb kerül a törvénytől.

Amikor Caroline Auden az egyik legnagyobb Los Angeles-i ügyvédi irodánál kap munkát, izgatottan áll elébe a kihívásnak – és egyben hálás, hogy végre maga mögött hagyhatja sötét hacker múltját. A főnöke máris azzal bízza meg, hogy derítse ki, vajon a népszerű, genetikailag módosított alapanyag valóban betegséget okoz-e az emberekben. Caroline dolga csupán annyi lenne, hogy kutasson és jelentsen mindent a mentorának, de az előéletének és az előérzetének hála, végül mélyebbre ás, mint tervezte. Amikor összefüggést sejt a közismert tudós halála és a kétes biotechnológiai óriásvállalat között, megkondítja a vészharangot, ám hamar a célkeresztben találja magát. Lassan kifut az időből, pedig a tét ezrek élete… köztük a sajátja is.

A zűrös múltú hackerből lett jogásznak most bizonyítania kell, hogy a milliárdos nagyvállalat több ezer ember haláláért felelős… még mielőtt rátalálnak.

Tags: 2018, 4 csillag, c.e.tobisman, doubt, gyanú, jogi thriller, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék