DEE DUMAS: Tiltott ​vágy

„Lehet-e jövője a keleti szenvedélynek a nyugati világban?

Yasmine magyar származású édesanyjával, Lillával, és muzulmán édesapjával, Abd ar-Rashid Gibrannal él az Egyesült Arab Emírségekben. A fiatal lány minden vágya, hogy megismerhesse gyökereit, és beiratkozhasson egy magyar egyetemre. Apja nem támogatja a lány külföldi tanulását, de felesége unszolására végül, szigorú feltételeket szabva, elengedi őt. Yasmine az egyetemen megismerkedik Larával, akivel szoros barátságot köt. A lány bátyjával, Bencével eleinte kölcsönös idegenkedés, majd szenvedélyes szerelem alakul ki.

Lehet-e esélyük a fiataloknak a féltékeny exbarátnő és a hithű muzulmán apa támogatása nélkül? Kiállhatja-e szerelmük az idő és megannyi akadály próbáját?

Dee Dumas a nagy sikerű Marokkói szerelem című kötete után ezúttal a mesés Emírségekbe varázsolja olvasóit, ahol kiderül, hogy mire képes egy anya, hogy segítse gyermeke szerelmének beteljesülését.”

Az vonzott engem leginkább ehhez a könyvhöz, hogy kíváncsi voltam miképp alakul egy ilyen történet egy olyan muzulmán országban, ahol már nem annyira merevek a szabályok, talán szabadabbak a nők is, és rengeteg külföldi él.

Pont a fentebb felsoroltak miatt volt talán kicsit ellentmondásos nekem ez a sztori: egy hithű muzulmán, aki ráadásul emír, elvesz egy magyar nőt. Ugyanakkor a lányát, Yasmine-t,  egy elrendezett házasságba akarja belekényszeríteni, továbbtanulás helyett. Végül Yasmine -nak, édesanyja segítségével, sikerül elérnie, hogy Magyarországon egyetemista lehessen. Innentől kezdve annyira gyorsan követik egymást az események a műben, hogy egy-egy váratlan fordulatnál leesett az állam, egyszerűen nem tudtam, hogy most merre fog tartani a történet.

Igaz, hogy nagyrészt a mindent elsöprő szerelem volt a mű alappillére, de a szerző óvatosan boncolgatta a két világ közti különbségeket, így bepillantást nyerve az arab kultúrába. Én ennek nagyon örültem, mert úgy gondolom, hogy meg kell ismernünk, el kell fogadnunk a mienktől egészen más vallásokat, kultúrákat.

“– Gondolom, a terroristák miatt – hajtotta le a lány a fejét-,de mi nem vagyunk azok – nézett újra az anyjára. – Mi nem vagyunk rosszak, ugyanolyan emberek vagyunk, mint bárki más ezen a földön. Az a baj, hogy az emberek pár elmebeteg cselekedetei után alkotnak véleményt a társadalmunkról.”

Alapvetően a Tiltott vágy egy igazi szerelmes regény, melyben két fiatal egymásra találásáért izgulhatunk, mindezt érdekes fordulatokkal megspékelve. A romantikus regények kedvelőinek kötelező olvasmány!

Köszönöm a könyvet az Álomgyár Kiadónak!

Tags: 2017, 4 csillag, álomgyár kiadó, dee dumas, romantikus, tiltott vágy

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × öt =

0 shares

Archívum

Címkék