Elle Kennedy: The ​Deal – Az üzlet (Off-Campus 1.)

„A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…

Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.

…ami jobban sül el, mint remélte.

Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.”

A regényt véletlenül láttam meg egy könyvajánlóba, a hozzá mellékelt idézet pedig nagyon megtetszett.

Ráadásul a történet egyetemistákról szól: a tökéletes időszak, amikor ugyan kell tanulni, de azért belefér a buli, a másik nem beható megismerése, egy kis “szabadság” érzése.

Az elbeszélés főszereplője, Hannah, az iskolának ezeket az előnyeit, nem nagyon szeretné megismerni, egy régi trauma következtében. Ennek ellenére a lány nekem nagyon szimpatikus volt, okos, jó homorú. Nem egy savanyú diák, csak egy csajszi, aki gátlásokkal, félelemmel küzd. Aztán végre eljön az idő, amikor bevallja magának is, hogy hosszú idő után megtetszett neki egy fiú. Viszont nem boldogul a becserkészésével és úgy általában elég ügyetlen a flörtölési technikákat, női fondorlatokat illetően.

Hannah mindennapjaival egy időben, a másik főszereplő, Garrett Graham, a suli sztárja tanulási problémákkal küzd, melyek a jövőjét veszélyeztetik. Garrett egy véletlen folytán rájön, hogy a bajaira Hannah a megoldás. Így mindent megtesz azért, hogy a lány segítsen neki. Talán ez eddigi életének legnehezebb feladata, a műben viszont ez a legviccesebb, legjobb rész.

Kettőjük játszmája, az egyezség, amit kötnek a korrepetálásért, mind-mind a bonyodalmak kezdete. De pont ezért jó ez a mű. Megmutatja egy kapcsolat kibontakozását az elejétől kezdve, miközben mindkettő szereplő tele van bizonytalansággal. Kételyeik által folyamatosan rossz döntéseket hoznak, hülyeségeket tesznek.

Egészen az utolsó pár oldalig kiszámíthatatlan az elbeszélés, amit csak tetéz a szereplők múltja és titkaik.

Tags: 2017, 5 csillag, az üzlet, elle kennedy, könyvmolyképző kiadó, off-campus, rubin pöttyös, the deal

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék