T. M. LOGAN: A GYANÚ

Nagyon izgalmas, kis visszafogott pszicho-thriller a műfajhoz képest. T.M.Logan új regénye az őrület és a valóság határán lebeg, a vége pedig egészen fordulatos.

Ed egy gyanakvó apa, pláne, ha az egyetlen lányáról van szó. Abbie minden korábbi udvarlójának alaposan utána nézett, miért ne tenne így az új vőlegényjelölttel, Ryan-nel, aki ráadásul a semmiből, hirtelen és váratlanul bukkan elő. A túlzott tökéletesség mindig gyanús, de Ed egészen messzire megy, hogy egy megérzést alátámasszon. Vajon igaza van, ott lapul a gonoszság a tökély álarca mögött?

Műfajilag thriller, pszicho-thriller, de nem a durva, hanem inkább az izgalmas fajtából, amikor te sem mersz közben levegőt venni. Közben van benne egy kis krimis vonal, hiszen az apa, Ed, végig nyomoz a váratlanul felbukkant udvarló után, akinek ráadásul valami nagyon sietős, hiszen két hónap ismertség, és állítólagos nagy szerelem után eljegyzi Abbiet.

Több gyanús körülményre is fény derül, apróságokra, de mindenki más elodázza, és Ed minél több embert avat be, annál őrültebbnek tűnik. De akkor most ki is az őrült? A végén nagy fordulatok közepette ki fog derülni. Még izgalmasabbá teszi a könyvet, hogy egyre közeleg az esküvő napja, így egyre bátrabb lépésekre van szükség, hogy valami bizonyíték kerüljön elő a nagy nap előtt, ha van egyáltalán ilyen. A szereplők éppen annyira vannak kidolgozva, amennyi a történet megértéshez szükséges, így egyikükkel sem alakít ki az olvasó erős érzelmeket, esetleg az apával, aki viszont idegileg teljesen instabilnak és szintén gyanúsnak tűnik. Ezt gobozd ki! Csak ajánlani tudom mindenkinek. T. M. Logan „tollából” nekem eddig ez jött be a legjobban.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Kiadás helye: Budapest
Oldalak száma: 360 oldal
Fordította: Rácz Péter

Az ​odaadó apa
Ed alig várja, hogy végre személyesen is megismerje az egyetlen lánya, Abbie udvarlóját. Sajnos nincs jó tapasztalata a gyermeke korábbi választottjaival – szerinte ugyanis egyikük sem ért fel a lányához.

A tökéletes vőlegény
Ryan minden szempontból tökéletes. A tagadhatatlanul jóképű, bátorságáért kitüntetett egykori katonatiszt harminchárom éves korára üzlettárs, önkéntes munkát vállal a rendőrségen és egy hospiceszolgálatnál is. Ráadásul annyira szereti Abbie-t, hogy alig hét hónap ismeretség után feleségül kéri.

A gyanú
Ednek azonban elég egyetlen elkapott pillantás, egy kiismerhetetlen tekintet, hogy felébredjen benne a gyanú. Azt pedig már megtanulta, mit veszíthet, ha nem hallgat a megérzéseire. Miközben a családja a közelgő esküvőt szervezi, és Ryan mindent megtesz azért, hogy leendő apósa bizalmába férkőzzön, ő minden követ megmozgat, hogy kiderítse az igazságot a vőjelöltjéről. Kerül, amibe kerül…

Jól felépített és letehetetlen – egy olyan csavarral a végén, amire egészen biztosan senki sem számít. – Lee Child

Tags: a gyanú, pszicho thriller, t.m.logan, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − öt =

0 shares

Archívum

Címkék