KIERA CASS: Eljegyezve (Eljegyezve 1.)

Már rég kinéztem az Eljegyezve című könyvet, amikor  megdöbbenve láttam, hogy a moly.hu-n mennyire rossz véleményeket kapott. Ennek ellenére úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt és ezt abszolút nem bántam meg.

A történet szerint Hollis a legesélyesebb fiatal nő Koroában Jameson király szerelmére. A cselekmény előrehaladtával figyelemmel kísérhetjük, hogyan alakul kettejük kapcsolata, hogyan jut Hollis egyre közelebb a királynői címhez, egészen addig míg nem találkozik Silas-szal. Már az első találkozásukkor a fiú teljesen rabul ejti Hollist, a lány pedig fokozatosan rádöbben, hogy egészen mást jövőt kíván, mint azt eddig gondolta, mint amit a szülei elképzeltek számára.
Tulajdonképpen egy darabig minden úgy alakul, ahogy azt az ember elképzelte, az elbeszélés egyenesen halad a boldog befejezés felé, amikor is egy hatalmas fordulat áll be. Kicsit furcsán ábrázolta az írónő a lány reakcióját erre a történésre, úgy éreztem, hogy lekicsinyli Hollis érzéseit, és nem úgy ábrázolta őket, mint egy egész életet megváltoztató eseményt.
Tetszett, hogy volt valami rejtély is a könyvben, amiről remélem többet is megtudhatunk majd a sorozat következő részében.

Egészen biztos, hogy ezt a regényt nem lehet összehasonlítani a szerző Párválasztó köteteivel, viszont nagyon érdekel hogy alakul Hollis további élete. Kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban mit hoz ki Kiera Cass a történetből, és úgy általában kik voltak azok, akik ennyire megváltoztatták a főszereplő jövőjét.

Mindent egybevetve könnyen olvasható, romantikus regény az Eljegyezve. Tökéletes olvasmány ebben az időben, vagy ha egy könnyed sztorira vágyunk.


Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 312 oldal
Fordította: Gondáné Kaul Éva

Koroa ​fiatal királya még nem akar megállapodni egyetlen nő mellett – de aztán megismeri Hollis Brite-ot. Hollis a Keresken-kastélyban nőtt fel, és a többi nemesi származású lánnyal együtt abban reménykedik, hogy sikerül felhívnia magára a király figyelmét. Amikor Jameson király szerelmet vall neki, érthető örömmel és izgalommal fogadja az uralkodó közeledését.
De hamar rájön, hogy ez az új élet a különleges ajándékok és a kitüntetett figyelem mellett komoly elvárásokkal is jár. Hollis nem biztos abban, hogy meg tud felelni a királyi követelményeknek. Izoltánia királya látogatást készül tenni az országukban, és Hollis szeretné bebizonyítani Jamesonnak és önmagának, hogy rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyeket egy leendő királynétól elvárnak. De aztán találkozik egy izoltániai idegennel, akinek megvan az a titokzatos képessége, hogy a szívébe lát. Hollis rádöbben, hogy olyan jövőt kíván magának, amire addig gondolni sem mert.

Kiera Cass a Párválasztó-sorozat és A szirén szerzője. Ezen kívül feleség, anya, és még sok minden más, amit hosszú lenne felsorolni. Többek között remekül ért ahhoz, hogy magával ragadja és megríkassa az olvasóit. Kieráról és a könyveiről a www.kieracass.com weboldalon tudhatnak meg többet.

Tags: 2020, 4 csillag, eljegyezve, gabo kiadó, kiera cass, romantikus történelmi regény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − 10 =

0 shares

Archívum

Címkék