LINWOOD BARCLAY: Levegő nélkül

A Levegő nélkül rövid, tömör, ütős, izgalmas alapsztorival rendelkező történet, amely vitt magával, viszont néha indokolatlanul sok volt benne a megnevezett mellékszereplő, amitől néha elvesztettem a fonalat. Ilyen nincs, de ha lehetne 4,5 csillagot adnék erre a könyvre.

Andrew felesége egyszer csak nyomtalanul eltűnik. Bár a férj éppen egy pasis hétvégére ment egy barátjával, de külön-külön szálláson alszanak, így teljes alibit nem tud felmutatni, ezért a gyanú egyből rá terelődik a rendőrség, a média, a szomszédok és mindenki által is. 6 év alatt semmi nyom, semmi bizonyosság nem derül ki felesége eltűnésével kapcsolatban. Ez idő alatt Andrew megjárja a poklok poklát, lesüllyed a mélybe, és már-már kilábalni látszik belőle, és egy új élet kapujában találja magát, amikor egyszer csak kap egy telefont, amiben valaki azt állítja, látta Brie-t, és újból felbolydul minden.

Linwood Barclay egy kanadai szerző, első könyvem tőle, de biztosan nem utolsó. Ha jól tudom 10 könyve jelent meg magyarul, így bőven van miből választani. Általában nem túl hosszúak a szerzeményei, így ilyen nyaralósnak is jók lehetnek.

Végre egy olyan könyv, aminek tisztán meg lehet határozni a műfaját, szerintem ez egy nem túl durva krimi, egy ütős sztorival, amiben nyomoz a férj is és rendőrség is, csak utóbbi kizárólag egy magyarázatra képes koncentrálni, emiatt eléggé le is van maradva. Tetszett benne, hogy bemutatja a férj szemszögét, szenvedését, erre helyezi a hangsúlyt, hogy neki milyen lehetett ezt az egészet átélni, nem egyszer, hanem kétszer. Tulajdonképpen 3 drámát élünk meg a háromszáz oldal alatt, az első amikor eltűnik Brie, a második, mikor előkerül? és a harmadik a slussz „poén” a végén.

A felétől volt elképzelésem, hogy mi van a háttérben, de egyáltalán nem voltam benne biztos, vagy nem akartam elhinni, ezért végig agyaltam az olvasás alatt. A gyilkosság miértje elég zavaros, de végülis a gyilkos is eléggé zavarodott egy személyiség. Egy negatívum azért volt, az a sok név, főleg az elején, ami néha összezavart és talán indokolatlan is volt. A végén, mint mondtam van még egy dráma, ez kicsit hihetetlen, mert hirtelen jött, mondjuk véletlen is volt benne, de picit több felvezetést, bepillantást megért volna, főleg úgy, hogy eleve nem túl hosszú az egész könyv. Mindenesetre megéri elolvasni, aki kedveli a drámákat, egy kis pszichológiával, nyomozással, izgalommal vegyítve.


Kiadó: General press
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 336 oldal
Fordította: Kajsza Krisztina

Mindig a férj az, nem igaz?

Egy hétvégén, amikor Andrew Mason horgásztúrára megy, a felesége, Brie nyomtalanul eltűnik. A gyanú árnyéka egyből a férjre vetődik, a rendőrség azonban semmilyen bizonyítékot nem tud felhozni ellene. Andy hosszú pokoljárása hat év után látszólag véget ér: nevet változtat, hátrahagyja egykori lakhelyét, és megismerkedik Jayne-nel, aki az újrakezdést jelentheti a számára. Ám egy napon az egykori otthona helyén épült háznál váratlanul felbukkan egy titokzatos, Brie-re a megszólalásig hasonlító nő, aki zavartan a régi lakóhelyét keresi. Újból felébred a kétely, és a rendőrség előássa az eltemetett aktákat. Vajon Brie életben lehet annyi év után? És ha igen, hol volt mindeddig? A kérdések tetteket követelnek, és percről percre fogy a levegő.

Tags: general press kiadó, kanadai szerző, krimi, levegő nélkül, linwood barclay

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 12 =

0 shares

Archívum

Címkék