ASHLEY ELSTON: Az ​első hazugság

Már a megjelenése előtt felfigyeltem Az első hazugság című könyvre és megint csak azt kell mondanom, hogy ez a regény is a megfelelő időben érkezett. Semmi gyilkosos, nyomozásos sztorihoz nem volt kedvem, se a romantikus regények nem hoztak most lázba, úgyhogy nagyon megörültem ennek az elbeszélésnek.

A történet középpontjában Evie Porter áll, akinek látszólag mindene megvan: gyönyörű ház, előkelő társaság és egy tökéletes férfi az oldalán. Egy gond van csupán: Evie Porter nem létezik. Ez a személyazonosság Mr.Smith-től származik, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől, aki a legújabb küldetése miatt alkotta meg az identitást a nő számára. Evie célpontja ezúttal Ryan Sumner, akit ahogy egyre közelebbről megismer, elkezd vágyakozni egy olyan élet után, mely eddig elérhetetlennek tűnt számára. Egészen addig, amíg fel nem tűnik a színen Ryan egyik régi barátja egy Lucca nevű nővel. Ekkor Evie rájön, hogy ez a megbízatás más, mint az eddigiek, és Mr. Smith valami igazán komolyat készül ellene tenni.
A cselekmény előrehaladtával egyre többet tudunk meg Evie-ről: a gyerekkoráról, a korábbi Mr. Smith-nek végzett munkáiról és a történet egyre összetettebbé válik.

Az első hazugságot nem igazán nevezném thrillernek, de nekem most éppen ez tetszett benne. Az alapkoncepció remek, tele van fordulatokkal és meglepetésekkel. Az elbeszélésben elmosódnak a hazugság és az igazság közötti határok, miközben Evie Porter egyre inkább rátalál az igazságra, nem csak a saját életében, hanem az őt körülvevő világban is.

„Az a legjobb hazugság, ami a lehető legközelebb áll az igazsághoz, és amit nem ereszt bő lére az ember.”


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2024
Oldalak száma: 328 oldal
Fordította: Fügedi Tímea

„Miután az első hazugság elhangzott, a legtöbben hisznek benne. Annak kell a legerősebbnek lennie. Az a legfontosabb. Az egyetlen, amit muszáj kimondani.”

Evie Porternek mindene megvan: fehér kerítéssel körülvett kertes ház, puccos baráti társaság és a tökéletes férfi. Csak egyetlen bökkenő van: Evie Porter nem létezik.
A nő Mr. Smithtől, a titokzatos, ismeretlen kilétű főnökétől kapta ezt a személyazonosságot a legújabb megbízatáshoz, hogy kiderítsen mindent egy louisianai kisvárosról és az ott élő emberekről. Különösen a célszemélyről, Ryan Sumnerről.
Ryan azonban idővel mélyen eltemetett érzéseket hoz felszínre Evie-ből, aki egy számára mindaddig elérhetetlennek hitt életről kezd fantáziálni. Csakhogy ezúttal nem hibázhat, különösen a legutóbbi munkája után. Evie-nek egy lépéssel a múltja előtt kell járnia a jövőjéért folytatott küzdelemben, hiszen most minden eddiginél nagyobb a tét: saját maga.

Reese Witherspoon könyvklubjának ajánlásával.

Tags: 2024, 5 csillag, ashley elston, az első hazugság, general press kiadó, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy + kilenc =

0 shares

Archívum

Címkék