MICHAEL ROBOTHAM: Hajszál ​híján (Cyrus Haven 3.)

A Fulladás és az Angyalarc után végre kezembe vehettem a Cyrus Haven sorozat legújabb részét.

Miközben Cyrus a múlt traumáival küzd és próbál megbocsájtani testvérének, akit hamarosan kiengednek a pszichiátriáról, felkérik egy eltűnt nő és egy halott férfi ügyének felgöngyölítésére. Igen ám, de tovább bonyolódik a cselekmény és még egy nő eltűnik.
A több szálon futó nyomozásba Evie is besegít. A lány segíteni akarása, beilleszkedésre való törekvései sok fejfájást okoznak Cyrusnak.
Ezek a történések adnak egyfajta alapfeszültséget a regénynek, de akkor indul be igazán az elbeszélés, amikor Cyrus rájön a bűnesetek összefüggéseire.

Mind a magánéleti, mind a bűnügyi szál tulajdonképpen a bűnről, a bűnhődésről és a megbocsájtásról szól. Az író kiválóan szőtte a cselekményt és így egy fordulatos, meglepetésekkel teli remek krimi kerekedett ki a történetből.

Nagyon tetszik ahogy Robotham a sorozaton belül is gondosan felépíti a sztorit. Gondolok itt arra, hogy minden könyvben van egyszer egy bűntény, mellette pedig egyre jobban megismerjük Cyrust és Evie-t, a személyiségüket és a múltjukat, történetüket egyaránt. Ennek fényében nem hagyott nyugodni, hogy még mit tudhatunk majd meg a két főszereplőről, így utánajártam kicsit a negyedik könyvnek. Azt kell mondjam, hogy teljesen felcsigázott a fülszöveg, úgyhogy most pár hónapig tűkön ülhetek a megjelenést várva. 🙂

„Őszintén szólva, nem igazán látom értelmét sem a bároknak, sem az alkoholnak. Az embereknek anélkül is elég kevés befolyásuk van az életükre, hogy seggrészegre innák magukat.”


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Fügedi Tímea

Cyrus Haven élete húsz évvel ezelőtt, egy este leforgása alatt pokollá változott. Elveszített mindenkit, aki fontos volt számára. Ráadásul a bátyja keze által. Ők ketten maradtak csak: a túlélő és az elkövető. Most, hogy a fivére, Elias előtt megnyílhat az út a szabad élethez, a törvényszéki pszichológusként dolgozó Cyrusnak nem kisebb kérdést kell megválaszolnia, mint hogy képes-e megbocsátani a bátyjának mindazért, amit tett. Épp Elias hazatérésére készül, amikor egy gyilkossági esethez riasztják. Egy idős férfira holtan találnak az otthonában. Az őt gondozó lányának pedig nyoma vész. Kisvártatva egy másik fiatal nő is eltűnik. Az egyetlen szemtanú Cyrus lakótársa, Evie, aki mindig tudja, hogy valaki igazat mond-e. Hamarosan kiderül: a két lány eltűnése nem véletlen egybeesés. Cyrus és a rendőrök versenyt futnak az idővel, hogy rájöjjenek, a fiatalok milyen sötét titkot rejtegettek ez idáig, és még azelőtt megtalálják őket, hogy a múlt bosszút állna rajtuk.

Tags: 2023, general press kiadó, hajszál híján, krimi, michael robotham

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenkettő =

0 shares

Archívum

Címkék