JEAN-LUC BANNALEC: Bretagne-i hullámtörés

Dupin felügyelővel a sorozat előző és egyben első kötetében ismerkedtem meg, és szimpatikus is lett a kávéfüggő, mogorva nyomozó karaktere. De talán ami ennél is jobban tetszett, az a csodálatos breton táj élménygazdag leírása. Így hát nem volt kérdés, hogy elolvasom-e a folytatást.

Ebben a könyvben a felügyelő a valóban meseszerű Glénan-ra látogat el, amely egy Atlanti-óceáni szigetcsoport. A hely szépsége és vadsága lenyűgözi Dupin-t, annak ellenére, hogy gyűlöl hajón utazni. Az egyik kis szigeten talált 3 holttest miatt azonban kénytelen naponta többször is megtenni.

A 3 holttestről hamar kiderül, hogy befolyásos vállalkozók, egyikük egy olyan férfi, aki társtulajdonosa a legnagyobb szigeten található híres vitorlásiskolának, a megítélése azonban eléggé ellentmondásos, egyesek kifejezetten gyűlölik, így megannyi gyanúsított van.

A könyv legnagyobb előnye most is a fantasztikus tájleírások, amit a szerző nagy hozzáértéssel mesél el. A krimi része most nem volt annyira izgalmas számomra, kicsit lassan történnek az események, ennek ellenére egy nagyon élvezetes, könnyen olvasható mű, amely kifejezetten remek választás az őszi lelassuláshoz.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 312
Fordította: Szalay Zsuzsanna

„A Bretagne-i hullámtörés egy remekül megszerkesztett krimi, amelynek a főszereplője a mogorva, kávét vedelő Dupin felügyelő.” – criminalelement.com
Bretagne partjaitól nem messze húzódik a mesés Glénan; csillogó fehér homokjával, kristálytiszta vízével és karibi hangulatával a szigetcsoport nem is tűnhetne idillibbnek, egészen addig, amíg egy májusi napon három holttestet nem sodor partra a víz. Az áldozatok halála első ránézésre balesetnek tűnik, ám Dupin felügyelő hamar bizonyítékot talál rá, hogy a három férfi hidegvérrel elkövetett gyilkosság áldozata lett.
A Párizsból érkezett Dupinnek, akire még mindig kívülállóként tekintenek ezen a mítoszokkal és hagyományokkal áthatott vidéken, kincsvadászok, kíméletlen tengerbiológusok és mindenre elszánt búvárok között kell manővereznie, ha az ügy végére akar járni. A nyomozás egyre mélyebbre vezeti őt a Glénan gyönyörű, ámde veszélyes világába, miközben rájön, hogy a festői felszín alatt régi titkok és sérelmek húzódnak.

Tags: 2023, general press kiadó, jean-luc bannalec, krimi

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék