DEAN KOONTZ: A másik Emily

Az a jó ebben a könyvben, hogy nem lehet egyértelműen meghatározni a műfaját, így a története is roppant különleges. Van benne romantika, gyász, aztán nyomozás, tehát akkor krimi, aztán durvul, akkor thriller, vagy misztikus thriller, és a végén már egészen sci-fi-be illő. Most akkor mi van? Igen, jól látod „A másik Emily” ez minden.

Emily David egyetlen nagy szerelme 10 éve eltűnt egy éjszaka Kaliforniában, és azóta sem derült ki, hogy pontosan, mi történt vele. A hatóságok egy sorozatgyilkoshoz kötik, akinek a területe oda volt köthető. David-nek 10 év sem volt elég arra, hogy ezt így, holttest nélkül le tudja zárni magában, sőt talán még erősödött is a szerelme az évek alatt. Aztán egyszer csak megjelenik Maddison, aki egy az egyben Emily, de az nem lehet, hiszen ő meghalt, vagy még sem, vagy mégis. Szóba elegyednek, de Maddison nem tudja, ki az az Emily, így David nyomozásba kezd, miközben egyre jobban bekerül a hasonmás bűvkörébe.

Mint ahogy már a bevezetőben említettem Dean Koontz kötete elég sok műfaji elemet hordoz, emiatt két dolgot gondolhatunk róla, és valóban két táborra oszthatóak az olvasók, vagy nagyon szerették, vagy utálták. 1. A szerző nem igazán tudta, mit akar, így lett ez a kevert valami. 2. Az író pontosan tudta, hogy egy ilyen különleges darabot szeretne megalkotni, ami érdekessé, egyedivé teszi a könyvét. Én a második táborba tartozom, nekem pont emiatt a kevert dolog miatt tetszett. Azt biztosan nem mondhatjuk erről a könyvről, hogy egy tucat darab.

Szerintem izgalmas is volt, attól a ponttól, hogy megjelent Maddison a hasonmás. Egészen a könyv végéig azon agyaltam, hogyan lehetséges mindez, és a legkülönfélébb elméleteket alkottam róla. A végén egy kis csalódás is ért, realista ember lévén, amikor sci-fi-be csapott át a történet, de aztán megbékéltem vele, mert erre aztán tényleg nem számítottam, és végülis szeretem a misztikumot, úgy hogy már gondolkozom, melyik legyen a következő Dean Koontz könyv a kezemben.


Kiadó: Next21
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 384 oldal
Fordította: Farkas Veronika 

Ha ​meg se halt, akkor hol volt eddig?
Ha feléledt, akkor mi ő?

Emily Carlino tíz éve tűnt el Kaliforniában, miután a kocsija lerobbant az autópályán. Feltételezték, hogy Ronny Lee Jessup, a sorozatgyilkos végzett vele, akinek több áldozata soha nem került elő.
David Thorne író azóta sem heverte ki élete szerelmének elvesztését, emészti a bűntudat, hogy nem volt ott Emily mellett, és nem mentette meg. Mindent bevetett, hogy feldolgozza az eseményeket: rendszeresen látogatja Jessupot a börtönben, kétségbeesetten várja, hogy kiderüljön, hogyan teltek Emily életének utolsó órái, hogy végre eltemettethesse szerelmét.
Aztán David megismerkedik Maddison Suttonnal, ezzel az igéző, játékos nővel, aki tökéletesen tisztában van David veszteségével. Maddison leginkább észbontó tulajdonsága, hogy kiköpött ugyanolyan, mint Emily. Még csókolni is ugyanúgy csókol. Ahogy a fantasztikus fordulat hihetővé válik, David egyre inkább rabja lesz Maddisonnak – és feltárul a nő rejtélyes múltja, hogy aztán elszabaduljon a rettenet.

 

Tags: gyilkosság, horror, kortárs, misztikus, misztikus thriller, rejtély, romantika, sci-fi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék