Könyvheti könyvajánló

Mától látogatható vasárnapig  a 94. Ünnepi Könyvhét. A rendezvényre a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén kerül sor. (Bővebb információ a programokról: ITT)
Az igazi könyvmolyoknak ilyenkorra már kész programtervezete van a négy napra, ill.egész listája a megvásárolandó könyvekből. Mi is készítettünk egy listát a számunkra érdekesnek tűnő művekből, nézzétek meg, hátha valamelyik felkelti az érdeklődéseteket! Íme:

Ashley Flowers: Sok jó ember

Kiadó: Next21 Kiadó Kft.
Oldalak száma: 333 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Pék Zoltán

New York Times #1 Bestseller
Az év könyve: PopSugar

Sosem lehet tudni, mi történik a zárt ajtók mögött.

Margot huszonhat éves, nagyvárosban él, újságíróként dolgozik. Most visszatér a szülővárosába, mert nagybátyja ápolásra szorul. Gyerekkorában a szemközti házban élő lány, January eltűnt, órákkal később az árokban találták meg. Margot és January pontosan egyidősek voltak. Húsz év telt el, de Margot továbbra sem tud szabadulni az érzéstől, hogy akár ő is lehetett volna a másik kislány helyett. Ami a legrosszabb, a gyilkost azóta sem kerítették kézre.

Szülővárosa, az Indiana-beli Wakarusa pontosan olyan, mint amilyennek Margot régről emlékszik rá – fojtogató atmoszféra, titkolózó emberek. Aztán jön a hír, a szomszéd városkában eltűnt az ötéves Natalie Clark, kísértetiesen ugyanolyan körülmények között, mint ahogy annak idején January. Margot-ból előtörnek a régi érzések: megfogadja, hogy Natalie nyomára bukkan, és egyszer s mindenkorra megoldja January meggyilkolásának rejtélyét.

Ashley Flowers a hetente 10 millió hallgatóval rendelkező Crime Junkie podcast házigazdája. Arizonában járt egyetemre, férjével és lányával Indianában él.

Ashley Flowersnek ösztönös érzéke van a fordulatos cselekményhez és a hihető karakterekhez. A Sok jó ember döbbenetes bemutatkozó regény, amely friss hangot hoz a thriller műfajába. – Karin Slaughter

A Sok jó ember három regényhez elegendő fordulatot és réteget kínál. Ashley Flowers fogott egy motívumot, amely a valóságból sajnos ismerős, és egy olyan történetet alkotott, amely lebilincselő és pszichológiailag gazdag, lezárása pedig egyszerre felkavaró és hihető. – Lou Berney

A cselekmény néhány eleme megtörtént esetekre emlékeztetheti az olvasót, a regény végi csavar azonban teljesen eredeti. – Good Housekeeping

Magával ragadó. – PopSugar

Ashley Flowers új szintre emelte a megtörtént bűnesetek iránti szenvedélyét… Első könyve tökéletes, erős hatást gyakorló thriller. – People

Flowers kísértetiesen érzi, milyen típusú történetre vágynak az amerikaiak. – Elle

A Crime Junkie podcast rajongói és az olvasók készüljenek fel egy hajmeresztő, bizsergető, fordulatos és dermesztő olvasmányra, amely pontosan olyan, mint amilyet kedvenc házigazdánktól elvárunk. – BookTrib

Ez az összetett, lebilincselő rejtély talán még azokat az olvasókat is meglepi, akik biztosak benne, merre tart a cselekmény. Flowers ígéretes első regénnyel indít. – Publishers Weekly

Julia Quinn - Shonda Rhimes: Sarolta királyné
- Egy Bridgerton történet

Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma: 472 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Bozai Ágota

A New York Times bestseller szerzője, Julia Quinn és a televíziós úttörő Shonda Rhimes mozgalmas, lendületes és felettébb romantikus regényt írt, amelynek főszereplője a Bridgerton-sorozatból ismert Sarolta királyné és III. György király, az ő szerelmi történetük, valamint, hogy ez a szerelem milyen változásokat hozott a társadalom életében. A regényt a Shondaland által a Netflixnek készített eredeti sorozat, a Sarolta királyné – Egy Bridgerton történet ihlette.
1761-ben egy szép szeptemberi napon egy király és egy királyi menyasszony találkozik, életükben először. Néhány óra múlva már házasok. A német hercegnőként született Sophia Charlotte Mecklenburg-Strelitz gyönyörű, makacs és nagyon, de nagyon okos… nem kifejezetten azok a tulajdonságok, amelyekre a brit udvar vágyott, amikor jövendőbelit keresett az ifjú III. Györgynek. Ám Saroltának nagyon is szüksége van makacsságára és függetlenségére, mert Györgynek titkai vannak… olyan titkai, amelyek megrengethetik
a monarchia alapjait.
Miután Sarolta új, királynéi szerepében találja magát, meg kell tanulnia eligazodni és előrehaladni a bonyolult udvari politikában… mindeközben a szívére is vigyáznia kell, mert beleszeret a királyba, hiába igyekszik György eltávolítani magától. De mindenekelőtt meg kell tanulnia uralkodni, és megérteni, hogy egy egész társadalom átalakítására kapott hatalmat. Harcolnia kell, de nem magáért, hanem a férjéért és minden új alattvalójáért, akik az ő útmutatását és kegyeit várják. Mert ő már soha nem lesz egyszerűen csak Sarolta. El kell fogadnia a sorsát, teljesítenie kell kötelességét… Nagy-Britannia és Írország királynéjaként.

Emily St. John Mandel: Az üveghotel

Kiadó: GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma: 336 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Körmendi Ágnes

Vincent egy ötcsillagos szálló pultosaként dolgozik a Vancouver-sziget legészakibb csücskén. Azon az estén, amikor a dúsgazdag Jonathan Alkaitis odalép a nőhöz, és kezdetét veszi közös életük, egy kapucnis alak az alábbi üzenetet firkálja a hotel üvegfalára: Nyelj üvegszilánkot.

Eközben Manhattan felhőkarcolókkal teli világában egy sokkal súlyosabb bűncselekményt követnek el: Alkaitis több millió dolláros üzlete nem más, mint piramisjáték, amikor pedig fény derül a csalásra, rengeteg ember élete dől romba. Az Alkaitis feleségének szerepét játszó Vincent látszólag sértetlenül megússza, egy évtizeddel később azonban nyom nélkül eltűnik egy konténerhajó fedélzetéről…

A kanadai Emily St. John Mandel számára negyedik könyve, a Tizenegyes állomás hozta el a világhírt, a mű rangos díjak sorát gyűjtötte be, és HBO Max-sorozat is készült belőle. Következő regénye, Az üveghotel több mint húsz nyelven jelent meg, és virtuóz felépítésével, érzékeny látásmódjával még tovább bővítette a szerző olvasótáborát.

Rusvai Mónika: Kígyók ​országa

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 472 oldal

Mécs Ida gyerekkorától fogva tudja, hogy a cselédszoba küszöbén túl egy másik világ erdejének fáit hallja, és hogy az anyja egy titokzatos férfival eteti meg a család bánatát. Ahogy közeleg a második világháború, maga is megtanulja megkötni a rossz emlékeket, de a történelmet a mágia sem képes feltartóztatni, és Ida, hogy megmentse az öccsét, olyan alkut köt a világ mögötti világ egyik lakójával, amelynek következményeit képtelen felmérni.
Dér Hanga a kétezres években él, és semmit nem tud a származásáról. Amikor egy idegen erdő és egy katona szellemképe kezdi kísérteni, rájön, hogy az anyja nem csupán azt titkolta el előle, hogy ki az apja, de súlyosabb titkokat is rejteget – és a rejtélyeket csak Hanga mágikus érintése oldhatja fel.

A Kígyók országa több generáción át, bűbájos nőkön keresztül mesél arról, milyen ára van a történelmi és lelki traumáknak, amelyeket a világ mögötti világra zárnak az emberek.

Katy Hays: A kolostor

Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalak száma: 332 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Novák Gábor

Ha a halál lenne a kártyák közt, biztos tudni akarnád?

New York Times Bestseller
#ReadWithJenna könyvklub

„A szó több értelmében is rabul ejti az olvasót.”
Sarah Pearse

Ann Stilwell nyárra jön New Yorkba, hogy asszisztensként dolgozzon a Metropolitan múzeum kurátora mellett. De aztán úgy alakul, hogy a „Kolostorba” osztják be, ebbe a kerttel körülvett gótikus múzeumba, amelyben középkori gyűjtemény található, és egy csapat kutató, akik a jóslás történetét tanulmányozzák.

Ann mindent megtenne, hogy szabaduljon fájdalmas múltjától, ezért örömest beleássa magát a kutatóknak a jövendőmondás eredetéhez fűződő, extravagáns elméleteibe. Tudományos kíváncsiságnak indul, de hamar megszállottság lesz belőle, amikor Ann felfedez egy 15. századi tarot kártyapaklit. Lehetséges, hogy ez a pakli a jövendőmondás kulcsa?

A Kolostorban veszélyes játék zajlik, amelynek a hatalom, a csábítás és az ambíciók jelölik ki a kereteit. Amikor ez valakinek az életébe kerül, Ann már nem szabadulhat. Megkezdődik a versenyfutás a válaszokért egy olyan világban, amelyről már nem tudhatjuk biztosan, ősi vagy modern.

Karen Swan: Szökés a görög szigetre

Kiadó: 21. Század Kiadó
Oldalak száma: 398 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Barkóczi András

Sunday Times Bestseller

Minden kezdet előtt kell, hogy legyen egy vég

Chloe Marston összetört szívvel elköltözik Londonból, hogy New Yorkban kezdjen újra mindent. Egy olyan vállalkozásnál dolgozik, amely dúsgazdag kliensek megbízására végez szervezési feladatokat. Miközben mások életét zökkenőmentesen bonyolítja, maga Chloe történetesen egy ponton megrekedt. Az egyik nagy hatalmú ügyfél, a jóvágású Joe Lincoln világtól elzárt nyaralót keres egy görög szigeten, úgyhogy Chloe munkához lát.

Manhattanben váratlanul felbukkan az exe, Tom, és Chloe élete újra felborul, ezért kap a lehetőségen, hogy Joe Lincolnnal együtt nézze meg a kiválasztandó nyaralót. Időt nyer, eldöntheti, mit tegyen. Tomot már olyan régóta szerette, de a férfi megbántotta – érdemes még egy esélyt adnia neki? Lassanként közelebb kerül Joe-hoz, egyáltalán érdekli még Chloe-t Tom? Azonban Joe ellen vádak merülnek fel. Talán nagyobb a tét, mint a boldogságuk? Kiben bízhat Chloe? Időben kideríti, mi az igazság?

Anthony McCarten: Zéró ​protokoll

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 320 oldal
Fordította: Pék Zoltán

Aki eltűnni tud, mindent tud

KÉT ÓRÁD VAN RÁ, HOGY ELTŰNJ.

EGYETLEN ESÉLYED, HOGY MEGMENEKÜLJ.

ZÉRÓ ALTERNATÍVÁD VAN.

Gondosan kiválasztottak tíz amerikait a FUSION, a mérföldkő-jelentőségű kémprogram béta-tesztelésére. Ez a program mindenkit megtalál, bárhol van is a bolygón. El lehet bújni előle harminc napon át? A nyeremény hárommillió amerikai dollár.

A tíz vállalkozó egyike egy bostoni könyvtáros, Kaitlyn Day, neki jóval több a tét, nem csak a nyeremény összege. A program fejlesztői számára, ha a FUSION nem működik, a CIA kilencven milliárd dolláros megbízása forog kockán. Amikor a visszaszámlálás a zéróhoz ér, a nyertes csak egyvalaki lehet.

Lisa Jewell: A ​föld nyelte el

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 302 oldal
Fordította: Katona Ágnes

„Csontig hatoló feszültség.” (People)
„Tökéletes kikapcsolódás.” (Bustle)

Ellie Mack egyszerűen tökéletes volt. Tizenöt éves, a legkisebb a három testvér közül. Szerették a szülei, a barátai, a tanárai, a pasijával álompárt alkottak. Már csak néhány nap volt hátra, hogy kezdődjön az idilli, vizsgák utáni nyári szünidő. Előtte állt az élet.
Amikor a föld nyelte el.
Tíz év telt el, Ellie édesanyjának, Laurel Macknek időközben tönkrement a házassága. Most egy kávézóban megismerkedik egy férfival, aki váratlanul vonzónak bizonyul. Laurel meglepetten érzi, hogy a flört kezd komolyra fordulni: máris ott tartanak, hogy a férfi, Floyd bemutatja a lányainak. És Laurel lélegzete elakad – mert Floyd legkisebb lánya szakasztott úgy néz ki, mint Ellie.
Hogyan lehetséges mindez? Egyáltalán hova tűnt Ellie? Laurelben újra feltolulnak a nagy nehezen szőnyeg alá söpört kérdések.

Colleen Hoover: It Starts With Us - Velünk kezdődik
(It Ends With Us 2.)

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 336 oldal
Kiadás éve: 2023
Fordító: Matyola Melinda

Mielőtt véget ért, Atlasszal kezdődött el.

Lily és a volt férje, Ryle éppen csak beleszokik a közös gyerekfelügyelet ritmusába, amikor Lily hirtelen újra összefut első szerelmével, Atlasszal. A csaknem két külön töltött év után Lily fellelkesül, hogy az idő most az egyszer az ő javukra játszik, és azonnal igent mond, amikor Atlas randevúra hívja.

Ám lelkesedését csírájában fojtja el a gondolat, hogy noha többé nem házasok, Ryle azért nagyon is része az életének, és gyűlölni fogja Atlas Corrigant, amiért jelen van a volt felesége és a kislánya életében.

A Velünk kezdődik ott veszi fel a fonalat, ahol a „lebilincselő, lüktető” bestseller, a Velünk véget ér elejtette azt. Egyre több részletre derül fény Atlas múltjából, és követhetjük a volt férjével hadakozó, közben pedig ismét
az igaz szerelem lehetőségébe kapaszkodó Lilyt, mindezt olyan romantikával átitatva, amire csak Colleen Hoover képes.
Az év legjobban várt folytatása!

Hagyd, hogy elrabolja a szívedet!

„A bestsellerlisták királynője.” – USA Today
„Nem hinném, hogy valaha voltam ennyire izgatott.
Bocsi, de most egy órát fogok sikítani és sírni a boldogságtól.”
– Yarin Halowani, goodreads.com
„Ez volt minden, amit akartam, és még annál is több. Viszlát! Nagyon boldog vagyok.” – Larissa Cambusano, goodreads.com

Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket?
Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

Fiatal nőknek, felső korhatár nélkül!

Tags: könyvajánló, ünnepi könyvhét

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 + tizenöt =

0 shares

Archívum

Címkék