LUCY CLARKE: Egy ​a lányok közül

Lucy Clarke előző könyvét, Az elveszetteket, együtt olvastuk Emesével és Hajnallal, és mindhárman egyetértettünk abban, hogy ugyan nehezen indult be az elbeszélés, utána viszont meghökkentő és csavaros történetet olvashattunk. Ezt a regényt most csak én egyedül vettem a kezembe és nagyon reméltem, hogy hasonló élményben lesz részem a letétele után.

Az elbeszélés egy lánybúcsú történéseit mutatja be a résztvevő hat lány szemszögéből. Már maga a helyszín is nyugtalanító – egy görög szigeten távol mindentől, egy meredély szélén álló villában bontakozik ki a cselekmény. Fokozatosan megismerjük a szereplőket, gondolataikat, titkaikat, és végig az jár a fejünkben, hogy vajon ki lesz a gyilkos? És vajon kivel fog végezni?
Az írónő folyamatos fenntartja a bizonytalanságunkat, érdeklődésünket egy-egy elejtett megjegyzéssel, kósza mondattal, ezért volt könnyebb elviselni, hogy nagyon lassan zajlottak az események. Amikor pedig végre felpörgött a történet, a szerző teljesen váratlan csavarral, nem túl szimpatikusan zárta le a sztorit. Konkrétan átverve éreztem magam. A fülszöveg teljesen megtévesztő, elő szokott fordulni, ezt el tudom fogadni, de ez a végjáték nekem nem tetszett. Ennek ellenére biztos fogok még olvasni Lucy Clarke-tól, mert a feszültségkeltésben, a lassú, de érdekfeszítő történetmesélésben kiváló írónak tartom.

„Az élet törékeny és múlékony, jórészt kívül esik az irányításunkon; mindössze annyit tehetünk, hogy jó emberekkel vesszük körül magunkat, és tesszük, amit a leghelyesebbnek vélünk.”


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Novák Gábor

Ölni tudnánk egy vakációért!

Megérkeztünk hatan arra a gyönyörű görög szigetre, napsütötte beachekről és vérvörös naplementékről álmodoztunk, készen álltunk, hogy belevessük magunkat a szabadságba, vadul, csak mi, együtt, barátnők.

Első éjjel úsztunk a csillagos ég alatt.

Második éjjel elkezdtük a játékot a teraszon, a szikla tetején.

Harmadik éjjel az idill darabokra hullott, titkokról és hazugságokról sugdolóztunk a langyos szellőben.

Utolsó éjjel ott volt a holttest odalent, a sziklákon.

Ki volt hajlandó még ölni is?

Tags: 2023, 21.század kiadó, egy a lányok közül, lucy clarke, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + hét =

0 shares

Archívum

Címkék