LUCY DAWSON: Kegyes hazugságok

Költözés ide vagy oda, a Kegyes hazugságok magával ragadott, és fogva tartott. Nem sűrűn engedte, hogy letegyem, annyira megdöbbentett a története.

Az alap sztori azonnal kibontakozik, szinte a legelején, így rögtön sokkolva leszünk, ugyanis nagyon nehéz helyzetbe kerül főszereplőnk dr. Alexandra Inglis. Igen, jól olvassátok dr., ráadásul orvos doktor, aki bántalmazás gyanújába keveredik, két gyerekkel és egy férjjel. Bár házasságukban épp hullámvölgyben vannak, őszinték tudnak lenni egymáshoz, mindent megbeszélnek, semmit sem titkolnak el egymás elől. Vagy mégis?

Nem tudod, kinek higgy, nincsenek bizonyítékok, csak a kimondott szó, viszont nem igazán érted az indokot, miért találna ki Jonathan Day, a sármos modell ilyen súlyos vádakat, tönkretéve ezzel Alex, a karrierje és környezete életét. A férj feleségének hisz, bár ő is néha meginog, illetve egy kedves kollégája is, aki talán több érzelmet táplál Alex iránt, mint kellene. Viszont az egész világ az áldozat mellé áll, a média is felkapja, Jonathan jól kihasználja az ezzel járó hírnevet, Alex pedig szenved, elfordulnak tőle a barátok. Elég egyetlen rossz döntés, amikor elhomályosul a határvonal orvos és beteg kapcsolata között.

Nagyon hiteles a történet, simán elképzelhető, hogy ilyen megtörtént, vagy megtörténhet. Az érzelmek valóságosak. A szereplők iránt is kialakultak megérzéseim, gyakorlatilag mindenki gyanús volt. Egészen a legvégéig kétségek között tart, nem tudod kinek higgy.  A kíváncsiságomat szinte végig fenn tudta tartani, bár a végén a sokadik fordulatnál már kicsit időhúzásnak hatott, és bár a vége is egy nem várt húzás, pár oldalba össze lett csapva, és nem igazán értettem meg az indítékot. Szívesebben olvastam volna a tettes életéről, hogy megkapjam a válaszokat a miértekre, de ezt leszámítva állat egy sztori volt.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás helye: Budapest
Kiadás ideje: 2019
Fordította: Szaszkó Gabriella

„Gyomorszorítóan ​briliáns és függőséget okoz.” – Roz Watkins, írónő
„Igazán lenyűgöző. Csavaros és nagyszerű, garantálja, hogy az olvasó azt fogja kérdezni, ki mond igazat. Kiolvastam egy ültő helyemben.” – Lisa Hall, írónő
„Wow, wow, wow! Magával ragad az elejétől, és nem ereszt egészen az utolsó oldalig. Egészen kitűnő, körömrágós thriller.” – Stardust Book Reviews
Ha mindened megvan, mindent el is veszíthetsz…
Alexandra Inglis nagy tiszteletnek örvendő orvos, a páciensei bíznak benne, mert megőrzi a legszemélyesebb titkaikat is. És ha néha elhomályosul a határvonal a kötelezettség és saját vágya között… nos, végső soron ő is csak ember.
De amikor Alex egy Jonathan nevű páciensénél lépi át ezt a határt, már tudja, hogy túl messzire ment. Jonathan megszállott, és azért, hogy megszerezze, amit akar, képes darabokra szakítani Alex életét – fenyegetve ezzel nemcsak a nő karrierjét, de a hazasságát, sőt az egész családját is.
Ahogy mindez kezd egyre veszélyesebben kicsúszni az irányítása alól, Alex hamarosan ráébred, szinte bármire képes, hogy megőrizze a tökéletes életét…

 

Tags: 2019, 4 csillag, álomgyár, álomgyár kiadó, kegyes hazugságok, lucy dawson, pszichológiai thriller, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × három =

0 shares

Archívum

Címkék