HARRIET TYCE: Vérnarancs

Vérlázító, erkölcstelen, veszélyes, megalázó, megdöbbentő és beteg. Azt hiszem ezekkel a szavakkal lehet jellemezni egy jó thrillert. Ebben a könyvben ez mind meg volt.

Adott egy elsőre unszimpatikus anya, aki csalja a mindenben tökéletes férjét, és az alkoholba menekül a problémái elől. Ráadásul Alison épp karrierje csúcsa felé jár, így nem csoda, hogy hetente több alkalommal vágyik arra, hogy ki tudjon kapcsolódni. Főleg úgy, hogy a főnökével azokat a bizonyos határokat feszegetik. Egy dolog tartja vissza, és egy dolog miatt próbál jobb ember lenni. A lánya mindennél fontosabb számára. Így próbál egyensúlyt tartani a családi élet és a munka között, igyekszik megmenti a házasságát. Közben megkapja élete első gyilkossági ügyét, melyben egy nő több késszúrással ölte meg férjét, és beismerő vallomást akar tenni. Ám mikor jobban elkezd kutakodni, rájön, hogy a nő olyan, mint akinek kimosták az agyát, teljesen össze van zavarodva, védi a férjét annak ellenére, hogy őt is és gyermekét is többször bántalmazta úgy testileg, mint szellemileg. Valami itt nem stimmel, ugye? Ha ez a fordulat még nem lenne elég, közben a magánéletében is egyre nehezebb helyzetbe kerül, teljesen összekuszálódnak a szálak. Névtelen üzenetek érkeznek telefonjára. A titokzatos idegen nem rejti véka alá, hogy tud Alison titkairól. Az édesanya gondolataiba beférkőzik a bűntudat, előtérbe kerül a lelkiismeret és az erkölcs. Minden rendes nő gondolataiba ez kellene, hogy bekerüljön hasonló szituációban, vagy mégsem? Nem minden az, aminek látszik.

Az eleje teljesen beszippantott, de nemcsak hogy beszippantott, de fordulataival végig fogva tartott, és nem engedett. A szereplők, főleg Alison személye nagyon kidolgozott. Jól elítéled, aztán jól megdöbbensz, de nemcsak ezen. Jó kis érzelmi hullámvasút volt és nagyon valóságközeli. Nem új ma már sajnos ez a megcsalósdi, meg a sok beteg ember. Azt kell, hogy mondjam, egyre inkább egy elfajzott világra kezdünk hasonlítani…. Kliséket hoz fel, mégis más, egyedi, jó, egy pillanatra sem ragadtam meg ennél. A történet totálisan elborult, de mégis felcsillan benne a remény és a boldogság, persze sok szomorúság árán. A reményt pedig Alison kislánya képviseli, ami nagyon kedves gondolat, a gyerekek még tényleg olyan ártatlan, tiszta lelkek. Nagyon szerettem mindennel együtt.

Vigyázat, spoiler! A vége hasonlított a Lány a vonaton zárására, emiatt volt egyfajta sejtésem a történet végkimenetelét illetően, illetve talán nem is lett teljesen kidolgozva a végkifejlett. Mindig mondom, hogy amikor már minden jó, akkor azon a hullámon még úgy ringanék kicsit, főleg egy ilyen nyomasztó történet után. Ez most is így volt, de azért olvassátok el, megéri.

 


Kiadó: Álomgyár
Kiadás ideje: 2019
Kiadás helye: Budapest
Fordította: Laik Eszter

„Egy ​remek thriller összetett és lenyűgöző karakterekkel.” – Clare Mackintosh, bestsellerszerző
„Egy sötét és nyugtalanító thriller.” – Luise Jensen bestsellerszerző

Alisonnak mindene megvan. Odaadó férje, imádnivaló kislánya, felfelé ívelő karrierje – épp most kapta meg az első gyilkossági ügyet, amiben a védelmet képviseli. De nem minden az, aminek látszik.
Csak még egy éjszaka, és véget vetek az egésznek.
Alison túl sokat iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával, aki feszegeti a határokat, amelyeket Alison már nem képes elviselni.
Megtettem. Megöltem őt. Le kellene, hogy csukjanak.
Alison ügyfele nem tagadja, hogy megkéselte a férjét. Be akarja ismerni a bűnösségét. De valami nem stimmel a történetében. Ha Alison megmenti ezt a nőt, az az első lépés lehet, hogy saját magát is megmentse.
Figyellek. Tudom, mit csinálsz.
De valaki ismeri Alison titkait. Valaki, aki azt akarja, hogy megfizessen, és aki nem áll meg addig, amíg Alison mindent el nem veszít.
Egy felzaklató, ugyanakkor lenyűgöző történet a félelem erejéről, a vágyról, a féltékenységről és az árulásról, szerelemről és gyűlöletről.
A Vérnarancs Harriet Tyce nagyszerű bemutatkozó regénye, mely meglepő, új hangot hoz az olyan pszichológiai thrillerek világába, mint amilyen a Bujdokló szenvedély vagy a Holtodiglan.

Tags: álomgyár, harriet tyce, pszicho thriller, pszichológiai thriller, thriller, vérnarancs

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + kilenc =

0 shares

Archívum

Címkék