CRISTINA ALGER: A bankár felesége

Őszintén szólva a cím és a hátlapon található ajánló alapján én egy teljesen átlagos, már-már klisészerű krimire számítottam. Ehhez képest igazán kellemes csalódásában volt részem. Cristina Alger: A bankár felesége az egyik legjobb thriller, amit az elmúlt években olvastam! Az izgalmas történetmesélés már az első oldalakon elkezdődik, elmarad a szokásos, kissé unalmas bemelegítés, egyből a lovak közé csapunk.

Marina, a sikeres oknyomozó újságíró épp párizsi vakációját tölti vőlegényével, amikor főnöke az éjszaka közepén felhívja és megkéri, hogy vegyen át egy bizonyos illetőtől egy csomagot. A nő bajt szimatol, azonban teljesíti a kérést és a birtokába kerül egy titokzatos információkkal teli pendrive, hamarosan pedig arról értesül, hogy a főnökét megölték.

Ezt követően megismerjük Annabel-t, aki Genfben éli a gazdag bankárfeleségek unalmas és felszínes életét. Épp a soron következő partira készül, amikor beállít hozzá két nyomozó, hogy közöljék, a férje nagy valószínűséggel életét vesztette egy repülőgépszerencsétlenségben. A két nő így akaratán kívül sodródik bele a titokzatos és félelmetes nyomozásba, mivel mindketten gyanakodnak, hogy a két férfi nem véletlenül halt meg.

A könyv megkapargatja a gazdag emberek világának csillogó felszínét és kiderül, hogy a luxusotthonok meg a kirakatéletek alatt igencsak mocskos dolgok lapulnak. Külön érdem, hogy az írónő nem esett bele a mostanában gyakori „thriller-betegségbe”, azaz amikor már annyira váratlant akar húzni a szerző, hogy a befejezés végül irreális és logikátlan lesz. A karakterek jól kidolgozottak és szépen felépítettek, a középpontban a párjukért a saját életüket és karrierjüket feladó, okos nők állnak. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik szereplő szomszédjának kutyáját Gábor Zsazsának hívják.

A bankár felesége tele van váratlan helyzetekkel és izgalmakkal, miközben behatóan vezeti be az olvasót az offshore cégek és a magánbankok félelmetes világába. Látszik, hogy az írónő komoly kutatómunkát végzett a gazdasági, pénzügyi és informatikai szektorban, mielőtt hozzálátott volna a könyv megírásához.

Azért egy kis romantikát is sikerült becsempészni az izgalmak közé, mondjuk egyik hölgy se amellett az udvarló mellett lyukadt ki a végén, akinek én szurkoltam. A nem mindennapi történetet az is jól jelzi, hogy a könyv megfilmesítésének jogait már a megjelenése előtt megvásárolta a Federation Entertainment, a sorozat főszereplője pedig a hírek szerint Rosamunde Pike lesz. Én biztosan meg fogom nézni! A könyvért pedig nálam jár az öt csillag.

A könyvet ezen a linken elérhetitek!


Kiadó: XXI. század
Kiadás éve: 2019
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Tóth Attila

Annabel férje, Matthew nemrég vesztette életét: lezuhant a repülőgép, amelyen utazott. Vajon valóban baleset történt, vagy valami más áll a tragédia hátterében?
Marina egy óriási banki visszaélés feltárására kap megbízást a főnökétől, akit nem sokkal ezután holtan találnak az otthonában. Meggyilkolták.
A két nőt rengeteg veszteség érte.
De még ennél is több vesztenivalójuk van.
Semmi nem állíthatja meg őket: elszántan nyomoznak, hogy kiderítsék az igazságot.
„Frenetikus, csavaros történet, szikrázik a feszültségtől.
A bankár felesége bemos egyet az olvasónak, akinek nincs ideje magához térni.” – Mary Kubica
„Szórakozás a javából. Az embernek dörömböl a szíve.” – New York Times Book Review
„Ezt a lélegzetelállító, fordulatos thrillert olvasva megkérdőjelezzük, mennyire ismerjük azokat, akik a legközelebb állnak hozzánk.” – Alafair Burke, Az ex szerzője
A könyvből tévésorozat készül Rosamund Pike-kal a főszerepben. (Holtodiglan)

Tags: 2019, A bankár felesége, Cristina Alger, öt csillag, thriller, XXI.század kiadó

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + kettő =

0 shares

Archívum

Címkék