AGATHA CHRISTIE: Őszi borzongás

Ha valaminél nincs jobb őszi program, akkor az minden bizonnyal Agatha Christie: Őszi borzongás című novelláskötetének elolvasása. Amikor megpillantottam a borítót, azonnal éreztem, hogy ez igazi csemege lesz, és nem is csalódtam.

A kötetben 13 novella található, amelyben Christie népszerű hivatásos vagy önkéntes detektívjei nyomoznak a különböző rejtélyes halálesetek után. Poirot és Miss Marple mellett találkozhatunk Mr. Satterthwait-tel, Tommyval és Tuppence-szel is. A történetek igen változatosak, de egyben mind megegyeznek: nem átkok és baljós kísértetek fenyegetik a gyanútlan áldozatokat, hanem nagyon is húsvér emberek. Vannak azonban elgondolkodtató, nem gyilkossági ügyeket felgöngyölítő novellák is.

Nyomozóink kísértetek, családi átkok, fenyegető üzenetek nyomába erednek. Az áldozatok között van vidéki parasztlány, gazdag örökösnő, idős matróna és ártalmatlan öreg úr is, a gyilkosság módjai igen változatosak: öngyilkosságnak álcázzák, kísértetek tevékenységének tűntetik fel, vagy egy családi átok legendája alatt követik el őket.

A rövid, mégis irodalmi igényességgel megírt novellák egytől egyig izgalmasak, fordulatosak és nagyon olvasmányosak, és mi, Agatha Christie-rajongók ismét meggyőződhetünk arról, hogy az irodalomtörténet egyik legkiválóbb írójával van dolgunk.


Kiadó: Helikon
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 352
Fordította: Borbás Mária, Etédi Péter, Gy. Horváth László, Kada Júlia, Kállai Tibor, Katona Tamás, Sipos Katalin

Ősz… párás reggelek, bekuckózós esték… de amikor a levelek hullani kezdenek, az éjszakák hosszabbakká, az árnyak pedig sötétebbé válnak.

Borzongató kalandozásra hívjuk Agatha Christie rajongóit. A napsütötte Rodosztól és Afrikától a ködös Londonig, vidéki udvarháztól az Old Bailey tárgyalóterméig vezet az utunk. Magányos házikók, baljós kastélyok, kószáló kísértetek, elátkozott családok népesítik be ezt a kötetet, valamint Hercule Poirot, Miss Marple és Agatha Christie további kedves nyomozói.

Tags: 2023, agatha christie, helikon kiadó, krimi, novella, novelláskötet

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 8 =

0 shares

Archívum

Címkék