R. KELÉNYI ANGELIKA: Mennyei bűnök 1.

Szeretem a kortárs magyar irodalmat, ezért izgatottan vettem a kezembe R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 1. című regényét. Nagyon érdekelt a könyv témája is, mivel a XIX. századi Rómában játszódik, a főszereplők pedig egy zárdában zajló titkos és mocskos dolgok után nyomoznak. Az írónő élvezetesen írja le a környezetet, a szereplőket, a kibírhatatlan olasz hőséget. Nem tehetek róla, nekem ez a gyengém, szeretem a jó stílusú írásokat, szerencsére ismét egy ilyen könyv akadt a kezembe.

Az egyik főszereplő egy volt pap, Marco Fiore, aki már kilépett az egyház kötelékéből és jelenleg a testi örömöknek él. Egyenlőre még nem ismerjük meg a férfi pontos történetét, de az biztos, hogy csalódott Isten földi helytartóiban és valamiféle borzalmas élményt élt át, ami elől az ópiumhoz menekül. Delíriumából volt pap-társa, Valentini atya rángatja ki, akivel korábban együtt nyomoztak vallási ügyekben. Ellátogatnak Katharina német hercegnőhöz, aki megosztja velük hihetetlen történetét, amely egy zárdában esett meg vele.
A történet másik főszereplője Blanca Riva, egy szegény sorsú fiatal lány, aki szülők nélkül próbál életben maradni és etetni két fiatalabb húgát, amely korántsem könnyű feladat egy szép és védtelen nő számára.
Végig sejthető, hogy a két főhős sorsa egy ponton találkozni fog és végül Blanca lesz az, aki beköltözik abba a bizonyos zárdába, hogy kiderítse, mi is történik ott pontosan, ezúttal segítve Marco nyomozói munkáját, de kockáztatva a saját életét.

A témaválasztás nagyon jó, a történet érdekes, melyet valós események ihlettek. A könyv könnyen és jól olvasható, az írónő minden részletre odafigyelve tárja elénk az eseményeket. Talán kicsit túl részletesen is. A könyv második felében néha már hiányzott, hogy történjen valami, esetleg többet lehetett volna adni a második rész – általam remélt – izgalmaiból.

Ennek ellenére nagyon várom a folytatást, bízom benne, hogy az írónő minden részletre kiterjedően meg fogja írni miféle bűnök történtek a Sant’Ambrogio zárdában és úgy sejtem, hogy a szerelem sem kerüli el nehéz sorsú főhőseinket.
Egy szó, mint száz, a Mennyei bűnök 1. egy ízig-vérig romantikus kalandregény, amely nem fog csalódást okoz a műfaj rajongóinak.


Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 392

Kegyetlen ​titkok és szenvedélyes szerelem a 19. századi Rómában

1858-ban Rómában egy német hercegnő, Katharina, mocskos titkokról próbálja lerántani a leplet, de számtalan akadályba ütközik.
Marco Fiore, a megkeseredett, hitehagyott, ópiumfüggő egyházi nyomozó kapja a lehetőséget, hogy felgöngyölítse a Sant’Ambrogio zárdában folyó kegyetlen, parázna játékokat. A bűnösök mind magas rangú egyházi személyek, akik saját és egymás érdekeit akár gyilkosságok árán is képesek megvédeni. A szálak a kolostor rendfőnöke, Maria Luisa nővér kezében futnak össze, akit senki nem mer megvádolni.
Marco igyekszik rájönni a titok nyitjára, de tudja, egyedül kevés ehhez a feladathoz. Egy véletlen folytán találkozik a gyönyörű, de szorult helyzetben lévő Blancával, és ráveszi, hogy segítsen neki a nyomozásban. A lány jelentkezik a zárdába, hogy bizonyítékot szerezzen Maria Luisa nővér pokoli tevékenységére.
A történetet valós események ihlették.
R. Kelényi Angelika Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő ezúttal a 19. századi Rómába kalauzolja el az olvasókat. A regény gyilkosságról, összeesküvésről, gyalázatról, hazugságról és titkokról mesél. A sötét és mocskos tetteket csupán a szenvedélyes és tiszta szerelem története ellensúlyozza.

Tags: 2018, 4 csillag, álomgyár kiadó, Mennyei bűnök, r.kelényi angelika, romantikus kalandregény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − egy =

0 shares

Archívum

Címkék