Mit olvassunk 2019. első felében?

Tulajdonképpen a bejegyzés címe nem teljesen helytálló, mert nem tudtam a júliusig megjelenő összes könyvből választani, hiszen időközben lesz egy Könyvfesztivál( április 25-28.) és egy Könyvhét (június 13-17.) is. Ezért külön fogok majd írni a két eseményre kiadott művekből.

Jó szemezgetést! 🙂

Helen Hoang: Menyasszony ​rendelésre

Megjelenés időpontja: 2019. január 31.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 416 oldal

Khai ​Diepnek nincsenek érzései. Persze bosszantja, ha valaki odébb teszi a holmiját, és elégedett, ha a könyvelés az utolsó fillérig stimmel, de elsöprő, fontos érzelmeket nem mutat. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Esme Tran Ho Si Minh-városban lakik. Mivel félvér, mindig úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik Amerikába utazni, hogy egy férjjelölttel találkozzon, nem tud nemet mondani, mert úgy gondolja, a családjának ezzel segítene a legtöbbet. De Khait nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Amit Esme a szerelemről tud, az mind igaz is… de csak saját magára vonatkozóan. Teljesen belebolondul a férfiba, aki meg van róla győződve, hogy sosem fogja tudni viszonozni az érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, de Khai végül rádöbben, hogy mindvégig tévedésben volt… és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet.

Helen Hoang, a szívmelengető és üde A szerelem egyenlete című regénye után, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, ezúttal egy beilleszkedési nehézségekkel küzdő férfit kísér végig a pártalálás és a szerelem rögös útján.

Emily M. Danforth: Cameron ​Post rossz nevelése

Megjelenés időpontja: 2019. február 5.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalak száma: 440 oldal
Fordította: Todero Anna

Amikor ​a tizenéves Cameron Post szülei autóbalesetben váratlanul meghalnak, a lány első, sokkoló reakciója a megkönnyebbülés. Az suhan át az agyán, hogy hála az égnek sosem fogják megtudni, mit tett pár órával korábban: a legjobb barátnőjével csókolózott a szénapadláson.
Cam a szülei halálát követően a mélyen vallásos nagynénjéhez és jó szándékú, de reménytelenül régimódi nagyanyjához költözik. Tudja, hogy attól kezdve egészen más lesz az élete. A Montana állambeli Miles Cityben a túlélés két legfőbb alapszabálya: olvadj be, és hagyj békén másokat! Cam mindkettő tökéletes szakértője lesz – de az érzéseit és vágyait nem tudja magában elfojtani.
Egy napon a kisvárosba költözik Coley Taylor, a gyönyörű és hibátlan cowgirl, aki az iskola legmenőbb srácának a barátnője. Coley és Cam között váratlan, intenzív barátság alakul ki, amely, úgy tűnik, akár több is lehet, mint barátság…
De amikor ez már-már reális lehetőséggé válik, Cameront hideg zuhanyként éri a felismerés: csúnyán elárulták. Nagynénje drasztikus lépésre szánja el magát annak érdekében, hogy „helyrehozza” az unokahúgát – az Isteni Ígéret Keresztény Iskola és Gyógyítóközpont bentlakásos nevelőprogramjába küldi őt.
A Cameron Post rossz nevelése egy felejthetetlen regény önmagunk felfedezéséről és arról, hogy találjuk meg a bátorságot ahhoz, hogy a saját szabályaink szerint éljük az életünket.
A regényből Chloë Grace Moretz főszereplésével Sundance-nagydíjas film is készült.

A. F. Brady: Vakság

Megjelenés időpontja: 2019. február 7.

Kiadó: Agave Könyvek
Oldalak száma: 352 oldal
Fordította: Nagy Mónika

Metszően ​éles regény egy nőről, aki olyan mélyre ereszkedik az őrületbe, hogy talán többé meg sem találja a kivezető utat…

Sam James éveken át körültekintően építette hírnevét, mint a legnehezebb eseteket kezelő manhattani pszichiátriai intézet, a Typhlos legjobb pszichológusa. Hisz benne, hogy ha magát nem is tudja megmenteni, megment valaki mást. Ez a messiás-komplexus ugyan hasznára válik, hogy segítsen betegeinek megküzdeni belső démonaikkal, ám sötét utakra is vezeti Samet, miközben saját mentális zűrzavara is feltárul előtte.

Amikor egy rejtélyes beteg, Richard érkezik a Typhlosba, akit más terapeuta nem hajlandó vállalni, Sam elhatározza, hogy ő megfejti a férfi titkait és lelkét. Nem sikerül azonban rájönnie, miért tűnik Richard olyan normálisnak egy őrülettel teli kórházban. Ahogy Sam egyre jobban belemerül a férfi tekervényes múltjába, kénytelen alapos vizsgálatnak alávetni saját életét is – az alkoholizmusát, a bántalmazó barátját –, az eredmény pedig halálra rémíti. És ezzel manipulatív játszma veszi kezdetét kettejük között. De ki a megmentő és ki szorul megmentésre?

A.F. Brady az írás mellett elmeorvosként dolgozik, így nem véletlen, hogy a bemutatkozó könyvében ennyire mesterien ábrázolja az emberi elmét. A Vakság kivételes pszichológiai regény egy mélyen zavart nőről, aki kétségbeesetten igyekszik a hullámok felett tartani a fejét. Egyben azt is megmutatja, hogy időnként a legfélelmetesebb éppen az, ami a saját elménkben van.

Marisha Pessl: Örök ​ébredés

Megjelenés időpontja: 2019. február 11.

Kiadó: Libri Kiadó
Oldalak száma: 340 oldal
Fordította: Weisz Böbe

Valamikor ​régen, a Darrow-Harker Gimnáziumban, Beatrice Hartley és az öt legjobb barátja voltak a népszerűek, az irigyeltek. Amikor azonban Jim – a kreatív géniusz és Beatrice szerelme – tragikus körülmények között életét veszti, egy csapásra minden megváltozik.
Egy évvel az érettségi után a barátok visszatérnek Wincroftba, a tengerparti házba, ahol korábban annyi éven át osztották meg egymással a titkaikat: megbeszélték, épp kibe szerelmesek, hogyan akarják megváltani a világot…

Beatrice reméli, hogy végre választ kap a Jim halálával kapcsolatos gyötrő kérdéseire, ugyanis azt gyanítja, hogy a többiek jóval többet tudnak annál, mint amit elárultak.
Ám a kínos viccelődésekkel és nyomasztó hallgatásokkal teli este lassan vánszorog, és a lány egyre inkább úgy érzi, hogy sosem fogja megtudni, valójában mi is történt.

Ahogy az éjszakát lassan felváltja a hajnal, vihar tör ki, és egy rejtélyes férfi kopogtat be hozzájuk. Kedélyesen közli velük a lehetetlent: számukra megakadt az idő, egy szilánkon függ, amelyet csak úgy lehet eltávolítani, ha a korábbi barátok meghozzák életük legnehezebb döntését.
Beatrice-nek ez az utolsó esélye arra, hogy kiderítse az igazságot… és életben maradjon.

Ezzel elkezdődik az örök ébredés.

Harriet Tyce: Vérnarancs

Megjelenés időpontja: 2019. február 21.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 420 oldal

„Egy ​remek thriller összetett és lenyűgöző karakterekkel.” – Clare Mackintosh, bestsellerszerző
„Egy sötét és nyugtalanító thriller.” – Luise Jensen bestsellerszerző

Alisonnak mindene megvan. Odaadó férje, imádnivaló kislánya, felfelé ívelő karrierje – épp most kapta meg az első gyilkossági ügyet, amiben a védelmet képviseli. De nem minden az, aminek látszik.
Csak még egy éjszaka, és véget vetek az egésznek.
Alison túl sokat iszik, elhanyagolja a családját, és viszonya van egy kollégájával, aki feszegeti a határokat, amelyeket Alison már nem képes elviselni.
Megtettem. Megöltem őt. Le kellene, hogy csukjanak.
Alison ügyfele nem tagadja, hogy megkéselte a férjét. Be akarja ismerni a bűnösségét. De valami nem stimmel a történetében. Ha Alison megmenti ezt a nőt, az az első lépés lehet, hogy saját magát is megmentse.
Figyellek. Tudom, mit csinálsz.
De valaki ismeri Alison titkait. Valaki, aki azt akarja, hogy megfizessen, és aki nem áll meg addig, amíg Alison mindent el nem veszít.
Egy felzaklató, ugyanakkor lenyűgöző történet a félelem erejéről, a vágyról, a féltékenységről és az árulásról, szerelemről és gyűlöletről.
A Vérnarancs Harriet Tyce nagyszerű bemutatkozó regénye, mely meglepő, új hangot hoz az olyan pszichológiai thrillerek világába, mint amilyen a Bujdokló szenvedély vagy a Holtodiglan.

Lucy Dawson: Kegyes ​hazugságok

Megjelenés időpontja: 2019. február 28.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 368 oldal
Fordította: Szaszkó Gabriella

„Gyomorszorítóan ​briliáns és függőséget okoz.” – Roz Watkins, írónő
„Igazán lenyűgöző. Csavaros és nagyszerű, garantálja, hogy az olvasó azt fogja kérdezni, ki mond igazat. Kiolvastam egy ültő helyemben.” – Lisa Hall, írónő
„Wow, wow, wow! Magával ragad az elejétől, és nem ereszt egészen az utolsó oldalig. Egészen kitűnő, körömrágós thriller.” – Stardust Book Reviews
Ha mindened megvan, mindent el is veszíthetsz…
Alexandra Inglis nagy tiszteletnek örvendő orvos, a páciensei bíznak benne, mert megőrzi a legszemélyesebb titkaikat is. És ha néha elhomályosul a határvonal a kötelezettség és saját vágya között… nos, végső soron ő is csak ember.
De amikor Alex egy Jonathan nevű páciensénél lépi át ezt a határt, már tudja, hogy túl messzire ment. Jonathan megszállott, és azért, hogy megszerezze, amit akar, képes darabokra szakítani Alex életét – fenyegetve ezzel nemcsak a nő karrierjét, de a hazasságát, sőt az egész családját is.
Ahogy mindez kezd egyre veszélyesebben kicsúszni az irányítása alól, Alex hamarosan ráébred, szinte bármire képes, hogy megőrizze a tökéletes életét…

Flynn Berry: Hiába ​futsz

Megjelenés időpontja: 2019. március 20.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 304 oldal

Claire ​sokat dolgozik, körzeti orvos Londonban, csendesen, egyszerűen él. És ő az ország egyik leghírhedtebb gyilkossági gyanúsítottjának a lányja, bár ezt nem tudja róla senki.
Majd harminc év telt el azóta. Claire és az öccse az emeleten aludtak, míg a házban brutális rémtettet követtek el. Másnap reggel megtalálták apjuk autóját a La Manche csatornához közel, a vezetőülés vérfoltos volt. Claire édesanyja határozottan állította, hogy látta a férfit a házukban azon az éjszakán, de az apa kiváltságos és befolyásos barátai fenntartották, hogy Lord Spencer ártatlan. Ő volt száz éve az első lord, akit gyilkossággal vádoltak, és aki eltűnt, azóta sem találták.
Mikor a rendőrség értesíti Claire-t, hogy megtalálták az apját, a lány gondosan felépített élete darabokra hullik. Nem tudja, vajon egy gyilkos lánya-e vagy egy olyan férfié, akit igaztalanul megvádoltak, de hamarosan kiderül, milyen messzire képes elmenni a lány, hogy megtudja az igazságot.

A regény alapjául szolgál a huszadik század egyik legismertebb megoldatlan gyilkossági ügye, Lord Lucan esete.

Flynn Berry Hiába futsz című regénye egyszerre letehetetlen thriller és megrázó történet arról, hogyan hat egy nőre az erőszak és a trauma, hogyan küzd meg az emlékekkel és a legfelsőbb társadalmi osztály kiváltságosaival.

Borsa Brown: Gyalázat ​és szenvedély

Megjelenés időpontja: 2019. április 20.

Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 520 oldal

Dorothy ​Millert, a fiatal amish lányt vétkei miatt Pennsylvaniába száműzik, egy sokkal szigorúbb közösségbe. A lázadó lány nehezen viseli a szabályokat, és nem sejtheti, hogy e helyen maga az ördög és a pokol lakozik.
Mindeközben Gregory Hamilton, az üzletember is szembetalálja magát démonjaival, mégis azon igyekszik, hogy visszahozza a megszokott környezetébe a lányt, akinek összekuszálta az életét.
Samuel Zook, az amish fiú kihágásai miatt végleges kirekesztésre számíthat. Próbál hű maradni az ősei értékrendjéhez, de rá kell jönnie, túl önfejű és heves.
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást? Mindhármuknak rá kell döbbenniük, hogy reménytelen háborúba kezdtek önmagukkal, mert „legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír…”
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Új sorozatában, a Gyalázat-trilógiában ezúttal is egy elzárt közösségbe, az amishok világába enged betekintést. Az első kötet, a Gyalázat és hit után a Gyalázat és szenvedély című részben kiderül, hogyan folytatódik Dorothy, Gregory és Samuel története.

A XXI.század Kiadó műveit külön vettem, mert nincsenek konkrét időpontok a megjelenéseket illetően. Íme azok a könyvek, melyeket nagyon várok:

Adrian McKinty: A lánc

Az alapötlet szerint elrabolnak egy gyereket, és a szülők csak akkor kaphatják vissza, ha ők is elrabolnak egyet. Ez volna a lánc, melyben soha nem akarnál szem lenni…
A megvalósítás olyan tökéletesre sikerült, hogy a több országban rendkívül népszerű, sokszorosan díjnyertes író, Adrian McKinty regényét már 26 nyelvterületre eladták. Az élő klasszikus, Lee Child ezt nyilatkozta: „McKinty olyan jó, hogy kezdem megutálni érte”.
A megjelenés dátuma Amerikában július, nálunk kevéssel utána.

Jonathan Ames: Sosem voltál itt

Nehéz volna a műfaját meghatározni – kemény thriller, akciókrimi, bosszútörténet – ne is vesződjünk vele! Gyilkos mix: utazás a romlottság, a bosszúállás és a lélek legsötétebb démonai közt. A Times szerint többet mond, mint a háromszor ilyen hosszú krimik.
Joe, a hajdani FBI-ügynök abból él, hogy szexrabszolgának elrabolt lányokat szabadít ki. Felfogadják, hogy mentse meg egy New York-i szenátor lányát, akit egy manhattani bordélyban tartanak fogva. Joe egy veszedelmes összeesküvés hálójába gabalyodik, amiért nagy árat kell fizetnie…
A regényből készült, amerikai film a 2017-es Cannes-i Fesztiválon több díjat is nyert; Joaquin Phoenix kapta a legjobb alakítás díját.

Cara Hunter: Sötétben

Egy félholt nőt és egy gyereket találnak egy alagsori szobába zárva. Senki se tudja, kik ők – a nő nem tud beszélni, és nem jelentették be olyan emberek eltűnését, akiknek a személyleírása illik rájuk. A ház tulajdonosa egy idős férfi, azt állítja, még sosem látta őket.
Oxford csendes város. A környékbeliek nem értik, hogyan történhetett meg mindez az orruk előtt…
Ez tehát az Adam Fawley detektívsorozat új darabja, és talán még az idén kijövünk a harmadik kötettel is…

Laura Marshall: Három apró hazugság

Egy rosszul végződő szilveszteri buli emléke végigkíséri két barátnő életét, aztán az egyikük eltűnik… Vajon mi köze ennek a több, mint tíz évvel ezelőtt történtekhez?
A Három apró hazugság áprilisban kerül a boltokba.

 

Fiona Barton: A gyanúsított

Az özvegy és A gyermek bestsellerek lettek, sokak szerint A gyanúsított mind közül a legjobb.
A kiindulópont ismerős az európai fiatalok számára: két tizennyolc éves lány az egyetemi felvételi után úgy dönt, hogy kihagy egy évet, hogy egy ideig ne kelljen tanulni. Thaiföldre utaznak, ahol nyomuk vész.

 

Tags: 2019, 21.század kiadó, a gyanusított, a lánc, a.f.brady, adrian mckinty, agave könyvek kiadó kft., álomgyár kiadó, athenaeum kiadó, borsa brown, cameron post rossz nevelése, cara hunter, emily m.danforth, fiona barton, flynn berry, gyalázat, gyalázat és szenvedély, három apró hazugság, harriet tyce, helen hoang, hiába futsz, jonathan ames, kegyes hazugságok, könyvmegjelenés, laura marshall, libri könyvkiadó, lucy dawson, marisha pessl, menyasszony rendelésre, örök ébredés, sosem voltál itt, sötétben, vakság, vérnarancs

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − 1 =

0 shares

Archívum

Címkék