Legjobb 14 könyvadaptáció Paramount Channel szerint

„Az IMDb adatai szerint a huszadik század folyamán Shakespeare műveinek feldolgozásaiból készült a legtöbb, a filmes és televíziós verziókkal együtt összesen 634 született. A sorban második Dickens-írásokból 248 mozgóképes produkció forgott le. Az adatok szerint főként bűnügyi szerzők történetei a népszerűek, Arthur Conan Doyle 181 műve került kamera elé, a Georges Simenon-könyvek 179 feldolgozást értek meg, Agatha Christie krimi-novelláiból pedig 90 filmes illetve televíziós adaptáció készült. A híres brit krimi-írónő listáját rövidíti, hogy a régóta futó Poirot-sorozata csak egynek számít. A kortárs írók között Stephen King viszi el a pálmát, tekintélyes számú, körülbelül száz története ért meg különböző mozgóképes verziót.” ( http://magyar.film.hu/filmhu/hir/az-50-legjobb-filmadaptacio-adaptacio-filmfeldolgozas-hir.html )

Sok weboldalt átnéztem, sok véleményezést olvastam, szinte egyetértettek ebben a listában. Azért választottam mégis ezt, mert Paramount Channel egy név, egy meghatározó szereplő ebben a témában.

Tehát, íme:

Tags: a bárányok hallgatnak, a csodák csodája, a gyűrűk ura, a keresztapa, a remény rabjai, a wall street farkasa, carrie, film, filmadaptáció, forrest gump, harcosok klubja, harper lee, harry potter, imdb, j.k.rowling, jurassic park, könyv, könyvadaptáció, könyvmoly, ne bántsátok a feketerigót, olvasás, óz, paramount channel, ragyogás, stephen king, thomas harris, tortúra, vörös sárkány

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − 5 =

0 shares

Archívum

Címkék