PATRICIA MACDONALD: A, ​mint alibi

Amikor a kezembe vettem a könyvet azt hittem, hogy pár száz oldalnyi borzongásban lesz részem. Sajnos csalódnom kellett.

A történet szerint Alex, a főszereplő, szülei meghalnak. A lány fél évre rá, az egyetem elvégzése után, hazaköltözik. Ekkor az ügyvédjétől megtudja, hogy van egy eltitkolt féltestvére: Dory.
(SPOILER!) Alex rengeteg gondolkodás után úgy dönt, szeretné megismerni Doryt. Csakhogy Dory börtönbüntetését tölti gyilkosság miatt. Alex elkezd nyomozni és egyre jobban belemerül testvére ügyébe. Kutatása eredményeként Doryt szabadlábra helyezik. Innentől kezdve egyre ijesztőbb, veszélyesebb dolgok történnek Alexszel. A lánynak muszáj hinnie testvére ártatlanságában és felderítenie a bűnügyet, ha meg akarja magát győzni, hogy helyesen cselekedett, amikor felvette a kapcsolatot nővérével. Valamint, hogy ezeknek az iszonyatos tetteknek a hátterében nem Dory áll.

Az A, mint alibi című könyvtől sokkal másabbat és többet vártam. Az alapvető problémám a regénnyel az volt, hogy nem tetszett az írónő stílusa. A szereplők unszimpatikusak voltak: például Dory furcsa magatartása inkább idegesítő volt, mint ijesztő vagy beteges, ill. voltak olyan karakterek, akiknek a szerepét a regényben abszolút nem értettem. A legfontosabb pedig, hogy nem éreztem a feszültséget, azt a felkavart, idegtépő légkört, ami egy jó thrillernél átjárja az embert.
A negatívum észrevételeimen túl, ugyanakkor egy könnyen olvasható elbeszélés volt, amit egyszer sem éreztem erőltetettnek, vontatottnak. A történet lendülete egyszerűen sodort magával. Nem lett a kedvenc regényem, de egyszeri olvasmánynak tökéletes.
(Legszívesebben 3 és fél csillagot adnék a könyvre, de fél csillag hiányában maradtam a háromnál)


Kiadó: Lettero Kiadó
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 344 oldal
Fordította: Daróczi Péter

S, ​mint sokk
Alex élete egyetlen pillanat alatt romba dől, amikor autóbalesetben elveszti a szüleit. A lány ügyvédje ráadásul felkavaró hírrel szolgál: van egy eltitkolt nővére.

O, mint otthon
Dory sosem ismerte a szüleit és örökbefogadó családja másodrendű gyerekként nevelte fel. Amikor a család imádott, vér szerinti gyereke gyilkosság áldozata lesz, a gyanú Dory-ra terelődik.

S, mint sors
Harminc év után Alex és Dory először találkozik. Alexnek nemsokára szörnyű kérdéssel kell szembesülnie: lehet, hogy élete legnagyobb hibája volt, hogy megkereste az eddig eltitkolt nővérét? Ki akarhat most Alex életére törni?

„Az utolsó lapig nem találod ki a megoldást.” – Publishers Weekly
„Sokkolóan fordulatos történet. ” – Booklist

Patricia MacDonald amerikai bestsellerszerző okos, csavaros krimijei egyaránt magával ragadják a pszichothriller és a klasszikus detektívregények rajongóit. Szinte irodalmi minőségű sztorikat talál ki, viszont – mint egykori televíziós szappanopera-szerkesztő – lebilincselően pörgősre, fordulatosra írja meg.

Tags: 2018, 3 csillag, a mint alibi, lettero kiadó, patricia macdonald, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 1 =

0 shares

Archívum

Címkék