Már 1 perc olvasás is élmény!

Már 1 perc olvasás is élmény! Ez a jelmondata annak a kampánynak, melynek keretein belül a Bookline webáruház az olvasás népszerűsítését tűzte ki céljául.
A mai rohanó világunkban nincs időnk, kedvünk olvasni, vagy csak egész egyszerűen könnyebbnek tartjuk az okostelefonjainkon, számítógépeinken az ismerőseink képeit, pár mondatos „kommentjeit” nézegetni. Eközben észre sem vesszük, hogy valójában mennyi időt töltöttünk el a szemünk előtt felugráló képek szemlélésével, esetlegesen készítésével. A rengeteg színes, figyelemfelkeltő tartalom között valahol elvesztek a szavak, a valódi mondanivalók.
A Bookline webáruház az újonnan kialakult szokásainkat figyelembe véve becsempeszi az olvasást, olyan felületekre, ahol egyébként alapvetően képeket fogyasztunk – például a moziba vagy a közösségi média különböző szegmenseibe. Mégpedig egy olyan különleges formátummal, amely könnyű és élvezetes olvasási élményt ad.

Kép forrása: bookline.hu

A Webáruház Örkény István Egyperces novelláinak új kiadásához elkészített hét, páratlan stílusú, Örkény- Egyperces videót. Ezzel megmutatván, hogy a harsány képek uralta világban sem érdemes megfeledkezni a szavakról, amik a könyvekben türelmesen várnak ránk.

„Az Egyperces novellák Örkény István legismertebb és bizonyára legkedveltebb kötetének címe, de a benne foglalt írások sokak szerint egyben műfajteremtőnek is számítanak: rövid – rendszerint csak egy-két oldalas, néha mindössze pár sorból álló – groteszk, abszurd legtöbbször humoros novellák váratlan csattanóval. Mindegyik egyperces novellának szerves része a cím, nemegyszer ez még élesíti is a csattanót. Több esetben egy-egy, az eredeti szövegkörnyezetéből kiemelt vendégszöveg alkotja magát az egypercest – ez különösen jellemző a Szövegek ciklus írásaira –, más esetekben az egyperces novella úgy indul, mintha újsághír, vagy más hétköznapi szöveg lenne, ami aztán groteszk fordulatot vesz.” (1)

Az alábbi novellákból készültek videók:

  • Visszhang
  • A végzet
  • A színész halála
  • Az autóvezető
  • Jelenség
  • Egy gonddal kevesebb
  • Hiába sikerül egy vitás kérdést tisztázni, máris ott a következő talány

A felsorolt művekből 7 napon keresztül minden reggel 8 órakor láthattok egyet, mind itt a blogomon, mind a blog Facebook oldalán.

(1)Forrás: Wikipédia

Tags: bookline webáruház, egyperces novellák, Libri-Bookline Csoport, már egy perc olvasás is élmény, olvasás, örkény istván

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − 7 =

0 shares

Archívum

Címkék