J.D. BARKER: A ​negyedik majom

Amikor olvastam a könyv hátsó fedlapján, hogy a regényt a Hetedikhez hasonlítják, tudtam, hogy kedvencem lesz ez a mű.

A történet szerint egy napon a busz elé veti magát egy járókelő. Amikor a helyszínre érkeznek a rendőrök, az illető zsebében egy feladásra váró csomagot találnak, valamint egy naplót. A küldemény kinézete és tartalma egy az egyben megegyezik Chicago lakosait évek óta félelemben tartó Négy Majom Gyilkos (4MGY) „védjegyével”. (Biztos mindannyian ismeritek a három bölcs majmot, akik befogják a fülüket, a szemüket, és a szájukat- nem látja, nem hallja, és nem beszéli a gonoszt. Eredetileg viszont van egy negyedik majom is, aki „nem csinálja a gonoszt”.) A rendőrök így arra a következtetésre jutnak, hogy a sorozatgyilkos ugyan meghalt, viszont van még egy utolsó áldozata, aki valószínűleg még életben van. A nyomozók versenyt futva az idővel próbálják megtalálni az áldozatot, miközben a gyilkos memoárját olvasva egy bizarr történet bontakozik ki előttük. Ahogy követik az apró nyomokat, és egyre jobban elmélyülnek az ügyben, úgy derülnek ki egyre érdekesebb információk, mind 4MGY-vel, mind az indítékával kapcsolatban. Miközben pedig párhuzamosan olvassuk a nyomozás részleteit, és a naplót egyre jobban összeáll a kép. Rengeteg fordulat, valamint döbbenetes mozzanatok után egy olyan végjátékot kapunk, mely megkoronázza az elbeszélést.

Nekem nagyon tetszett a könyv. Próbáltam minimális spoilerrel megírni a véleményemet a regényről, mert úgy gondolom, hogy minden egyes részlete, mondata fontos volt a történet szempontjából. Egy nagyon jól megírt macska-egér játékot tarthattam a kezemben, miközben a gyilkos mindent precízen előkészített és a nyomozóknak csak az volt a dolguk, hogy belemenjenek a játékába.
Tényleg hasonlított a Hetedikhez és tényleg kedvencemmé avattam ezt a művet.


Kiadó: Agave Könyvek
Kiadás éve: 2018
Oldalak száma: 416 oldal
Fordította: Bosnyák Edit

A ​Négy Majom Gyilkos több mint öt éve tartja rettegésben Chicago lakóit. Az áldozatai rendre fiatal lányok, módszerei és „védjegye” különösen kegyetlen. A rendőrség még ennyi év elteltével is csupán a sötétben tapogatózik, míg egy nap halálos gázolással történő balesetet jelentenek egy buszmegállóban. Kiderül, hogy az áldozat a Négy Majom Gyilkos. A helyszínelés során többek közt egy naplót találnak nála, és minden arra utal, hogy a régóta keresett gonosztevő épp elrabolt egy utolsó áldozatot, mielőtt váratlanul utolérte a vég.

Sam Porter nyomozó, a gyilkosra specializálódott egység vezetője tudja, hogy nagyon kevés ideje maradt megtalálni az elrabolt lányt. A sorozatgyilkos naplóját olvasva belemerül egy pszichopata tudatába és különös élettörténetébe, és olyan dolgokat talál, amikre nem lehet felkészülni. Rohamosan fogy az idő, és a Négy Majom Gyilkos még a túlvilágról is gúnyt űz a rendőrségből ebben a mesterien megírt, lebilincselő thrillerben.

J.D. Barker regényében a Hetedik és A bárányok hallgatnak hangulata találkozik, miközben a szerző remekül gondolja végig és újítja meg a sorozatgyilkosokra épülő történeteket egy olyan főgonosszal, akit egyhamar nem felejtünk el.

Tags: 2018, 5 csillag, a negyedik majom, agave könyvek kiadó kft., j.d.barker, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 19 =

0 shares

Archívum

Címkék