És jön a Február!! :)

AMANDA PROWSE: Mit vétettem?

Várható megjelenés: 2017. február 01.

Kiadó: General Press Kft.

Oldalszám: 340 oldal

 

Kathryn Brooker anya és feleség. Két szép kamasz gyermeke, vonzó, iskolaigazgató férje oldalán olyan életet élhet, amilyet mindenki irigyel: az angol kisváros elit iskolájának tanári kara, a barátaik, a jómódú szülők sokasága. Egy nap azonban olyasmi történik a mindig rendes ház falai között, amely áthúzza, összekaszabolja a tökéletes élet, a mintacsalád eddig ismert képét. Mert a zárt ajtók mögött szenvedés volt, kín és megsemmisülés.
Amanda Prowse könyve a tűrés és a küzdelem regénye, a gyermekeiért magát is feláldozó nőé, aki végül mégis képessé válik a harcra, amellyel saját magának tartozik. De hogyan kaphat erőre egy reménytelen asszony, miként képes megváltoztatni a sorsát, elhagyni azt a földi poklot, amelybe jószántából lépett? A Mit vétettem? ennek a történetét tárja az olvasó elé, a ráeszmélést, a megkönnyebbülést és a reményt, hogy mindig van lehetőség új életet élni.

 

SAROO BRIERLEY: Oroszlán

Várható megjelenés: 2017. február 06.

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 288 oldal

Mi történik akkor, ha egyszer csak egy zakatoló vonaton találjuk magunkat, és azt sem tudjuk, merre robogunk? Ha nem emlékszünk a kisváros nevére, ahonnan elindultunk? Mi lesz velünk, ha Kalkuttába keveredünk, és a múltunkról semmiféle információnk nincs? Szárú, az ötéves indiai kisfiú egy szerencsétlen véletlen folytán India egyik legveszélyesebb városába kerül. Volt otthona, most nincs semmije. Mit várhat az emberektől, az érzéketlen tömegtől? Vajon túl lehet élni azokat a megpróbáltatásokat, amelyek elé az élet állítja őt? Hogy juthat el egy kisfiú Indiából Ausztráliába? Képes lesz új életet kezdeni? Találkozhat még valaha az édesanyjával? Megtudhatja egyáltalán, hol élte le élete első öt évét? Vajon ki lehet az igazi oroszlán?

Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről.

A könyv alapján készült a többszörös díjnyertes film Nicole Kidman, Rooney Mara és Dev Patel főszereplésével.

 

SYLVIA DAY: Rabul ejtve

Várható megjelenés: 2017. február 14.

Kiadó: Athenaeum Kiadó

Oldalszám: 400 oldal

Gideon angyalkának hív, pedig ő a csoda az életemben. Az én gyönyörű, sebzett harcosom, aki elszántan küzd, hogy lemészárolja a démonjaimat, de a sajátjaival nem akar szembenézni.

Fogadalmunknak még jobban össze kellett volna kovácsolnia bennünket, ám ehelyett felszaggatta a régi sebeket, felszínre hozta a fájdalmat, a bizonytalanságot. Éreztem, hogy Gideon kicsúszik a kezem közül, hogy legszörnyűbb félelmeim valóra válnak, hogy elveszítjük egymást…
Életünk legboldogabb időszakára árnyékot vetett a múltja, és pusztulással fenyegetett mindent, amiért olyan keményen megdolgoztunk. Borzasztó válaszút elé kerültünk: vagy az ismerős, biztonságos lét, amit megismerkedésünk előtt éltünk, vagy a harc egy olyan jövőért, ami hirtelen lehetetlen, reménytelen álomnak tűnik…

 

JAMES GRIPPANDO: Szökésben

Várható megjelenés: 2017. február 15.

Kiadó: General Press Kft.

Oldalszám: 376 oldal

Egy fullasztó szeptemberi reggelen Sashi Burgette nem érkezik meg az iskolába. Nem ez az első eset, hogy a kamasz lány eltűnik: már korábban is elszökött otthonról, ez alkalommal viszont nem kerül elő… A következő éjszakán a rendőrök gyorshajtás miatt megállítják a büntetett előéletű Dylan Reevest, és a kocsijában Sashi egyik ruhadarabjára bukkannak. A részeg férfi hiába próbálja kimagyarázni magát: hamarosan elítélik, és útja egyenesen a halálsorra vezet. Három évvel később, a kivégzése előtt pár nappal az eltűnt lány anyja egy megdöbbentő hírrel kopogtat be a Reevest képviselő ügyvédi iroda ajtaján: Sashi felhívta telefonon.

Jack Swyteck teljes erővel beleveti magát a nyomozásba, pedig minden ellene játszik. A rendőrség például csak egy durva tréfának tartja a telefonhívást, az ügyészség pedig elutasítja az új bizonyítékot, mondván, az ügy lezárva, és a kormányzó már egyébként is aláírta a kivégzési parancsot. Jack azonban szokásához híven nem adja fel egykönnyen, ám ahogy egyre mélyebbre ás, úgy kezd rádöbbenni, hogy az ügy szereplői közül senki sem olyan ártatlan, mint amilyennek látszik. Sem az áldozat, sem az állítólagos gyilkos. És főleg nem
Sashi szülei, akik egymást okolják a gyermekük elvesztése miatt.
Miközben Jack megpróbálja kihámozni az igazságot, a halálsoron ketyeg az óra, és Dylanre méreginjekció vár egy olyan bűnért, amelyet talán el sem követett. Egyedül az mentheti meg, ha Sashi előkerül, mielőtt kifutna az időből.

 

TONKE DRAGT : Levél a királynak

Várható megjelenés: 2017. február 15.

Kiadó: Kolibri Könyvkiadó Kft

Oldalszám: 436 oldal

A 16 éves Tiuri épp a lovaggá ütése előtti éjszakán rejtélyes megbízatást kap: el kell vinnie egy levelet a szomszédos birodalom királyának – az üzeneten egy ország sorsa múlik. Útja elején még csak nem is sejti, mennyi veszélyes kaland, megpróbáltatás vár rá, és hány ellenséggel kell megküzdenie, ha véghez akarja vinni a feladatot, amivel a Fehérpajzsos Fekete Lovag bízta meg.
A Levél a királynak című lovagregényt a 20. század egyik legjobb ifjúsági könyvének választották Hollandiában, ahol azóta is vezeti a sikerlistá!kat. Szerzőjét, Tonke Dragtot, irodalmi munkásságának elismeréseként 2001-ben lovaggá ütötték.
A már jól ismert Kolibri Klasszikusok-sorozatban megjelenő Levél a királynak letehetetlenül izgalmas történet, amely itthon is a tizenévesek kedvence lehet.
Kulcs csikordult a zárban. Tiuri hátraugrott. Kinyílt az ajtó, és belépett rajta az egyik Szürke Lovag, leeresztett sisakrostéllyal. Nem szólt semmit, és máris távozott; az ajtót bezárta maga mögött. Tiuri ismét lépéseket és fojtott hangokat hallott. Reszkető ujjal elővette a levelet, és arra gondolt, eljött az ideje, hogy elolvassa, aztán megsemmisítse, még mielőtt illeték!telenek kezébe kerül!

 

RACHEL ABBOTT: Aludj Jól

Várható megjelenés: 2017. február 19.

Kiadó: MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ

Oldalszám: 448 oldal

Meddig mennél el a szeretteidért?

Amikor Olivia Brookes felhívja a rendőrséget, hogy bejelentse férje és gyermekei eltűnését, azt hiszi, soha többé nem látja viszont őket. Okkal fél a legrosszabbtól, hiszen nem ez az első tragédia, amit átél.
Most, két esztendővel később, Tom Douglas főfelügyelőt ismét ehhez a családhoz küldik nyomozni, ám ezúttal Oliiva tűnt el. Minden bizonyíték arra utal, hogy reggel még az otthonában tartózkodott – kocsija a garázsban áll, pénztárcája a konyhaasztalon heverő táskájában van.
A rendőrség el akarja rendelni Olivia keresését, de a családtagok összes fényképét eltávolították a fotóalbumokból, számítógépekből, telefonokból.

Aztán meglátják a vért…

Vajon a múlt utolérte Oliviát?

Aludj jól – ha tudsz. Sosem tudhatod, ki figyel.

 

 

Megan Abbott: Majd megismersz

Várható megjelenés: 2017.február 21.

Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.

Oldalak száma: 304 oldal
Meddig mennél el, hogy megvalósítsd az álmod?

Katie és Eric Knox az egész életüket 15 éves lányuknak, Devonnak szentelték, aki ragyogó tornásztehetség, esélyes az olimpiára. Azonban néhány héttel az egyik legfontosabb verseny előtt egy erőszakos haláleset rázza meg szűk tornászközösségüket, és veszélybe sodorja mindazt, amiért olyan keményen küzdöttek.

Ahogy a szülők közt a pletyka szárnyra kel, és titkos szövetségekre derül fény, Katie megszállottan igyekszik összetartani a családját, miközben a bűntény ellenállhatatlanul magába vonja. Amire fényt derít – a lánya félelmei, a saját házassága és önmaga kapcsán –, döntés elé állítja. Vajon van-e olyan ár, amit nem adna meg Devon álmának megvalósításáért?

Az Edgar-díjas Megan Abbott letehetetlenül izgalmas, feszültséggel teli és fordulatos regényt írt a szülői áldozatvállalásról, családi titkokról és a becsvágy mindent elsöprő erejéről.

Tags: agave könyvek, aludj jól, amanda prowse, athenaeum kiadó, február, general press kft., hello, james grippando, kolibri gyermekkönyvkiado kft, könyv, könyvmegjelenések, könyvmoly, következő havi megjelenések, levél a királynak, majd megismersz, megan abbott, mit vétettem, művelt nép könyvkiadó, oroszlán, rabul ejtve, rachel abbott, saroo brierley, sylvia day, szökésben, tonke dragt

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + 7 =

0 shares

Archívum

Címkék