Lisa Kleypas: Nem ​múló varázs (Wallflowers 1.)

Kiadó: GABO

Kiadás éve: 2016

Oldalak száma: 364 oldal

 

„A férfinak adta az ártatlanságát…

Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt… Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.

…és a férfi a szerelmét vette el.

McKenna időközben meggazdagodott és visszatért… szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.”

 

Szerencsére mostanában nagyon jó könyvek kerülnek a kezembe. Így voltam Lisa Kleypas: El nem múló varázs című művével is. (Ez egy sorozat első része, aminek a negyedik része most jelent meg, Az ördög télen címmel.)

A regény abban a korban játszódik, amikor még “mindenki erkölcsös” 🙂 volt, a házasság nem mindig járt együtt a szerelemmel, a rangok, a társadalmi osztályok igyekeztek egymástól teljesen elkülönülni. Ilyen körülmények között cseperedik fel, együtt, a két főszereplő: Lady Aline és McKenna, az istállós fiú.

Tulajdonképpen egyértelmű, hogy a két fiatal, évek óta mély érzelmeket táplál egymás iránt. Hiába tudják, hogy nem szabad, hiába küzdenek ellene, a szenvedélyük, a vágyuk elsodorja őket. Természetesen lelepleződnek, így McKennának távoznia kell a birtokról.

Lady Aline szerelmi bánatát fokozza egy hihetetlen esemény, így a hölgy szinte csak a McKennával közös időkből táplálkozik, azok hozzák el számára nap, mint nap a megnyugvást.

Aztán a férfi visszatér: gazdagon, elismerten. És bosszúra szomjazik. Ami persze nem is olyan könnyű, mint gondolná. Innentől elkezdődik egy egészen különös hangulat az elbeszélésben, ami roppant szórakoztató. A rengeteg titok és a belőlük származó bonyodalmak keverednek a fűtött érzékiséggel valamint a romantikával. Mindeközben olyan váratlan események is folynak, melyek egy igazi női regénnyé avanzsálják ezt a művet.

Lisa Kleypas: Nem ​múló varázs (Wallflowers 1.)

9.1

Író

9.0/10

Történet

10.0/10

Karakterek

9.0/10

Kiszámíthatatlanság

8.5/10
Tags: ajánló, az ördög télen, gabo, könyv, könyvkritika, lisa kleypas, nem múló varázs, olvasás, vélemény, wallflowers

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

8 + 14 =

0 shares

Archívum

Címkék