Kody Keplinger: Lying Out Loud – A hazugságháló (The DUFF 2.)

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ

Megjelenés: 2016.

„A nagy sikerű The DUFF – A pótkerék írónőjének újabb regénye, amelyben a The DUFF egyik mellékszereplőjének és barátainak történetét követhetjük nyomon.

„Egy új történet a The DUFF – A pótkerék világából

Sonny Ardmore remekül hazudik.

Arról, hogy az apja börtönben van, hogy az anyja kirakta őt otthonról, és éjszakánként titokban a legjobb barátnőjénél alszik.

Talán Amy Rush az egyetlen, aki átlát Sonny hazugsághálóján, és mellette áll, bármi történjék is. Mindent megosztanak egymással: a titkaikat, a ruháikat… Sőt, még a Ryder Cross iránti utálatuk is közös.

Ryder az új fiú a Hamilton gimiben, és megtestesíti mindazt, amit Sonny és Amy ki nem állhat: a srác egy beképzelt, sznob stréber. Csakhogy Rydernek van egy gyenge pontja: Amy. Le sem tagadhatná, hogy belezúgott. Úgyhogy amikor Ryder e-mailben randira hívja Amyt, a két lány úgy érzi, kihagyhatatlan alkalom kínálkozik a számukra.

Úgy alakul, hogy Sonny egy egész éjszakát végigchatel Ryderrel, és őszinte borzalmára rádöbben, kezdi megkedvelni a fiút. Csakhogy van egy kis probléma: Ryder végig azt hitte, Amyvel beszélget. Úgyhogy Sonny bonyolult hadműveletet eszel ki, amivel rádöbbentheti Rydert, valójában mindig is őt akarta, nem Amyt. Képes lesz Sonny egészen az igazságig jutni a hazugságai segítségével, vagy végül Rydert és Amyt is elveszíti?

Kody Keplinger egy vicces és egyben szívszorító történettel tér vissza a The DUFF – A pótkerék világába: azokról a hazugságokról ír, amiknek bedőlünk, és azokról az igazságokról, amikre véletlenül sem számítanánk.” „

Nagyon érdekelt, hogy a szerző milyen új történettel állt elő a The DUFF- A pótkerék című könyv világából. Így hát elolvastam.

Az elbeszélés egy hazugság köré épült, amely csak még több hazugsághoz vezetett. És mindezt egy fiú miatt… 🙂 Ezt az egész kuszaságot Sonny, a történet főhőse hozta létre, és folyamatosan csak bonyolította.

Amíg az emberek nagy része az őszinteséget választotta volna, és bevallott volna mindent, hogy ne forduljanak el tőle a barátai, addig Sonny inkább  még jobban belegabalyodott a hazugságai hálójába.

Az elbeszélés pár helyen tényleg nagyon vicces volt, de véleményem szerint inkább az elkeseredettség jellemezte a regényt. Szomorú volt a lány családi helyzete, hogy saját “védelme”, illetve a teljes összeomlásának elkerülése érdekében mindenkinek hazudnia kellett, leginkább saját magának.

Bevallom őszintén, hogy voltak jelenetek, ahol én is elmorzsoltam egy-két könnycseppet. Ilyenkor még inkább örültem, hogy ebbe a  családba a születtem.

Összefoglalván: maga a regény nem okozott nagy meglepetéseket, eléggé kiszámítható volt. Humor is volt benne, de nem ez adta a történet gerincét.

Véleményem szerint azért érdemes elolvasni ezt a művet, hogy értékeljük és becsüljük meg a családi, baráti kapcsolatainkat.

Kody Keplinger: Lying Out Loud - A hazugságháló (The DUFF 2.)

8

Író

8.5/10

Történet

8.0/10

Karakterek

8.0/10

Kiszámíthatatlanság

7.5/10
Tags: a hazugságháló, a pótkerék, Kody Keplinger, könyv, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, Lying Out Loud, the duff, vélemény, vörös pöttyös

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − négy =

0 shares

Archívum

Címkék