NICK CUTTER: A szekta

„A Mélység és A falka James Herbert-díjas szerzőjének rémtörténete egy új-mexikói szektáról, melynek tagjait egy sötét erő tartja halálos rettegésben.

Egy fiatal nő látszólag egyszerű feladattal bíz meg három zsoldost. Meg kell találniuk az unokaöccsét, akit az apja vélhetően az akarata ellenére vitt magával Little Heavenbe, az új-mexikói hegyek között megbúvó, világtól elzárt közösségbe.

Miután a zsoldosok megérkeznek a táborba, baljós dolgokra lesznek figyelmesek. Különös mozgolódást tapasztalnak az erdőben és a fák tetején. A komor, Fekete Szikla néven ismert monolit sötét árnyékot vet a helyre, a közösséget pedig hamarosan áthatja a rettegés és a bizalmatlanság. Miközben az események az őrület felé sodródnak, a menekülési útvonalakat egymás után vágja el valaki vagy valami. Little Heaven mennyországból pokollá változik, és az életben maradtak kénytelenek felvenni a harcot azzal az ismeretlen, gonosz erővel, amely mindenkit el akar pusztítani.”

Hát ez nagyon durva volt. Az első oldalaktól kezdve féltem, de annyira, hogy szünetekkel tudtam csak elolvasni a könyvet. Nick Cutter zseniális író, aki még így is elérte, hogy teljesen magával ragadjon a regény.

A történet elején 1980-at írunk és Micah, a mű egyik főszereplője arra ébred egyik éjjel, hogy elrabolták egyetlen lányát. Tudja, hogy ki volt és miért, így utánamegy. Útközben megkeresve két ismerősét, Minervát és az Angolt, akikkel 1965-ben egy olyan misztikus és felfoghatatlan “kalandot” élt át, mely örökre összekötötte őket.

A cselekményben át is ugrunk 1965-be. Egy fiatal nő, Ellen felbérli Micah-t és két zsoldos társát, hogy segítsenek neki megkeresni unokaöccsét. A fiú és az apja, a világtól elzártan, egy Little Heaven nevű vallásos közösségben éli mindennapjait. Már a Little Heaven felé vezető út is nagyon furcsa: sehol egy állat, a fák és a növények szinte “élettelenek”, az erdő teljesen kihalt és furcsa zajok kísérik a főszereplők lépéseit. Végül megtalálják a gyülekezetet, különböző bizarr viszontagságok után, ahol egyáltalán nem örülnek nekik, legfőképp a “szekta” vezetője Amos Flesher. Az elbeszélés eddig is épp elég ijesztő, de ezen a helyen kezdődnek a még különösebb történések, amikre egyetlen magyarázat a közelben elhelyezkedő Fekete Szikla nevezetű monolit. Little Heaven egyre gyorsabban változik át valami sötétté, megfoghatatlanná, ahonnan a menekülés képtelenség. Egy megoldás lehet csupán: felkutatni minden sötétség forrását, a Fekete Sziklát.

Még mindig 1965-ben járunk, és miután azt hittem, nagyon furcsa, hátborzongató véggel zárta a szerző a főszereplők “kalandját”, átugrunk 1980-ba, ahol folytatódnak az események, és végül egy fordulatos, félelmetes lezárást kapunk.

Tulajdonképpen a könyv egy történet a történetben, melynek minden egyes lapja számomra hajmeresztő volt. Legfőképp horror rajongóknak ajánlom!

„Van egy régi mondás, amely így szól: A gonosz sohasem hal meg, csak alszik. És amikor felébred, azt hangtalanul teszi – vagy majdnem.”

Köszönöm a könyvet az Agave Kiadónak!

Tags: 2017, 5 csillag, a szekta, agave könyvek kiadó kft., horror, nick cutter

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 14 =

0 shares

Archívum

Címkék