Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya

Kiadó: Gabo / Talentum
Megjelenés: 2016.

 

„Amikor a kissé visszahúzódó Vee egyszer csak belecsöppen egy interneten követhető bátorságpróba-játékba, hirtelen azzal szembesül, hogy a névtelen irányítók mindent tudnak róla. Olyan nyereményekkel kecsegtetik, melyek után az EzVagyokÉn oldalán vágyakozott, majd a számára tökéletes pasival, a dögös Iannel szervezik egy csapatba. Először jó mókának tűnik a dolog – a rajongók buzdítására egyre kockázatosabb feladatokat hajtanak végre, egyre értékesebb jutalmakért. De az események komoly fordulatot vesznek, amikor öt másik játékossal egyetemben egy titkos helyszínre irányítják őket, ahol a fődíjért kell harcba szállniuk, s a mindent vagy semmit játékban már az életük a tét.

Jeanne Ryan első regénye izgalmas thriller, egyszerűen letehetetlen olvasmány.”

 

Kezdésként idéznem kell a fülszövegből: „Jeanne Ryan első regénye izgalmas thriller, egyszerűen letehetetlen olvasmány.”

Nekem nagyon tetszett, ma hajnalban úgy kellett elszakítanom magam a könyvtől és aludnom kicsit. Szerencsére nem vitt „rossz” útra a film trailere 🙂 , így a regény teljesen olyan volt, mint amire számítottam.

A karaktereket jól kidolgozta az írónő, mindegyik szereplő titkolt valamit, sorra értek a meglepetések. Egyetlen dolog nem tetszett csak az elbeszélésben: az a pár oldal, amikor a főszereplő, Vee hisztis, esetlen lánnyá változott. Ugyanakkor elgondolkodtatott, hogy az adott helyzetben én hogy viselkedtem volna 🙂

Nagyon jól fel volt építve a cselekmény, a feszültség szép lassan fokozódott, a végén elérve a tetőpontot. Ami viszont oldalakon keresztül kitartott, nem engedvén el egy percre sem a műtől. Mikor pedig már nyugodtan olvasgattam a prológust, olyan csavart tett bele az írónő befejezésként, ami elképesztett.

Összefoglalván: ez egy izgalmas, cselekménydús, pörgős thriller volt. Az elejétől kezdve felspanolt állapotban tartván az olvasót.

Már rég olvastam mindenféle apró megszakítás nélkül, órákon át egy könyvet, hálás vagyok a szerzőnek az élményért. Nekem ez 10/10-et jelentett.

Jeanne Ryan: Nerve - Idegpálya

10

Író

10.0/10

Történet

10.0/10

Karakterek

10.0/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: gabo, idegpálya, jeanne ryan, könyv, könyvkritika, könyvmoly, nerve, olvasás, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 11 =

0 shares

Archívum

Címkék