CARA HUNTER: Így ​görbüljek meg (Adam Fawley 6.)

Cara Hunter Adam Fawley sorozatát, már az első kötet, az Egy közeli ismerős óta szeretem. Mint minden könyvsorozatban, ebben is voltak számomra kevésbé kedvelt ill. kedvenc könyvek is. Mégis úgy gondolom, minden részt nagyon is megérte elolvasnom, sőt, részemről még nagyon sokáig folytathatja az írónő a felügyelő és csapatának újabb kalandjait.

A történet szerint a rendőrséget egy eldugott farmra riasztják az éjszaka közepén. Betörés történt, a birtokon lakó idős pár önvédelemből lelőtte a hívatlan látogatót.
A betörő azonosítása megdöbbentő eredményt hoz, ami a nyomozást fokozatosan visszavezeti egy régi gyermekgyilkossági ügyhöz. Miközben újabbnál újabb kérdésekre kell választ találnia Fawley csapatának, tulajdonképpen a húsz évvel ezelőtti ügyet is újra kell nyomozniuk. Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy ebben az ügyben semmi sem az, aminek látszik, ráadásul olyan szereplők kerülnek a középpontban, akik hosszú éveken át mind rejtegettek valami titkot.

Nagyon összetett és izgalmas volt ez a nyomozás, szinte minden oldal meglepetést tartogatott. A feszült, dinamikus történetvezetést az írónő szokás szerint megspékelte közösségi médiás bejegyzésekkel, kihallgatási jegyzőkönyvekkel, ill. most egy Netflixes dokumentumfilm részleteit is megismerhettük. Számomra ezek az írói eszközök még jobban feldobják a történetet, üdítő változatosságot hozva magukkal.

A legelképesztőbb mégis az volt, hogy az Így görbüljek meg cselekményét megtörtént események inspirálták, amiből Cara Hunter egy tökéletes krimit/thrillert alkotott.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2022
Oldala száma: 494 oldal
Fordította: Gömöri Péter

Éjfél.

A rendőrséget eldugott farmra hívják Oxford külterületén.

A konyhában holttest, közvetlen közelről lőtték agyon.

Úgy tűnik, betörés, ami rosszul alakult, de DI Adam Fawley gyanakodni kezd, hogy másról van szó.

Amikor a rendőrség felfedezi, hogy az ügy összefügg egy évekkel korábbi gyermekgyilkossággal, amely az igazságszolgáltatás állítólagos tévedésével zárult, a sajtó vérszemet kap.

Fawley csapata hirtelen minden korábbinál élesebb figyelem kereszttüzében találja magát. És aki a múlt mélyére ás, biztos talál egy-két csontvázat.

Tags: 2022, 21.század kiadó, 5 csillag, adam fawley, cara hunter, így görbüljek meg, krimi

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − 4 =

0 shares

Archívum

Címkék