Szerelmünk lapjai- Könyv vagy film?

A könyv:

Nicholas Sparks – Szerelmünk lapjai

Kiadó: General Press Kft.
Oldalszám: 192 oldal
Megjelenés: 2015. (első kiadás: 2000.)

” „Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezeteset, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…”
A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg
a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmesregény lapjairól. ”

 

A film:

Szerelmünk lapjai /The Notebook/

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus film, 123 perc, 2004 (12)
Leírás
Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

rendező: Nick Cassavetes
író: Nicholas Sparks
forgatókönyvíró: Jeremy Leven

szereplő(k):

Allie Hamilton- Rachel McAdams
Noah Calhoun- Ryan Gosling
Allie Calhoun- Gena Rowlands
Duke- James Garner

Linkek: IMDb

Vetítik:

COOL: Szombat (Június 11.) 20:45
Vasárnap (Június 12.) 16:40

 

Könyv vagy film?

A kérdésre a válaszom: könyv!

Szóval valamiért nem rajongok annyira ezért a filmért. Tudom, hogy sokan szeretitek, és még a férfiak is talán hajlandóak megnézni, de nekem mégsem tartozik kifejezetten a kedvenceim közé.

Ennek ellenére elismerem, hogy tényleg nagyon jó, de nem kedvenc. Talán azért van ez így, mert Allie karakterétől kivagyok, nem tudom hogy lehetne számomra ennél unszimpatikusabb. 🙂  (A regényben nem volt vele problémám)

Mint szerintem sokan, én is először a filmet láttam. A könyvvel most végeztem. Elég nehéz volt olvasni, a rövid terjedelme ellenére, mert folyamatosan a filmhez hasonlítgattam a történetet, a szereplőket, kerestem az eltéréseket.

Nem voltak hatalmas különbségek, úgy gondolom, hogy nagyon jól megírták a forgatókönyvet. Nyilván „hollywoodiasabbá” kellett tenni a sztorit és természetesen nem fért minden információ a filmbe.

Többek között a moziból hiányzó információk miatt tettem le a voksom a könyv mellett. A regény egy teljes képet adott a történetről, és ami teljesen letaglózott: Nicholas Sparks. Hihetetlenül jól ír, a fogalmazásmódja, a stílusa, a történetvezetése tökéletes.

Eddigi könyvélményeim közül ez a mű volt „A romantikus regény”. Olyan volt, amilyennek elképzelek ebben a műfajban egy könyvet, és most sajnálom igazán, hogy előbb néztem meg a filmet, mert biztos vagyok benne, hogy imádnám a történetet.

Tags: könyv, könyvmoly, mozi, nicholas sparks, olvasás, rachel mcadams, ryan gosling, szerelmünk lapjai, the notebook

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × 3 =

0 shares

Archívum

Címkék