Demi Kirschner: Öld meg Jana Robinst! (Ellopott élet 1.)

„Jana Robins tizenöt éves, Lipcsében él, és számára az élet az iskolát, a legjobb barátját, vak házvezetőnőjüket és állandóan dolgozó, elérhetetlen apját jelenti.
De egy nap minden megváltozik. Kiderül, hogy mindez csak látszat. Megpróbálják elrejteni előle a világ valódi arcát. Egy olyan világét, ahol az emberek mellett különleges lények őrködnek.
Mindenkinek van egy előre elrendelt sorskulcsa, aminek be kell teljesednie az élete során. De vajon mi az élet értelme? Föl lehet lázadni az előre megírt jövő ellen?
Mi történik, ha a szerelmed talán az ellenséged?
Jana útra kel, hogy megfejtse a világ rejtélyeit, és múltja ádáz titkát. De megpróbál rájönni arra is, mit érez a két fiú iránt, akikre a lelkét is rábízná. Lehet-e barátságból szerelem? Vagy épp az ellenségből lesz a kedvesed?

A regény az Ellopott élet sorozat első kötete, az Aranymosás pályázat egyik nyertes műve.”

 

Nézelődtem a neten és megtaláltam ezt a regényt. 🙂

A borítója nagyon tetszett, olyan sejtelmes volt, kalandokat ígért, és tetszett a címe is 🙂 Aztán elolvasván a fülszöveget, egy szó nagyon megfogott, „sorskulcs” , de annyira, hogy úgy döntöttem, hogy ebbe a történetbe bele kell mélyednem.

Szerencsére csak pár oldal telt „eseménytelenül”, elég hamar elkezdett pörögni a történet. Mint Jana, egy kis ideig én sem nagyon értettem, hogy mi van, de utána minden kérdésemre választ kaptam, ahogy kibontakozott a sztori. Ez a rész valahogy olyan volt, mintha Janával együtt lennék beavatva, mintha kicsit belefolynék, és nem mint külső szemlélőként a számba rágnák, hogy akkor mi ez az egész, mi ez az új világ, hogy működnek itt a dolgok. Együtt „tanultam” a főszereplővel.

Tetszett, hogy ez a könyv egy olyan világot ábrázolt, amit még egy könyvben sem olvastam, új fajokkal, új háttértörténettel.

Természetesen a szerelem is igen fontos tényezője a fejlemények alakulásának. Én egy kicsit megdöbbentem, hogy ilyen fiatalon ilyen komoly érzelmekről és testiségről beszélünk, ilyen rövid idő alatt, és ez mindenkinek természetes (komolyan el kell gondolkoznom rajta, hogy maradi vagyok 🙂 ) , kivéve egy karakternek, Griffinnek.

Griffin a „szomszéd srác”, aki rajongásig szerelmes Janába, és ezért az elejétől kezdve rengeteg galibát okoz. Bár viccesek a lány barátja, Oliver és Griffin szócsatái, de amilyen szimpatikus volt az elején Griffin, úgy változik folyamatosan egy ellenszenves karakterré.

A történet folyamán egyébként minden szereplő hatalmas változásokon megy keresztül, ki jó, ki rossz irányba.

A regény fő motívuma, hogy az embereknek van egy sorskulcsuk, ezt a sorsot kell beteljesíteni mindenkinek élete folyamán. Erre épül tulajdonképpen az a világ, amibe Jana belecsöppent, de ez a valóság tele van ármánykodással, lázadással, ellenségekkel, titkokkal, meglepetésekkel, furcsa dolgokkal.

Tetszett ez a könyv. A vámpíros, boszorkányos, stb. témák után végre valami újjal rukkolt elő egy szerző, ráadásul az „új világ” alapjait nem is nehéz megérteni. Megtudtuk még a főszereplők egymáshoz való viszonyát, jellemeiket (amiket nem fogok leírni, mert akkor el is árulhatnám a puzzle egy részét )

Azért rengeteg kérdés nyitva maradt, elgondolkodtató események, amiknek a végére nem került pont, de ugye ez csak az első rész volt, egyfajta ismerkedés.

Kíváncsian várom a folytatást.

 

Kiadó:KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.

Oldalak száma:415

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2015

http://moly.hu/konyvek/demi-kirschner-old-meg-jana-robinst

Demi Kirschner: Öld meg Jana Robinst!

8.6

Író

8.5/10

Sztori

9.0/10

Nyelvezet

8.5/10

Kiszámíthatatlanság

8.5/10
Tags: demi kirschner, könyvkritika, könyvmoly, könyvmolyképző kiadó, öld meg jana robinst, olvasás, vörös pöttyös

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

11 − kettő =

0 shares

Archívum

Címkék