Hírek!!

  • Athenaeum

” ***JÖN HAMAROSAN A ZARÁNDOK – Paolo Coelho legjobb története!***

Paulo Coelho minden idők legolvasottabb szerzője. „Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére.” (The New York Times)

Az Alkimista íróját mindenki ismeri, azt azonban kevesen tudják, hogy műveinek fő inspirációs forrása a saját élete, ami pedig, izgalmasabb, fordulatosabb és meglepőbb, mint amilyet az írói képzelet létre tud hozni. A fiatal Paulo Rock and Roll történelmet írt Brazíliában, megszökött az őrület karmaiból, flörtölt a halállal, spirituális mélységekbe merült. Szenvedett és mosolygott a szeretetért és soha nem adta fel legnagyobb álmát, hogy író lehessen. A ZARÁNDOK egy lenyűgöző történet a mítosz mögött rejlő emberről. A ZARÁNDOK egy személyes, hiteles és autentikus életrajzi film, a világ legelismertebb írójáról, aki munkásságával és életével emberek millióinak adott erőt és inspirációt.

Előzetes:https://www.youtube.com/watch?v=zT7n1tWORZc&feature=youtu.be

12744183_985429394827360_2122455785159445441_n

  • Ha valaki szereti a Walking Dead-et, már egy nagyon érdekes könyvben is olvashatja (reméljük hamarosan magyarul is):

„Robbant már agyvelő az arcodba olvasás közben? Na majd most! A The Walking Dead: The Pop-Up Book kötelező olvasmány mindenkinek, akinek könnyek szöknek a szemébe, ha élőhalottat lát.

A keménykötésű könyvecskét két mérnök, David Hawcock és Becca Zerkin tervezte. A koncepció hasonlít azokhoz a gyerekkönyvekhez, melyeket kinyitva a szemeid előtt épül fel egy egész palota, csak itt zombifejek robbannak cafatokra, ahogy lapozgatsz. Valahogy így:

walking dead1

Van még néhány kép, ami biztosan meghozza a kedved a vásárláshoz.

Zseniálisan gyomorforgató könyv készült a The Walking Deadből - 2. kép
Zseniálisan gyomorforgató könyv készült a The Walking Deadből - 3. kép
Zseniálisan gyomorforgató könyv készült a The Walking Deadből - 4. kép

A magyar megjelenésről egyelőre semmi hír, de az Amazonról már rendelhető a cucc.” player.hu

  • Meghalt Umberto Eco

„Az olasz filozófus-író a 20. század irodalmának egyik legkiemelkedőbb alakja volt, bár igazán világhírű csak egy regénye lett a sok közül.

Eco 1932-ben született Észak-Olaszországban, Alessandriában. Egyházi nevelésben részesült, később azonban ateista lett. A torinói egyetemen tanult irodalmat és középkori filozófiát, majd a bolognai egyetem szemiotika-professzora lett.

Nagyon sok módszertani, kritikai és filozófiai munkát és esszét jegyzett, de első világirodalmi sikere A rózsa neve volt, mely a múlt század 80-as éveinek egyik legnagyobb hatású regénye. Ez nem is véletlen, Eco filozófiai mestermű köré húzta fel egy középkori bűnügyi regény kulisszáit. Olyannyira jól sikerült a könyv, hogy filmet is készítettek belőle 1986-ban, Sean Connery és Christian Slater főszereplésével. A könyv még az Iron Maident is megihlette, így született a Sign of the Cross című daluk.

Eco későbbi alkotásai közül kiemelkedik A Focault-inga, mely az összeesküvés-elméletek népszerűségével foglalkozik. A tegnap szigete és a Baudolino is kiváló regények, de A rózsa neve népszerűségét már egyik sem tudta elérni. Eco nevével azonban jó eséllyel az egyetemisták többsége találkozott, ő írta ugyanis a Hogyan írjunk szakdolgozatot című, nagyon hasznos módszertani könyvecskét.

Ecót február 19-én, otthonában érte a halál, régóta küzdött már a rákkal. 84 éves volt. ” trafik.sk

  • Vörös Pöttyös? Szeretem.

A legújabb hírek szerint idén szeptemberben végre érkezik a Fallen – Kitaszítva film!

  • Meghalt Harper Lee, a Ne bántsátok a feketerigót! című könyv szerzője

„89 éves korában elhunyt Harper Lee, a Ne bántsátok a feketerigót! írója – írja a BBC. A hírt az írónő szülővárosa, az alabamai Monroeville erősítette meg.

Az 1926. április 28-án született Harper Lee Pulitzer-díjas könyve, a Ne bántsátok a feketerigót! 1960-ban jelent meg, világszerte több mint 30 millió példányt adtak el. A könyv a harmincas években játszódik a gazdasági válság idején egy képzeletbeli alabamai kisvárosban, ahol egy kétgyermekes fehér ügyvéd, Atticus Finch elvállalja egy nemi erőszakkal vádolt fekete férfi jogi védelmét. A regény az ügyvéd hatéves kislányának szemszögéből meséli el a történteket. 1962-ben film is készült belőle Gregory Peck főszereplésével.

Az írónőnek tavaly nyáron jelent meg 55 év után második regénye, a Ne bántsátok a feketerigót! folytatása, amely Amerikában „Go Set a Watchman” címmel jelent meg, ez egy bibliai idézet, melynek legújabb kori magyar fordítása Menj, állíts őrszemet! A könyv magyarul még nem jelent meg, de Amerikában hárommillió példányt ért meg az első kiadás is.

A mű kéziratát Harper Lee nővérének halálát követően két éve, annak széfjében találták meg, a történetben pedig feltűntek a korábbi regényből ismert szereplők, Atticus és Scout, de már jóval idősebben. A kéziratot figyelmesen áttanulmányozva derült ki, hogy a Ne bántsátok a feketerigót! folytatásáról van szó, amelyet a szerző viszont előbb írt meg, mint első sikerkönyvét és feltehetőleg annak első vázlataként készült. A regény az ötvenes években játszódik és szintén az Egyesült Államok déli államaiban meglévő rasszizmus volt a fő témája.

Harper Lee gyerekkora óta közeli barátságot ápolt a szintén író Truman Capoteval, de vele ellentétben egész életében visszavonultan élt, szinte minden interjúfelkérést visszautasított és a két regényét, valamint néhány rövidebb esszét leszámítva alig publikált. „ hvg.hu

Hírek!

0
Tags: a zarándok, athenaeum kiadó, fallen, harper lee, kitaszítva, könyvmolyképző kiadó, ne bántsátok a feketerigót, olvasás, paulo coelho, umberto eco, walking dead

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × kettő =

0 shares

Archívum

Címkék