Anders de la Motte · Måns Nilsson: VÉGZETES AJÁNLAT

Nagy rajongója vagyok Anders de le Motténak, a krimitetralógiáját egyenesen imádtam. Így amikor egy újabb könyvvel jelentkezett, egy szerzőpárossal megspékelve, nem volt kérdés, hogy elolvasom. Bevallom, hogy A halál színre lép  című krimiért nem voltam oda, ami vélhetően a Nilssonnak köszönhető. Ennek ellenére, mivel egy krimisorozatról van szó, adtam egy esélyt a folytatásnak is.

Végzetes ajánlat pont ott folytatódik, ahol A halál színre lép véget ért. A makulátlanul öltözködő Peter Vinston felügyelő, még mindig a bájos kis svéd faluban tölti a kényszerszabadságát, amikor újabb gyilkosság történik. Ezúttal egy nem túl népszerű régiségkereskedő az áldozat, a lehetséges gyilkosok köre pedig egyre bővül. A helyi rendőrnő Tove Esping finoman szólva sem repes az örömtől, hogy a főnöke megint a nyakába varta Vinstont, akinek jóval nagyobb tapasztalata van gyilkossági ügyekben.

Ez a könyv határozottan jobban sikerült, mint az előző. A történet sokkal gördülékenyebb, olvasmányosabb, és Vinston karakterét is sikerül kicsit megszerettetni. Különösen tetszettek a korábban hiányzó hangulatos tájleírások, ahogy az is, ahogy Vinston lányával való kapcsolata alakul és mélyül, de az is, hogy betekintést nyerhettünk abba is, hogy a házassága miért ment tönkre. A szerelmi szálon azért még van mit fejleszteni, a mindig tökéletes nők szerintem mindenkiben inkább ellenérzést, mint szimpátiát keltenek. Ettől függetlenül a Végzetes ajánlat egy könnyen olvasható, izgalmas krimi, és nekem tényleg meglepetés volt a gyilkos személye is.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2023
Oldalak száma: 376
Fordította: Dobosi Beáta

Az idilli Österlenben hétágra süt a nap. Ám amikor a nagy eseménynek számító vásáron holtan találnak egy hírhedt régiségkereskedőt, mindenkinek meghűl az ereiben a vér. Hamarosan kiderül, hogy egy valószínűleg felbecsülhetetlen értékű műtárgynak is lába kélt. Peter Vinston felügyelő a szabadságát megszakítva azonnal akcióba lendül az ambiciózus helyi rendőrrel, Tove Espinggel az oldalán. Nem könnyíti meg a helyzetüket, hogy Gärsnäs kastélyában tévés forgatásra készülnek, és a környéken nyüzsögnek az érdeklődők. Minél több szálat göngyölít fel a furcsa páros, annál több kérdéssel találja szemben magát.

Az Österleni gyilkosságok című sorozat fordulatokban és humorban bővelkedő második kötetében a legnagyobb hőségben is háromrészes öltönyt viselő Vinston és a csetlő-botló, de felettébb éles eszű Esping újabb sötét bűntények nyomába ered.

Tags: 2023, anders de la motte, general press kiadó, krimi, skandináv krimi, végzetes ajánlat

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt + tizenhét =

0 shares

Archívum

Címkék