CATHY CASSIDY: Mályvacukor égbolt – Csajok és csokik 2. – Skye története

Kiadó: KOLIBRI GYEREKKÖNYVEK KFT

Oldalszám: 360 oldal

Megjelenés: 2015.

 

„Skye a világon mindennél jobban szereti az ikertesóját, Summert. Mindig mindent együtt csinálnak, ám a Skye újabban kezdi azt érezni, teljesen eltűnik testvére árnyékában, mellette mindig csak a második legjobb lehet. Emiatt is érinti annyira fájdalmasan, mikor kiderül, Alfie is csak azért barátkozik vele, hogy meghódíthassa Summer szívét.

Skye szeretne önmaga lenni, megmutatni saját stílusát és egyéniségét. De nem könnyű elszánnia magát, hiszen egy tökéletes, menő és népszerű ikertestvér mellett miért lenne bárki pont rá kíváncsi?

Öt lány, öt nézőpont, öt könyv. Cherry után a Mályvacukor égboltból megismerjük Skye történetét

Egy könyvsorozat, melyben minden testvérnek megvan a maga története… Neked melyik lány lesz a kedvenced?

Talán a Mályvacukor égbolt főhőse, Skye? Ő az a lány, akinek szőke, hullámos a haja, kék a szeme, egy kissé talán különc, de mindig vidám, kedves és barátságos. Igazi egyéniség.

A szerzőről:

Cathy Cassidy nyolc-kilencéves korában írta meg első képeskönyvét kisöccsének, és azóta ontja magából a történeteket. Magyarul elsőként a Csajok és csokik-sorozata jelent meg (a Cseresznyés ábrándot most a második kötet, a Mályvacukor égbolt követi), melynek a vagány Tanberry-nővérek a főhősei. De mellettük feltűnik néhány szupermenő srác is, valamint Cathy egyik legnagyobb szerelme, a csokoládé is fontos szerepet kap.

Cathy Skóciában él a családjával. Az összes munka közül, amivel valaha megpróbálkozott, az írást szereti a legjobban – hiszen amikor ír, mást sem kell csinálnia, mint ébren álmodozni egész álló nap.”

 

A Cseresznyés ábránd után egyértelmű volt számomra, hogy olvasom tovább, a Kolibri Kiadó jóvoltából, a Csajok és csokik című könyvsorozatot.

Ugyan még csak a sorozat második köteténél tartok, de úgy érzem, hogy a széria további művei is egy-egy problémát dolgoznak majd fel, mely leginkább a tizenéves korosztályra jellemzőek. Egész pontosan ezen a generáción keresztül mutat be a szerző hétköznapi nehézségeket, mellyel életünk folyamán később is találkozhatunk.

Közben egyenként megismerjük a lányokat, végigkísérjük családjuk mindennapjait.

Ebben a regényben Skye (egy tizenéves, kissé különc lány) élete, gondolatai kerülnek a középpontba. Az Ő dilemmáival ismerkedhetünk meg, a szemszögéből látjuk a történteket, valamint talán kaphatunk egy kis ízelítőt a tinédzserkor kezdetéről. A lány gondja, hogy úgy érzi, ikertestvére, Summer mellett eltörpül, mindenki hirtelen a tesójával akar lenni, őt pedig semmibe veszik. Skye a kommunikáció helyett egy egészen más megoldást választ: bele éli magát egy különös sztoriba, mely a könyvet kalandossá, rejtélyessé teszi.

Összefoglalván: a mű fő szála a kirekesztettség, ill.annak átélése volt. Szerintem mindannyian átéltük már ezt az érzést: barátnővel tuti, de gondolom testvérrel még rosszabb: nap, mint nap látni a másik sikereit, esetleges szülői, iskolai dícséreteit. Főleg esetleg egy olyan időszakban, amikor érzékenyebbek vagyunk, vagy nem mennek olyan jól a dolgaink.

Minderre az írónő egy kellemes történeten keresztül vezet rá, melyet akármikor szívesen elolvas az ember.

CATHY CASSIDY: Mályvacukor égbolt - Csajok és csokik 2. - Skye története

9.8

Író

9.5/10

Történet

10.0/10

Karakterek

9.5/10

Kiszámíthatatlanság

10.0/10
Tags: cathy cassidy, csajok és csokik, kolibri gyermekkönyvkiado kft, könyvajánló, könyvkritika, mályvacukor égbolt, vélemény

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + egy =

0 shares

Archívum

Címkék