KRISTAN HIGGINS: Érted bármit megtennék

Egyszer olvasós, bekuckózós, mikor valami romantikusra vágysz, és semmi másra.

Connor 10 éve vár arra a bizonyos Jessicára, akit senki más nem tud pótolni számára. Azonban Jessica és családja tele van sebekkel, nehézségekkel, nincs előtte minta egy normális, egészséges kapcsolatról. Mindezek miatt a lánynak se önbizalma, se normális önértékelése nincs, és a beteg testvéréhez való nagyon erős ragaszkodása sem könnyíti meg a dolgot. Szakmailag mind a ketten a csúcsra érnek, ráadásul szülővárosukban, szóval ők lehetnének a tökéletes pár.

Ez a könyv a „Kék Gém Pincészet” 5. része és én a sorozat többi elemét sajnos nem olvastam, így ilyen összehasonlítási alapom nincs. Ettől függetlenül „Az érted bármit megtennék” egyedül is megállta a helyét, vagyis értelmezhető bárki számára. Az egész regény tulajdonképpen egy macska-egér játékról, vagy egy se veled, se nélküled kapcsolatról szól, ha így tetszik. A 280.oldal körül éppen kezdtem volna megunni ezt az egész huzavonát, amikor hirtelen felpörögtek az események, és olyan fontos információk derültek ki, amik sokkal árnyaltabbá tették a történéseket.

Jessica karaktere, finoman szólva sem indult valami szimpatikusnak, hiszen folyamatosan feltételeket szabott, aztán elbizonytalanodott, esetleg lelépett, vagy nem fejezte ki, elpalástolta az érzelmeit. Lehetnék megértőbb, hiszen világossá tette a szerző, hogy milyen nehéz körülmények közül jött, de azért 10 év, az 10 év, ezt nem lehet megtenni egy másik emberrel, de ahogy írtam, a vége fele, azért összeállt a kép, és kiderültek az okok. Ennek ellenére Connor személye egy sokkal rokonszenvesebb, igazi hős-szerelmes romantikus alkat, aki az étellel kenyerezi le a nőket, és finomabbnál finomabb fogásokkal szolgálja ki a képzeletünket, amitől a nyálamat is elindult néha. Lasagne, nachos, és még sok más, ki tud ezeknek nemet mondani, miután elolvasta a kötetet?

Összességében nem volt rossz, viszont nem győzött meg, hogy elolvassam-e a sorozat többi elemét, még gondolkozom rajta. Lehet, hogyha nem vágyom másra, csak egy jó romantikus regényre, azért benevezek majd rájuk.


Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2022
Oldalak száma: 340 oldal
Fordította: Ács Eleonóra

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Connor O’Rourke tíz éve vár arra, hogy Jessica Dunn-nal végre hivatalossá tegyék a kapcsolatukat. Szakmailag mindketten révbe értek, hiszen a férfi étterme virágzik, és Jessica is megtalálta álmai állását a Kék Gém Pincészetben, ideje hát a magánéletükre koncentrálni.
Amikor Connor összeszedi magát és felteszi a nagy kérdést, Jessica a leghatározottabb nemmel válaszol. A lány minden energiáját leköti ugyanis, hogy az öccse életét egyengesse; úgy érzi, a házasság nem neki való. Ő tökéletesen beérné egy olyan kötetlen kapcsolattal, amiben eddig is éltek. Connornak azonban ez már rég nem elég, ideje hát egy olyan lányt keresnie, aki hajlandó hozzámenni. Ezt azonban minden bizonnyal könnyebb mondani, mint megtenni, hiszen Jessicán kívül nem szeretett más nőt.

Tags: alkoholizmus, borászat, érted bármit megtennék, fogyatékosság, főzés, general press kiadó, kék gém pincészet, Kristen higgins, macska egér, romantikus, se veled se nélküled, sorozat, szakács

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =

0 shares

Archívum

Címkék