LEDA D’RASI: Boszorkánydinasztia – Utolsó kívánság

Az ÍRÓ-BLOGGER-OLVASÓ találkozón kerültem – remélem nem először – kapcsolatba a könyv szerzőjével. Már amikor az írónő mesélt a művéről, megfogalmazódott bennem, hogy nagyon szeretném elolvasni ezt a regényt. Szerencsére azok közé a “kiválasztottak” közé kerültem, akik megkapták az olvasmányt.

Nagyon nehéz összefoglalnom az eseményeket és leírni, mert egyrészt muszáj egy két spoilert beleírnom, másrészt félek, hogy nagyon belebonyolodom és érthetetlen lesz. Megpróbálom a lényeget kiemelni, és felkelteni az érdeklődéseteket a regény iránt, mert el kell olvasnotok! 🙂

A történet szerint Angel Ivy Stanford egy tömegbalesetet, a “csodával” határos módon egyetlen karcolás nélkül él túl. A kórházban való megfigyelés alatt, egyszercsak megjelenik a szobájában három gyönyörű fiatal nő, akik felvilágosítják, hogy a kamionnal való ütközést nem a csodának köszönhetően vészelte át, hanem az életveszélynek köszönhetően felszínre tört boszorkány ereje. Angel először nem hiszi el ezt az egész képtelenséget, de a három boszorkány, Luna, Una, és Fairy a kórházi szobájában szemléltetik vele ereje nagyságát. 🙂  Innentől kezdve feje tetejére áll minden az életében, folyamatosan gyakorolnia kell, megtanulnia az ereje irányítását.

Egy nagyon fontos dolgot viszont nem mondtak el neki a boszorkány Dinasztia tagjai: Lazarus, az alakváltók ill.a halhatatlanok királyának ösztöne Angelt ismerte fel párjául. Lazarus többek között ezért, valamint egy közel 500 éves eseménysorozat hatására “elrabolja” a lányt. Viszont, amikor Angellel beszél, nem erre a reakcióra számít, így sem Lazarus, sem Angel nem érti mi történik, mindkettő egészen más okból. Kérdéseikre egyedül a Dinasztia tud választ adni és ezt meg is teszik. Így egy olyan helyzet áll elő, ahol a két főszereplőnek jobban meg kell ismernie egymást. Senkinek nem könnyű a kialakult szituáció, de ezt még ráadásként rengeteg bonyodalom tetézi. Hogy oldja meg a két főszereplő a nehézségeket és a bennük lakozó bizonytalanságokat? A műben mindenre választ kaphattok, és észre sem veszitek, máris beszippantott titeket a sztori.

Véleményem szerint ez a könyv tökéletes volt. Nekem nem hiányzott belőle semmi, minden benne volt, amit egy történettől elvárok. Nem kellett hosszú oldalakat várnom, hogy történjen valami, mert folyamatosan pörgött a cselekmény. Nem tudok kiemelni egy fordulatot sem, mert szinte csak fordulatokkal találkoztam olvasás közben. Magával ragadott a történet, olyannyira (most azt fogjátok gondolni, hogy túlzom), de boszorkányokkal álmodtam miközben olvastam az elbeszélést. 🙂

Fantasy rajongóknak kötelező olvasmány, de ajánlom mindenkinek, aki mostanában semmiképp sem akar gondolni az emberi lét nehézségeire.

„A barátnak nincs szüksége magyarázatra, az ellenséget pedig úgysem érdeklik a szavak.”

„(…) a mi életünket, hatalmunkat az égiek alakítják. Ők szabják meg létünk fő ösvényeit, ők jutalmaznak vagy éppen büntetnek minket érdemeink szerint. És bár időnként úgy érezzük, valaki baromi jól szórakozik odafent, ahogy csűri-csavarja a szálakat, az egészen biztos, hogy minden okkal történik. És ők mindig a legjobbat akarják nekünk. Még akkor is, ha ezt időnként nem úgy érezzük. És hiszem, hogy ez minden helyzetre igaz. Soha semmi nem történik véletlenül.”

Köszönöm a könyvet LEDA D’RASI írónőnek! Hatalmas élmény volt, alig várom a folytatást!

Tags: az első író-blogger-olvasó találkozó, boszorkánydinasztia, fantasy, leda d'rasi, mogul kiadó, romantikus, utolsó kívánság

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + 9 =

0 shares

Archívum

Címkék