T.M.LOGAN: Bízz bennem

A kezdeti felütés nagyon magasra tette a mércét, ami után folyamatosan hiányérzetem volt, a sötétben tapogatóztam olvasás közben, majd a végén megdöbbentem, hát ilyen volt ez a thriller.

Egy eltitkolt csecsemő megmentéséről szól a könyv, amelybe Ellen, teljesen véletlenül egy vonaton keveredik bele. A saját múltja miatt teljesen szívügyének veszi a dolgot, és mindent megtesz, talán többet is, mint kellene, hogy megvédje, ezt a számára idegen kisemberkét, hogy vajon jól teszi-e, az a végén kiderül.

Ellen, a főszereplő számomra nagyon bosszantóan viselkedett, rossz és irreális döntéseket hozott sorra, persze kívülről könnyű ítélkezni, ami manapság amúgy is annyira jól megy az embereknek.  A benne lévő anyai ösztönt és áldozatkészséget, az anyák rejtett küzdelmeit, amik általában tabu témák, kifejezetten értékelni tudtam. A cselekményvezetés izgalmas, fordulatos, de a borítón lévő ajánlókat kicsit túlzásnak érzem.

A thriller során fellelhető információk csak csepegtetve voltak, már-már túlzóan keveset lehetett tudni, ezért a legkülönfélébb elméletekkel álltam elő olvasás közben, és nagy csalódottságomra a végén kiderült, hogy teljes homályban tapogatóztam, persze ha ez volt T.M.Logan célja, akkor sikerült még egy vérbeli könyvmollyal szemben is, de azért ezt így nem éreztem fairnek az olvasóval szemben. A befejezés meglepő, teljes sokkot eredményez, de úgy sajnálom, hogy csak ennyire a végén lehetett kezdeni sejteni a gonosz személyét, így a vége talán túl gyors, emiatt egy kicsit egy összecsapott könyv képét hagyta maga után. Összeségében nem volt rossz, de nem is kiemelkedő a Bízz bennem!.


Kiadó: General press
Kiadás ideje: 2023
Kiadás helye: Budapest
Oldalak száma: 328 oldal
Fordította: Szabó István

Két idegen, egy csecsemő és egy tizedmásodperc alatt született döntés, amely mindent megváltoztat.
Ellen csak segíteni akart egy idegennek. Néhány percre átvett egy kisbabát, hogy a vonaton vele szemben ülő zavart, fiatal édesanya összeszedhesse magát. Amíg a karjában tartotta a babát, a nő sürgős hívást kapott. Telnek a percek, az anyuka sehol, a vonat kigördül az állomásról. Ellen elborzad, amikor megpillantja az anyát a peronon, és rádöbben, hogy nála maradt a gyermek.
Aztán felfedez egy üzenetet az otthagyott hátizsákban, három sietősen írt sor szerepel a papíron:
Kérem, védje meg Miát!
Ne bízzon a rendőrségben!
Senkiben se bízzon!

Tags: anyai ösztön, anyaság, bízz bennem, gyilkosság, krimi, meddőség, t.m.logan, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × három =

0 shares

Archívum

Címkék