CARA HUNTER: Féktelen ​harag (Adam Fawley 4.)

Nagyon vártam már Cara Hunter legújabb regényét. A könyvsorozat eddigi három kötete (Egy közeli ismerős, Sötétben, Nincs kiút) mind-mind nagyon tetszett, ez alól a Féktelen harag sem lett kivétel.

SPOILER!
Az elbeszélésben Adam Fawley és csapata két, látszólag összefüggéstelen ügyben kezd el vizsgálódni, ám a nyomozás előrehaladtával egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az esetek között valamilyen kapcsolat van. A detektívek viszont egyszerűen nem találják mi a közös pont, így minden nyom, melyen elindulnak, zsákutcába torkollik. Még jobban bonyolítja a dolgokat, és rengeteg kérdést vet fel a tény, hogy nagyon hasonlítanak az ügyek egy húsz évvel ezelőtti bűncselekmény-sorozathoz, melyet szintén Fawley derített fel.

Az írónő ismét egy tökéletes krimit/thrillert alkotott, végig fenntartotta a figyelmemet az összekuszált cselekményszállal, a váratlannál váratlanabb eseményekkel. Ha volt is olyan pillanat, amikor azt hittem, hogy most már van elképzelésem a történet alakulását illetően, az nagyon hamar elillant, és ismét átvette helyét a bizonytalanság, a különböző végkifejletek latolgatása. A rengeteg miért és hogyan közepette az elbeszélés egy olyan irányt vett, ami még véletlenül sem jutott eszembe, és ami a mű letétele után komolyan elgondolkodtatott.

A Twitter bejegyzések, a különböző kihallgatási dokumentumok ebben a könyvben sem maradhattak el. Nekem nagyon tetszik ez az írói eszköz, mert feldobja a történetet, üdítő változatosságot hoz magával.

A szereplők kalandjai remélem mihamarabb folytatódnak, mert egyrészt eddig mind a négy regény teljesen magával ragadott, másrészt az írónő végjátékai mindig lenyűgöznek.

Az Egy közeli ismerős, a Sötétben, és a Nincs kiút évek óta a Sunday Times sikerlistáin szerepel a bűnügyi regények között. Az Egy közeli ismerőst az ismert brit könyvklub, a Richard és Judy Book Club is a legjobbak közé válogatta, és felkerült a 2019-es Brit Irodalmi Díj befutói közé is az Év legjobb bűnügyi regénye kategóriában. A Sunday Times olvasói szerint a Nincs kiút az 1945 óta megjelent száz legjobb bűnügyi regények egyike.


Kiadó: XXI. Század
Kiadás éve: 2020
Oldalak száma: 480 oldal
Fordította: Gömöri Péter

Az Egy közeli ismerős és a Nincs kiút szerzőjétől
Az első lány visszatért. Lehet, hogy a következőnek nem lesz ekkora szerencséje.
A történelem ritkán ismétli önmagát. Vagy mégis?
Oxford külterületén találnak egy kétségbeesett tinilányt. Teljesen ki van borulva. Megtámadták az utcán, nejlonzsákot húztak a fejére, berángatták egy autóba, elrabolták és bántalmazták.
Adam Fawley nyomozó dolgozik az ügy felderítésén, de a lány nem hajlandó feljelentést tenni. Fawley-nak rossz előérzete támad: úgy emlékszik, már találkozott egy hasonló esettel…
Aztán eltűnik még egy lány és Fawley rádöbben, hogy fogytán az idő.
Ha nem deríti fel múlt titkait, a lány talán soha nem kerül elő élve.

Tags: 2020, 21.század kiadó, 5 csillag, cara hunter, féktelen harag, krimi, thriller

Kapcsolódó bejegyzések

előző bejegyzés következő bejegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − kilenc =

0 shares

Archívum

Címkék